Çocuk Yaşta İzlenmiş Travmatik Diziler ve Filmler

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
ekşi alıntı bölümüne açacaktım ama oraya konu açma yetkimiz yokmuş.

beni en çok etkileyen mars attack filmi. haftada iki-üç kere yayınlanıyordu. izledikten sonra ya gelirlerse diye korkudan uyuyamıyordum. gündüzleri de aklımdan çıkmıyordu.
en bilindik sahnesini de bırakayım şuraya.

Yok hiç.
Bayılırdım korku filmi izlemeye.
Piton filminde 'ye onu ye yee' diye diye tezahürat verirdim yılana.

kemalettin tuğcu'nun romanlarından uyarlanmış saçmasapan ama kendini izleten film ve diziler vardı eskiden fazlasıyla. mesela mercan kolye ve altın saçlı kız.
eski yapımlarda kötü karakterler salt kötü, iyi karakterler salt iyi. bu iki filmde nurseli idiz ve emine ün inanılmaz antipatikler. eski dizi ve filmler gerçeklikten epey uzak, absürt, cringe tam anlamıyla. ama bugün bile kendi isteğimle açıp izler ve keyif alırım yine. :d

Türklerin yaptığı büyü filminden sonra korkar olmuştum lanetler filmin sonunu tatlıya bağlamamışlardı devamı çekilir diye o da çekilmedi

elm sokağı ve chucky serileri show tv gece kuşağında çok çıkardı, korka korka izlerdik. bir de herkesi korkutuyor muydu bilmem ama yeraltı canavarı vardı, tremors. türk yapımı olarak da üvey baba tabii ki. her fırsatta rakı içip evde terör estiren halil ramazan'da cübbeli ahmet'e bağlardı "beni günaha sokacaksınız" diye. ulan sen zaten şeytan olmuşsun ürkünç herif

Bizim jenerasyon iyi bilir, kış aylarında tüm aile fertleri sobalı odada pineklerdi, evin diğer odaları soğuk olduğu için kimse olmazdı. İşte böyle günlerde Elm Sokağı yüzünden wc'ye gidemediğim zamanlar oldu.
Gitmek zorunda kaldığımda da okumadığım dua kalmazdı.

bir de işaretler filminin şu sahneleri çok korkuturdu beni. uzaylılar travmam olmuş.

Çocukken biz tv izlemezdik.

x-files dizisinin müziği beni çok etkilemişti.Sanki astral seyahati cinlerle gerçekleştiriyordum.Çok ürperticiydi

dinleyince anımsadım kanallar bu intro'yu gizemli/korkutucu haberlerde, secret garden'ın nocturne şarkısını da hüzünlü haberlerde kullanıyordu. 26. saniyeden itibaren biraz dinle tanıdık gelecek kesin

Aynalarla ilgili bir korku filmi daha izlemiştim ama bende isimleri unutma sorunu var adını hatırlamıyorum
Geceleri aynaya bakamazdım

cok fazla var yukarida arkadaşların belirttikleri de dahil buna...
bizim cocuklugumuzda tv daha bir violance icerikleri gosteriyordu. bununla ilgili bir listem var ama an gece vardiyasinda oldugum icin ugrasamiyorum derlemek zamanimi alacak.

Geri