Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Çocuk Yetiştirmek İçin Eğitim Almak, Kitaplar Okumak Gerekir mi?
Bence gerekir. Çünkü çocuk psikolojisini bilerek ve anlayarak çocuk yetiştirmek başka şey saldım çayıra mevlam kayıra şeklinde çocuk yetiştirmek başka. Mutlaka ebeveynle -özellikle babalar da- çocuk gelişimi ve psikolojisine dair kitaplar okumalıdır mutlaka. Özellikle Freud'un kuramlarını özümseyerek okumalarını tavsiye ederim.
Eğitim almaktan kasıt yeni bebek sahibi olacak çiftler için verilen bebek gelişimi ve bakımı ile alakalı kurslarsa gitmeleri çok işlevsel olacaktır.
Türk milletiyiz, dizilerde filmlerde görmezsek bir kitap alıp okumayız.
Ben hiç iyi ana baba olmann önemini anlatan, kitap tutan insanlar görmüyorum izlemediğim dizilerde bolca silah ve kadına şiddet dolu hepsi.
bence yalandan almaya gerek yok çünkü çoğu kişinin kendi annesi babası yetiştiriyor onlarda torun sevgisi sizde de gezme isteği yada çalışmak durumunda iseniz hiç gerek yok.
Eğitimli olmak gerekiyor ama sırf çocuk yetiştirmek adına alınan eğitim, ya da içeriğin çocuk eğitimi olduğu kitapları okumak da gerekmiyor bence.
Çocuk yetiştirmek sevmek ile başlayıp fedakarlık,farkındalık ve içgüdü ile devam eden bir yolculuk.
Elbette gerekir.
Mesele çocuk doğurmaksa doğadaki diğer canlılar da doğuruyor. Omlardan farkımızı düşünerek ve daha tutarlı olarak ortaya koyuyoruz.
Küçük yaşta algı dünyası çevresinde gördükleri ile sınırlı olan bir çocuğa öğretilmesi gereken ve uzak durmasını sağlayacak şeyler ve bunların aktarılmasında uygulanabilecek yöntemler uzmanlık gerektiren parametrelerle doludur. Okumak ve/veya bir uzman desteği almak bence yerinde bir tutumdur.
Kendini fazla bu islere kaptirinca olmuyor. Farkinda olmadan evde diktator yaratirsin sonra, cocuguda biktirirsin herseyden. Herkes kendi cocugunu iyi yetistirmek ister ve gercekten bu sadece sevgiyle olur. Sevgi olunca insan daha sabirli, fedakar, her ne gerekiyorsa, oyle olabiliyor bence.