Çocukken okunmuş kitaplar

🕒 Konu sahibi 22 saat önce aktifti
Robinson Crusoe

Kibritçi kız

Beyaz diş

dört kardeştiler. üzüntüden verem olmuştum gülten dayıoğlu bende çok derin psikolojik hasarlar bırakmıştır.

Ayşegül
Cin Ali
Peter Pan

Dönem ödevlerim hep Dünya Klasiklerinin özetleri olur, özetleri yazdığım gibi tahtaya çıkar anlatırdım. Hiç unutmuyorum Türkçe hocamız bize komşu olmuş sıradan misafirliklerden birinde karşıma çıkmıştı. Eski salon büfelerinden bozma kitaplıkta gördüğü Almanaklar, Antolojiler, klasikler, Yaşar Kemal' ler, Sabahattin Ali' nin ilk basım kitapları, şimdilerde ancak kütüphanelerde rastlayacağınız ansiklopediler ve aklıma gelmeyen bir çok eserin arasına sıkışmış Türkçe defterimi gördü, aldı, evine götürdü ve okulda bana geri verdi. İçine düştüğü not belkide yazmama sebepti, ya da içsel dünyamın derinliklerine bıraktığı küçücük bir kibrit ateşiydi...

Nalan Hocam ile 2 sene önce görüştüm en son elim rahatsızlığı olmasa idi eminim peşine düştüğüm hayallerim için elinden geleni yapardı...

Diyeceğim o ki Klasik eserler özellikle Türk Edebiyatı' nın ölümsüz eserleri ile çocuk yaşlarda tanışılıp Edebiyat bilinci oluşturulmalı çocuklarda. Dünya Klasikleri çok ağır yazınsal eserler denilip lise yılları beklenmemeli okunması için. Hele ki bir eserin yıllar sonra özlenilip okunduğunda bile aynı hazzı yaşatması bir okur için bambaşka bir duygu.

Ömer seyfettin serisi :kiki:

Ezop masallari
Bir seftali bin seftali
Omer seyfettin serisi
Şeker portakalı
Kaşağı :)

Çocuk Kalbi, Şeker Portakalı, Beyaz Diş hepsi de hala durur kütüphanemde. Bu

Falaka, Kaşağı, Denizler altında 20bin fersah, çocuk kalbi, şeker portakalı ..hatırladıklarım.

Düşündüm de çocukluk dönemimde baya kitap okumuşum. Kitap okuduğum günler çok güzel günlermiş ya. Annem sobayı yakardı, sobanın dibinde okurdum bazen. Bazen yorganın altında.

Çizmeli osman
Zıkkımın kökü
Yılan yavrusu
Çin işkencesi
Aklıma gelenler bunlar :d

Hepsi de hediye edilen kitaplardı. Tadı başkaydı

Çocuk Kalbi
15 Yaşında Bir Kaptan
İhtiyar Balıkçı
Küçük Prens
Kibritçi Kız
Şeker Portakalı
80 Günde Devri Alem
...
bunlar çok yaygın olduğunu düşündüklerim, küçükken yaşıma uygun seri seri kitaplar bitirirdim ben, ne güzel kitaplar okumuştum da onlar pek yaygın değildi.

Geri