Çocuğum Belki.. (:

Konu sahibi son olarak 1067 gün önce görüldü
Kendimi büyüyemeyen bir kız çocuğu gibi hissediyorum çoğu zaman. Bir an evvel büyümek isterdik ya ,sahi ne düşünürdük acaba bunu isterken? Büyüdük de ne oldu? O saf, masum, yalansız dünyamıza ne yaptılar böyle?
Çocukça düşünüyorum hala bazı şeyleri. Aklım bu kadar kötülüğü kabul etmediğinden belki de ne bileyim. Arkadaşlarım sen bu dünyanın insanı değilsin diyorlar. Hak veriyorum onlara.Alışamıyorum bu dünyanın düzenine.Bu aralar daha sık hatırlıyorum çocukluğumu.

Yolda bir uğur böceği görsem başlıyorum mırıldanmaya ‘Uç uç böceğim, annen sana terlik papuç alacak..’ Çamurla oynardık bir de eskiden pastalar yapar çiçeklerle süslerdik.Üzerine de çubuktan mumlar dikerdik. Çinçon oynardım en çok. Dizimin üzerine o kadar çok düştüm ki hala yara izi duruyor ;d Bir de barbilerim vardı benim orta son sınıfa kadar oynamıştım ;$ Elbiseler dikiyordum onlara e haliyle evde ne bulsam kesiyordum tabi ;d Kesip bebeklerime kıyafet dikiyordum.
Yazın fındık zamanı köyde toplanılırdı bir çatı altında ,iki katlı ahşap bir evdi.Salıncak kurardık kolan denen bir ip vardı.Ne çok koptu o kolan ne çok düşerdik de yine de vazgeçmezdik.
Köy bakkallarını bilirsiniz belki ufacık tefecik içinde sayılı şeylerin olduğu şirin bir dükkandı.Bir gün kuzenlerimle bakkala gittik ama uzakta tepede bir yerde.Eve geri gelene kadar hava karardı. Yola aşağı iniyoruz önümüzden kedi geçti.Karanlıkta da gözleri parlıyor ya bu kediciklerin. Bizimkiler başladı kimi kurt diyor, kimi canavar, hepsi bana yapıştı küçüğü büyüğü ;d Çok cesurmuşum küçükken demek ki. Korkmayın diyorum ama ben de korkuyorum çaktırmıyorum tabi. ;d

Bazen mini mini bir kuş donmuştu şarkısını söylerken yakalıyorum kendimi hem de çocuk sesiyle ;$ Ben o günleri çok özledim sanırım. Oyundan başka derdimizin olmadığı, niye benimle oynamıyor diye ağladığımız günleri. Zamanla ağlama nedenlerimiz bile değişti eskiden dizimiz kanarmış kıyameti koparırmışız şimdi yüreğimiz kanıyor gıkımız çıkmıyor.

Ben hala o küçük kız çocuğuyum.Düşüncelerimi kirletmiyorum insanlara karşı.Çoğu kez kaybeden taraf ben oluyorum , iyi niyetlerimden vuruluyorum ama kalkıyorum ayağa. Bin kez düşsem de inatla devam ediyorum gülümsemeye.

Bence bir çocuğun gülümseyişinden güzel bir şey daha yok bu hayatta.

(:

Yazgı
07.05.2019

Son düzenleme:
Çocukların masumiyeti hatırına dönüyor belki de bu dünya...Yine çok güzel bir paylaşım olmuş ve ben de Nazım Hikmet'in bir şiiri ile katkı sunmak isterim.

Dünyayı Çocuklara Verelim

Dünyayı verelim çocuklara
Hiç değilse bir günlüğüne
Allı pullu bir balon
Gibi verelim oynasınlar
Oynasınlar türküler söyleyerek
Yıldızların arasında
Dünyayı çocuklara verelim
Kocaman bir elma gibi verelim
Sıcacık bir ekmek somunu gibi
Hiç değilse bir günlüğüne doysunlar
Dünyayı çocuklara verelim
Bir günlük de olsa öğrensin
Dünya arkadaşlığı
Çocuklar dünyayı alacak elimizden
Ölümsüz ağaçlar dikecekler...

Nazım Hikmet Ran

Teşekkür ediyorum Lefty yine güzel bir yorum ve çok güzel bir şiir.
Bir şiir de ben bırakıyorum o halde.

Affan Dede’ye para saydım,
Sattı bana çocukluğumu.
Artık ne yaşım var, ne adım;
Bilmiyorum kim olduğumu.
Hiçbir şey sorulmasın benden;
Haberim yok olan bitenden.

Bu bahar havası, bu bahçe;
Havuzda su şırıl şırıldır.
Uçurtmam bulutlardan yüce,
Zıpzıplarım pırıl pırıldır.
Ne güzel dönüyor çemberim;
Hiç bitmese horoz şekerim!

Cahit Sıtkı Tarancı

Kargalar, sakın anneme söylemeyin!

Bugün toplar atılırken evden kaçıp,

Harbiye nezaretine gideceğim.

Söylemezseniz size macun alırım,

Simit alırım, horoz şekeri alırım;

Sizi kayık salıncağına bindiririm kargalar!

Bütün zıpzıplarımı size veririm.

Kargalar, ne olur anneme söylemeyin!

Orhan Veli Kanık

Bayanlara annelik duygusu gibi dünyada eşine az rastlanır o yüce duyguyu tattıran, hesapsız, yalansız, içten, sevecen, masum, ışıltıları ve gülüşleri ile yıldızları andıran, sıcacık ve yumuşacık çocuklar.
Ben de bir ANNEYİM

Son düzenleme:
Bana bakın! Böyle ruh sağlığı yönünden hassas olan insanları etkilemeyin yazdıklarınızla.
Yazdıklarınızın hassas bir mizacı var, anlayana tabii ki..
Şimdi burada oturup ağlarım?

Bana bakın! Böyle ruh sağlığı yönünden hassas olan insanları etkilemeyin yazdıklarınızla.
Yazdıklarınızın hassas bir mizacı var, anlayana tabii ki..
Şimdi burada oturup ağlarım?

Allah kalplerimizi ağlayamayacak kadar hissizleştirmesin, kötü bir şey değil ki bu ağlamak istiyorsan ağla, gülmek istiyorsan kahkahalarla gül insanız biz ve bazen çocuklar gibi olmak gerekiyor. Bir şeyi isterkenki azimleri gibi, en ufak şeye ağlayan masumiyetleri gibi ne demişti Sezen Aksu ‘Değişmedim hala öyle biraz çocuk kaldım.’ (:

Geri