Çocuk Mültecilerin Suçu Ne?

Konu sahibi son olarak 6 gün önce görüldü
Alakasız cvplar... Hırsızın hiç mi suçu yok demeye çalışmışsınız ama ben hırsız suçsuz diye bir şey demedim demem de. Evet ülkelerinden çıkarılan, emperyalist devletler tarafından sömürülen, kötü hayat şartları altında yaşamaya çalışan bu insanların bu durumda bile 5-6 tane çocuk yapma derdinde olmaları beni tiksindiriyor açıkcası. Asgari ücretli birinin bakamayacağı kadar çocuk yapması gibi. Bekar olmamıza rağmen evlenip çocuk yapıp onların sorumluluğunu üstlenebilmek her şeyiyle vatana, millete, insanlığa faydalı insanlar olarak yetiştirebilir miyim diye endişe duyarken bu insanların savaş ortamında çocuklara hiçbir gelecek veremeyeceklerini bildikleri halde 5-6 tane çocuğu dünyaya getirip sokaklarda dilendirmeye, çalıştırmaya, batılı devletlerin organ mafyacılığına alet etmeye hiç kimsenin en başta da o duyarsız anne babanın hakkı yok!.

Unuttuğunuz bişey var, hiç kimse sizin yaşam şartlarınıza sahip olmadığı gibi sizin gibi düşünmek, olaylara sizin hibi bakmak ve hayatlarındaki kararları başkaları ne der diye vermek zorunda değil.
Dikkt ettiyseniz o insanlarla aynı endişeye, aynı yaşam şartlatınada sahip değilsiniz. İnsanların endişeleri onları farklı yaşm tarzları benimsemelerine iter. Bahsettiğiniz toplumun çoğunun doğum kontrol yöntemlerinden bile haberi yok galiba o toplumun sosyolojik yapısonı bilinç seviyesi hakkındada bilginiz yok.
Organ mafyasının türemesinin suçlularıda şimdi bu yurdundan edilmiş ve çocuk sahibi olmak isteyen mülteciler mi oldu?

Daha geniş çerçeveden bakmayıp belli bir yere odaklandığınızdan sanırım dediklerimi anlayamadınız.

Saygılarımla efendim...

çocukların suçu olur mu hiç. mültecilik de suç değil elbet.
savaşın ortasında, rezilliğin içinde de üremesinler bi zahmet.
zaten olan çocuklara , savunmasızlara oluyor.

Unuttuğunuz bişey var, hiç kimse sizin yaşam şartlarınıza sahip olmadığı gibi sizin gibi düşünmek, olaylara sizin hibi bakmak ve hayatlarındaki kararları başkaları ne der diye vermek zorunda değil.
Dikkt ettiyseniz o insanlarla aynı endişeye, aynı yaşam şartlatınada sahip değilsiniz. İnsanların endişeleri onları farklı yaşm tarzları benimsemelerine iter. Bahsettiğiniz toplumun çoğunun doğum kontrol yöntemlerinden bile haberi yok galiba o toplumun sosyolojik yapısonı bilinç seviyesi hakkındada bilginiz yok.
Organ mafyasının türemesinin suçlularıda şimdi bu yurdundan edilmiş ve çocuk sahibi olmak isteyen mülteciler mi oldu?

Daha geniş çerçeveden bakmayıp belli bir yere odaklandığınızdan sanırım dediklerimi anlayamadınız.

Saygılarımla efendim...
Ortada bir bataklık varken ve bataklığı kurutmadan kalkıp sivrisineklerle uğraşmak nafile...hiçbir şeyin suçlusu tabiki çocuklar değil. Çocukları savaş ortamında dünyaya getiren aileleri de en az emperyalist devletler kadar suçludur!. Doğum kontrol yöntemlerinden haberleri yok değil Arap kültürü maalesef ki bencildir ve çocukların hayatlarındansa kendi zevklerine daha çok değer verirler. Bundan daha geniş çerçeveden bakılamaz herhalde sizin gibi sadece emperyalist devletlerin yaptıklarına bakmak dar kalıplar içerisinde dönüp durmaktır biraz da öz eleştiri yapmaları gerekenler o anne babalardır. Hadi biraz empati yapalım siz onların yerinde olsaydınız başka ülkelerde üremenin derdine mi düşerdiniz,yoksa vatanınız için savaşmayı ve ölmeyi mi göze alırdınız?

Ortada bir bataklık varken ve bataklığı kurutmadan kalkıp sivrisineklerle uğraşmak nafile...hiçbir şeyin suçlusu tabiki çocuklar değil. Çocukları savaş ortamında dünyaya getiren aileleri de en az emperyalist devletler kadar suçludur!. Doğum kontrol yöntemlerinden haberleri yok değil Arap kültürü maalesef ki bencildir ve çocukların hayatlarındansa kendi zevklerine daha çok değer verirler. Bundan daha geniş çerçeveden bakılamaz herhalde sizin gibi sadece emperyalist devletlerin yaptıklarına bakmak dar kalıplar içerisinde dönüp durmaktır biraz da öz eleştiri yapmaları gerekenler o anne babalardır. Hadi biraz empati yapalım siz onların yerinde olsaydınız başka ülkelerde üremenin derdine mi düşerdiniz,yoksa vatanınız için savaşmayı ve ölmeyi mi göze alırdınız?

Bizim kültürümüzün onlardan çok farklı olduğunuzda nereden çıkardınız. Çok fazla batıda yaşıyırsunuz sanırım... Doğu da yaşayanlar sizin gibi düşünmüyor. Ayrıca kullandığınız kelime hakaret içeriyor atalarınız onlardan daha çok çocuk yapıyorlardı. Yaşadığınız yaşam şartlarıyla alakalı bir durum. Çocuk yapmak nezamandan beri zevkine düşkün olmak oldu. Çocuksuzluk daha büyük bir zevk hali. Daha serbesttsiniz.

Ben olsam bende çocuk yapardım bunun içinde kimseden ne izin ne müsade alırım.

Çocuk yapmakla vatanı için savaşmak arasındaki bağı nasıl kurdunuz anlayamadım ben...

Vatanını kimden koruyacaklar mesela, kime karşı savaşacaklar?

Farkındaysanız bunlar ülkedeki yönetşme muhalif ve ülke rejimi tarafından bombalanan öldürülen insanlar. Esat rusya ve iran avaneleriyle savaştıklarında terötist oluyorlar, Abd ve avanesi Pyd ile savaştıklarında nusracı terörist oluyorlar.... Bu adamlar nr yapsalar size yaranacaklar merak ediyorum.

Anlamadığınız şey şu. Şuan multeci olanlar iki kısma ayrılıyor ,
1. Kısım savaşın tarafı olmayanlar, yani ne esedin bölgesinde yaşamak isteyen, nede muhaliflerle yaşamak istemeyen, iç savaşın tarafı olmayanlar, ki bunlar gayet tabi haklı olanlar. Savaşmak gibi bir zorunlulukları yok... İç savaşı dışarıyla savaşmak ile karıştırmayın...
2. Kesim ise muhaliflerin aileleri. Bir aileyi yurt dışına başında erkek olmadan yollayamazssınız. Çalışacak onların geçimini sağlayacak aile bireyleride yanlarında gelmekteler. Kalanlar şuan sizlerin terörist dediğiniz bizimde muhalif dediğimiz insanlar.

Aynı örneği tekrarlıyorum.
Apk ve chp aradında çıkacak bir iç savaşta ben bu savaşın tarafı olmayanlardan olarak ülkeyi terkederim...
Kusura bakmyın ama emperyalist söylem çerçevesinde dönmek kısır döngü ve dar kalıp değil, asıl etmenleri görmemek ve ona göre analizler yapmamak dar çerçeveden bakmaktır.

O insanlar öok meraklı değil evkerini, işlerini terkedip bu hale gelmeye...
İnsanların kültür örf ve adetlerine vede dini inançkarına saygı duymalıyız. Benim kültürümdeki insanlara çok çocuk yapar. Bende eleştiririm ama sizler gibi değil. Elbetteki onlara bir gelecek hazırlamalılar, ama bunun uslubu bu değil. İnsanlara tavsiye edebiliriz dayatamayız....

@Qasem bey kısa ve öz söylemek gerekirse eğer bir olayda çocuklar zarar görüyorsa ve doğacak çocuklara iyi bir gelecek sunamıyorsanız yapmayacaksınız. Bizim kültürümüzü, bizim atalarımızı onlarla bir tutma çabanız, konuyu başka yönlere çekmeye çalışmanız hiç mantıklı değil! Ben çok çocuğa karşı değilim. Maddi ve manevi açıdan kendisine güvenen gelecek kaygısı taşımayan aileler isterlerse 10 tane yapsınlar. Başkasını bırakıp kendimden örnek verecek olursam 3 çocuklu bir ailenin çocuğu olarak bizler öğretmen, akademisyen ve mühendis olduk. Onlar o çocukları gelişigüzel yapıp türlü eziyetlere maruz bırakıp gelecek namına hiçbir kaygı gütmeden dünyaya getirmeleri objektif bakacak olursak bunun bencillikten başka bir izahı yok.

@Qasem bey kısa ve öz söylemek gerekirse eğer bir olayda çocuklar zarar görüyorsa ve doğacak çocuklara iyi bir gelecek sunamıyorsanız yapmayacaksınız. Bizim kültürümüzü, bizim atalarımızı onlarla bir tutma çabanız, konuyu başka yönlere çekmeye çalışmanız hiç mantıklı değil! Ben çok çocuğa karşı değilim. Maddi ve manevi açıdan kendisine güvenen gelecek kaygısı taşımayan aileler isterlerse 10 tane yapsınlar. Başkasını bırakıp kendimden örnek verecek olursam 3 çocuklu bir ailenin çocuğu olarak bizler öğretmen, akademisyen ve mühendis olduk. Onlar o çocukları gelişigüzel yapıp türlü eziyetlere maruz bırakıp gelecek namına hiçbir kaygı gütmeden dünyaya getirmeleri objektif bakacak olursak bunun bencillikten başka bir izahı yok.

Sevgili Şüheda konuşmayı bir yerlere çekme çabam yok sadece karşılıklı bilgi alışverişi yapıyoruz. Ve benim için bu karşılıklı muhabbetler değerli. Sizi kırdıysam bilinki bilerek değildir.

Bakınız tekrar diyorum herkesin hayata bakış açısı ve yaşam standardı aynı değil. Onların zihin dünyası, yaşam şartları ve imkanları dahilinde bakmak gerek.
Mesela hiç sordunuz mu bunu onlara?
Bir eczacı olarak hala görüştüğüm evlerine gittiğim aileler var. Ve çok faLa sorma fırsatım oldu.
Müsait olduğum bir zaman paylaşırım kardeşimle :)
Mesela en ilginç olanı Ğale Muhammed di :)
Adam 45 yaşında 14 çocuğu var. 3 tanesi türkiyede dünyaya gelmiş. Ben bu adamı bile anladım. Evet yadırgadım eleştirdim ama kendi yaşam şartları içerisinde değerlendirdiğimde haklı sebepleri var.
Herkesin bizler gibi olmasını beklemektense başkalarını anlamayı denemeliyiz.

Saygılarımla

Arkadaşlar evet haklı yönleriniz var, mesela iyi yetiştirebileceğin kadar çocuk yapman daha sağlıklı olur. Ama insanlar ne yazıkki mesela dinin de çok etkisinde kalarak hareket ediyorlar, yani önce çocuk yapma konusunda örneğin Suriyeli olduklarından dolayı İslam dinini de eleştirmen gerekli. İslam dini kürtajı yasaklıyor. Diğer taraftan o insanlara yanlış bir şekilde her çocuğun rızkını Allah verir safsatası pompalanıyor. Daha vahimi bazı liderler sırf oy için, lobi için insanları çok çocuk sahibi olmaya teşvik ediyor. Buna en güzel örnek kendi cumhurbaşkanımız Erdoğan. Kadınlara fazla çocuk yapmalarını söylüyor ve hatta Almanya'ya geldiğinde orada yaşayan Türklerden fazla çocuk yapmalarını istemişti,.....
Konuya bu yönüyle de bakmakta fayda var. Genellikle çok çocuğa sahip olanların eğitim düzeyi az oluyor, dini açıdan daha fazla inançlı oluyorlar ve en vahim olanı da fakir fukara olmaları.
Tekrarlıyorum çocuk konusunu ele alırken dinin, eğitimin, sosyal yapının ve siyasilerin etkilerini unutmamak gerekli. Suçlu tek başına bireyler değil.

Onların hiçbir suçu yok. Davutoğlu her iki ülkeyi de mahvetti..

Geri