Çocuğa aile büyüklerinin ismini vermek..

Konu sahibi son olarak 2270 gün önce görüldü
İnsan ister istemez taşıyor ismin anlamını. Bir insanın hayatını bu kadar etkileyebilecek bir seçim yaparken çok ince düşünmek gerekiyor.

Ailemizde böyle bir gelenek yok. Ama buna rağmen bir örneğimiz var ^^ Abim çift isimli ve bir ismi annemin babasının ismi. Annem babasını çok gençken kaybetmiş ve şehir dışında okuduğu için çabalamasına rağmen yetişememiş son kez görmeye. Babam, annemin kendi babasının ismini bebeğe verme arzusunu desteklemiş ve abimin iki isminden biri dedemin ismi ve son derece güzel bir isim. Diğerini de babam vermiş. İkisini beraber söylüyoruz çünkü birbiriyle çok uyumlu iki isim. Başka bir örneğimiz yok.
Baskı ile yaptırılmaya çalışılan hiçbir şey hoşuma gitmiyor, onun dışında arzu eden koysun tabii.
İsim önemli, güçlü isimler, anlamı güzel isimler vermek önemli. Ondan sonra boy boylansın, soy soylansın jdjd

Nefret ettiğim gelenek. Ulan hadi ölmüşlerinizin adını veriyorsunuz da hiç demiyor musunuz " bu çocuğa 2 isim veriyoruz ikisi de arapça" diye?
Ben niye iki ad taşıyorum ve ikisi de arapça yahu? Hangi arap evladına türkçe isim koyuyor?
Şu din kadar tehlikeli başka bir şey yok. Adını değiştirir insan böyle asimile eder..

soyağacıma bakınca ta 1870'lerden bu yana sülalenin iki erkek ismi etrafında döndüğünü fark etmiştim. mustafa ve ismail. ısrarla verilmiş bu isimler. ailedeki ilk mustafa paşa falan da onun ismi devam ettirilmiş sanırsın ama kunduracıymış. olsun belki de çok iyi insandı da ondan ismi ısrarla devam ettirildi...

Karmik yük bırakacağı rivayet edilir,önerilmez.

soyağacıma bakınca ta 1870'lerden bu yana sülalenin iki erkek ismi etrafında döndüğünü fark etmiştim. mustafa ve ismail. ısrarla verilmiş bu isimler. ailedeki ilk mustafa paşa falan da onun ismi devam ettirilmiş sanırsın ama kunduracıymış. olsun belki de çok iyi insandı da ondan ismi ısrarla devam ettirildi...
IMG_6602.jpeg

Sebebini biliyorsun.

baba tarafımda tüm torunlara mehmet ismi verilmiş mdkfkfjf
ben kız oldum ondan yırttım galiba.
neyse dedemi çok seviyorum umarım huzurla uyuyordur.

ismini vermek istemeyen bir pedagog olarak, tercih etmeyeceğim bir seçim olur bu. ayretten tarihte rol üstlenmiş şahsiyetlerin isimlerini de çocuklara vermenin ona ömrü boyunca bir misyon biçmeninde pek sağlıklınolmayacağı düşüncesindeyim.
asla çocuğuma adolf ismini koymam diyenler beğensin sadece...

kuzen çocuğana iki isim verdi
dedesi kendini adıyla onlar diğeriyle
yuvarlanıp gidiyorlar

Bu seferde olmadı inşALLAH 3 sene sonra koyacağiz.
Bu durum genelde anadolu ve doğu ekseninde olur. Ancak bu durum kişiden kişiye değişir. Çevrem çok uğraştı annemim veya yengemin ismini vermek için ama bizdekı kalp ve vefa olunca sevdiğimiz kız için eylül ismini verdik.
Şimdı ALLAH nasip ederse ikizlere koyacağiz

4 yada 5 sene sonra 4. cocuk olunca amcamın ısmını koyacağim adam geçen hafta diyarnakıra cağirdı. Oğlum ölmeden babanın hakkını al . Sağolsun tapu masrafını bile almadı.
İsim nedır amca öl sana mezar tasını ben yaptıracağim.

Bazı isimler hakikaten çok ağir .
Cok yıllar evvel parktta oturmus sigara iciyordum .Birden bir kadın "başbuğhañnn " diye bagirinca oyle bir irkildim ki hemen sigarayı atip ayağa kalkasım geldi .
Yapmayın bu denli

Geri