Çocuk Yetiştirmek İçin Eğitim Almak, Kitaplar Okumak Gerekir mi?

Konu sahibi son olarak 3448 gün önce görüldü

Çocuk yetiştirmek için eğitim almak, kitaplar okumak gerekir mi?*

• Kullanılan toplam oy
    10
Evet ama cocuk olmadan, cocuk fikri dogdugunda baslanmali, okunacak takip edilecek cok kaynak var yetisemiyor insan.
Gozlem de cok onemli, kendi cocugundan once yakinlarinin cocuklariyla da vakit gecirmeli. Anne baba olunca cok farkli oluyo ama deneyim guzeldir. Damdan duser gibi olunca afalliyor insan, gozunde cok buyutuyor.
Bunlarin sonunda da hersey olacagina variyor, her cocugun ayri bir fitrati var, sen ne okursan oku hepsi kendi kitabini yaziyor :)

Sadece sunu soyleyecegim kendine hayri olmayan insan cocuk yapmaya kalkmasin.

Annelik de babalik da ogrenilir zaten cogu sey icgudusel ama kendini cekip ceviremiyorsa cocugun hayatini karatmasin.

Çocuk yetiştirmeyi illa kitaplardan veya eğitimlere gitmekle öğrenilmez. Benim annemin hiç okuma yazması yoktur. Babamda okuma yazmayı askerde öğrenmişti. Zorluklarla da olsa bizi gayet iyi yetiştirdi. Maddi ve manevi olarak her zaman yol gösterici oldular. Önemli olan örnek bir profil teşkil etmesi. :)

Gerekir.. Bazı arkadaşların da dediği gibi sadece çocuk yetiştirmek için değil, kendini geliştirmek için de gerekir.. Kitaplara boğulmayı da doğru bulmuyorum, bazıları psikopat gibi adım adım kitapların dediklerini takip ediyorlar, o da doğru değil.. Her çocuk bir birey ve her birey kendi özünde bir karakter.. Kitaplardaki her bilgi her çocukta geçerlidir diye bir kaide yok, ki zaten her çocuğa uymuyor uymaz da.. Ne yaparsak yapalım, o minik insan kendi karakterine göre şekillendiriyor her şeyi.. Sadece bilgilenmek için ve çocuğumuza yaklaşımda doğru frekansı, yaklaşımı kendimiz bulabilmemiz için bilgilendirici olur diye düşünüyorum.. Bilmediğimiz çok şey var, faydalı olacak yeni şeyler öğrenmek güzeldir.. Ama abartmamak lazım..

Alın mümkünse.
Sonra şuursuzca sokaklara salıyorsunuz biz uğraşıyoruz.

Cocuk yetiştirme eğitimi, çocuk yetiştirmek için eğitim almanın gerekli olduğunu düşünecek kafaya ulaşmış olan adam için değil, daha çok bunun gerekliliğinin bile farkında olmayan adam için gereklidir. O da bunu kendisi talep edecek biri olmadığına göre eğitim zorunlu olmalı. Ana baba sertifikası alamayanin çocuğuna kimlik çıkartılmasın. Ancak böyle olur. Islak kek yapmak için bile kursa gidiyorsun müslüman! Çocuk yapmak daha mı kolay?

Annem kendisine gelen reklam sms lerini oğlum şuna bak köyden mesaj geldi, önemli galiba diyerek bana okutuyor.
benim söyleyeceklerim bu kadar.

Geri