Çocuğa aile büyüklerinin ismini vermek..

Konu sahibi son olarak 2269 gün önce görüldü
Modern isimlerin ardından çocuğa dedenin ismi koyuluyor maalesef..

Terk edilmesi gereken gelenek. Bana leş Arap isimlerinin verilmesi, kardeşime ise modern bir ismin konulması gerçeğini düşündükçe karanlık bir odaya kapanıp çakmak gazı çekiyorum.

Aile büyüklerinden gelen beklenti sonucu sık rastlanan bir durum hatta bazen hala, amca, dayı bile dahil olabiliyor.

Modern isimler: Yağmur, Çamur, Toprak, Irmak, Yeşim, Çim, Hadise, Olay, Zafer, Savaş, Barış, Varış, ve daha niceleri.

Yağmur geliyor dediğinde birisi, evet ya bütün hafta yağmurluymuş diye aklınıza gelebilir.
İsmail geliyor dediğinde birisi, herkes anlar olayı.

Babam bana hayranı olduğu ünlü bir hanımefendinin adını vermiş bende o kadından öğğğk yani
Ne talihsizlik ama kjkhkhkhkh

bizim soyağacımızda bile yok benzeyen isimler, gelenek haline gelmemiş

O yine iyi. Mütedeyyin kesiminin çifte isimleri esas çok acayip. Ömer Asaf, Yusuf Talha.. üç yasinda oğlana yüklenen sorumluluga bak. Sahabe ismi gibi.

Bir arkadasimin adi samet. Isim agirligi yuzunden sizofren hastasi oldu.

Bu durum genelde anadolu ve doğu ekseninde olur. Ancak bu durum kişiden kişiye değişir. Çevrem çok uğraştı annemim veya yengemin ismini vermek için ama bizdekı kalp ve vefa olunca sevdiğimiz kız için eylül ismini verdik.
Şimdı ALLAH nasip ederse ikizlere koyacağiz

Bu durum genelde anadolu ve doğu ekseninde olur. Ancak bu durum kişiden kişiye değişir. Çevrem çok uğraştı annemim veya yengemin ismini vermek için ama bizdekı kalp ve vefa olunca sevdiğimiz kız için eylül ismini verdik.
Şimdı ALLAH nasip ederse ikizlere koyacağiz

Bu seferde olmadı inşALLAH 3 sene sonra koyacağiz.

Babam cuma namazına gitmese adım Yunus olmayacaktı o gün hoca nasıl vaaz verdiyse adımı yunus koymuşlar :D

Rahmetli babam anneannesinin ismini koymuş bana annesinin bile değil öyle bir saygı canim benim

yapmadilar, ben de yapmam. annem de hep diyor ''sakin oyle bir sey yapmayin'' diye. gerci babam, babaannemin adini bana (bende olmayinca), benden sonra gelen kiz kardeslerime istiyordu. annem hep reddetti. sonra babamin 3. esinden olan kizina nasip oldu babaannemin ismi :d

yapmadilar, ben de yapmam. annem de hep diyor ''sakin oyle bir sey yapmayin'' diye. gerci babam, babaannemin adini bana (bende olmayinca), benden sonra gelen kiz kardeslerime istiyordu. annem hep reddetti. sonra babamin 3. esinden olan kizina nasip oldu babaannemin ismi :d
Baban üçüncü kez mi evlendi ?

Benlik işler değil, gelecekteki kocamda böyle düşünür İNŞALLAH.
Zira bebelerimizin ismi hazır.

Geri