Cinlerin Nüfusu Kaç?

• Kullanıcı EkSen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Bunları Biliyor musunuz? Arşiv
Konu sahibi son olarak 47 gün önce görüldü
Yaklaşık olarak 13 milyar 650 bin cin vardır .. Toplamda 58 kabile var ve 9 milyar 380 bin kadarı bu kabilelere mensupken geri kalanları kendi başlarına oluşturdukları küçük gruplar halinde yaşarlar ..

DİKKAT! DÜZELTMEDİR ..

Yukarıda ki bilgide bir rakam hatası yapılmıştır .. Doğru bilgi aşağıda paylaştığım gibidir ..

Yaklaşık 43 milyar 650 milyon cin vardır .. Toplamda 58 kabile .. 34 milyar kadarı bu 58 kabileye mensuptur .. Geri kalanı kendi başına gruplar halinde yaşarlar ..

Desene abi iğne atsan yere düşmeyecek kadar cin var.

Evet yaklaşık olarak insanların beş katı kadar .. Normal ama .. Bizden çok çok önce yeryüzündeydiler ..

Orada haklısın abi o yüzden sayılarının fazla olması hiç şaşırtıcı değil aslında.

Merhabalar,konu çok ilginç geldi ve haliyle benim de sayın @EkSen size sormak istediğim bir konu var.

Alıntıdır:

EFKALAŞİN Azılı cinlerden biri olarak hala yaşayan EFKALİŞİN dir.. cinlerde bizim gibi ibadet yaparlar. hatta köy camilerinde sabah namazlarında hazır bulundukları bilinir..

Kâ'ıb El Ahbar'ın anlattığına bakılırsa Hazreti Süleyman'ın oturduğu döşek üzerinde öyle adlar yazılı idiki, bu yazılanlardan cinler ve şeytanlar olduğu yerde donup katılırdı.Ve bu adlar karşısında çıra gibi yanarlardı.Hazreti Süleyman bu yazılı adlarla cin ve ifritleri itaat altında tutar, bu adlarla cinlere işkence ve azap çektirirdi.Bu döşeğin orta kısmında kilitlenmiş gibi 4 ibranice yazılı ad vardırki, Cinler ve Şeytanlar bu adları izleyerek Hazreti Süleyman'a az da olsa asi olmazlardı.Bu döşekte yazılı adlar dört azametli ifritten oluşan bir gruba aitti.Bu 4 azametli ifrit Hazreti Süleyman'ın en büyük ve kendisine en yakın vezirlerindendi.Hazreti Süleyman'ın insanlardan oluşan vezirlerinin sayısı 300 idi.Ayrıca cinlerden de 300 veziri bulunuyorduki, bunların en büyükleri döşekte adları yazılı olan dört büyük cin vezirleridi.Bu dördünün adları sırası ile şöyledir, "Tımıryat, Men-ik, Hedliyac ve Şoğal." adlarını taşıyorlardı.Cinlerin bu adlardaki vezirlere itaati bir hayli hayret vericidir.

Ey kardeşim!Sen bunları bil ve bu gizliliği başkasına açma.Sakın ben beceririm diyerek bu cinlerin yardımcılarına bir hacet üzere emir vermeye çalışma.Ancak onlara şöyle hitab edebilirsin.Ey vezirler ve yardımcıların topluluğu!Süleyman Peygamber'in hak ve hürmetine, hacetini görmek üzere vereceğim emri içinizden kim yapabilir ? - ve benim rizamla hareket edebilir ? Sözüne cinlerden biri sana - Sen yerinden doğruluncaya kadar ben hacetini ben getireceğim. diyerek cevap verir ve sözüne şöyle devam eder: - Buna emin ol ki Süleyman'dan ve (Bismillahi-rrahmani-rrahim) dendir, ondan daha ulu ve yükseği yoktur.Bana müslüman olarak gelin, ilahi buyruğun bir sonucudur. - der ve gider.

Bundan sonra sen tam taharet üzre temiz elbiseler giymiş olarak, bulunduğun yeri temiz tutarak, günü gününe mutlu bir saatta bu adları bir kağıda yazar, Yasin suresi ve tebareke-llezi biyedihil mülkü) surelerini okuyarak bu yazıyı yıldızları görecek açık bir yere asarsın.Bu işi sana anlattığım gibi tamamlamış olursan, maksadın ne ise görülmüş olur.Açıklamış olduğum bu iş yapılması niyyet edilen her şeye yararlıdır.

Bu dört büyük ifritten her birinin günleri vardır.Birinci adı taşıyan ifritin günü Pazar gününün ilk saatı olan güneşin doğduğu saattır.Bunun vekil ve yardımcısı, saat ve büyük yolun sahibi olan ve adı dokuz harften oluşan "Heştaşlehkuş" dır..İkinci büyük ifrit olan "Tımıryat" ın günü ise salı gününün ilk saatıdır. Bunun yardımcısı da ifrit "Şoğal" dir.Bu ifrit kırmızı saat sahibi olup izleyicilerin babası lakabiyle anılır.Gerçek adı ise dokuz harfli "Keşkeşliuş" dur.Üçüncü büyük ifritin günü çarşamba gününün ilk saatıdır.Bunun hizmetkârıda ifrit "Hedliyac" dır.Buda Berga, Dirid ve Utarid saatlerinin sahibidir.Bunun gerçek adı da dokuz harfli olan "Bahlehleştuş" dur.Dördüncü büyük ifritin günü cumartesi gününün ilk saatıdır.Bunun yardımcısı da "San-ik" denilen ifrittir.Mübarek saatın sahibi ise "Elnuh" adındaki ifrittir.Bu dördüncü büyük ifritin adı da dokuz harften oluşan "Şatlatatatşekuş" dır.İşte her adın böyle dokuz harfi vardır ki bunlar sayıların sonudur ve en güçlüsüdür.Adları dokuz harften oluşan bu dört ifritin arapça olarak yazılı şekli şöyledir, sayacak olursanız 9 harften oluştuğunu görürsünüz.

Hz.Süleyman ve cinleri idare etme hakkında bu yazılanlar ne derece doğru olabilir?Sizin bu konudaki fikirleriniz nedir?

Çavlan

Paylaştığın türde bilgiler özellikle net dünyasının hemen her yerinde mevcut .. Bu ve buna benzer bilgi kirliliği içinde doğruları bulmak pek zor .. Hoş bulsak ne işe yarar o da ayrı bir tartışma konusu ..
Verdiğin bilgilere gelince ; konu içinde ki cin isimlerini ilk kez okudum ..
Evet Süleyman Aleyhisselam cinlerin bir çoğuna hükmeden bir peygamber sultandı ancak hepsine değil ..
Eğer cinlerin tamamına hükmedebilme icazetine sahip olmuş olsaydı Şeytan'a da hükmetmiş olacaktı ki o vakit ALLAH'ın sözü bozulmuş olacaktı ama böyle bir şey söz konusu bile değildir ..

Yani Süleyman Aleyhisselam bir kısım cinlere hükmederken ve hemen hepsi ondan çekinirken yine de onun buyruğuna girmeyen ve şeytana tabi olan cinler de olmuştur ..

Cinlerin büyüklerinin idare şekli de öyle günlere göre filan değildir .. Bunu şöyle düşün ; Bizde mesela üç büyük başkan var .. Çin lideri, Rusya ve Amerika liderleri .. Bunlar belirli günlere göre mi yön veriyorlar işlerine ? Tabi ki hayır ..

Bu büyük cinlerin insanların davetine cevap verme hususuna gelince ; Cinler zaten yapısal olarak çok kibirli ve kendini beğenmiş bir fıtrata sahiptir .. Öyle senin benim gibi alalade kimselerin davetlerine bırak cevap vermeyi duymazlar bile .. Bu şeye benzer ; Sen çok ünlü bir film yıldızının tweterine girsen de mesaj atsan da seni kaale bile almaz gibi ..

Bazen sağda solda riyazat orucu ile hadım hüddam peşine düşen kimselerin durumlarını öğreniyorum da pek trajikomik .. Bir kimse 40 gün boyunca hayvansal gıdalardan uzak dursa zaten vücut kimyası bozulur o kimsenin ve ardına halisülasyonlar görmeye başlar .. Dengesini yitiren kimsenin de savunma duvarları zayıfladığından bu kimseye yaramaz sufliler musallat olabilir .. O kimse de kendisine hadım geldiğini sanır ama aslında sufliler tarafından işletilmektedir ..

İnşaALLAH ilerleyen zamanlarda tam da bu konular üzerine bir senaryo projem olacak hayırlısıyla ..

@Çavlan

Paylaştığın türde bilgiler özellikle net dünyasının hemen her yerinde mevcut .. Bu ve buna benzer bilgi kirliliği içinde doğruları bulmak pek zor .. Hoş bulsak ne işe yarar o da ayrı bir tartışma konusu ..
Verdiğin bilgilere gelince ; konu içinde ki cin isimlerini ilk kez okudum ..
Evet Süleyman Aleyhisselam cinlerin bir çoğuna hükmeden bir peygamber sultandı ancak hepsine değil ..
Eğer cinlerin tamamına hükmedebilme icazetine sahip olmuş olsaydı Şeytan'a da hükmetmiş olacaktı ki o vakit ALLAH'ın sözü bozulmuş olacaktı ama böyle bir şey söz konusu bile değildir ..

Yani Süleyman Aleyhisselam bir kısım cinlere hükmederken ve hemen hepsi ondan çekinirken yine de onun buyruğuna girmeyen ve şeytana tabi olan cinler de olmuştur ..

Cinlerin büyüklerinin idare şekli de öyle günlere göre filan değildir .. Bunu şöyle düşün ; Bizde mesela üç büyük başkan var .. Çin lideri, Rusya ve Amerika liderleri .. Bunlar belirli günlere göre mi yön veriyorlar işlerine ? Tabi ki hayır ..

Bu büyük cinlerin insanların davetine cevap verme hususuna gelince ; Cinler zaten yapısal olarak çok kibirli ve kendini beğenmiş bir fıtrata sahiptir .. Öyle senin benim gibi alalade kimselerin davetlerine bırak cevap vermeyi duymazlar bile .. Bu şeye benzer ; Sen çok ünlü bir film yıldızının tweterine girsen de mesaj atsan da seni kaale bile almaz gibi ..

Bazen sağda solda riyazat orucu ile hadım hüddam peşine düşen kimselerin durumlarını öğreniyorum da pek trajikomik .. Bir kimse 40 gün boyunca hayvansal gıdalardan uzak dursa zaten vücut kimyası bozulur o kimsenin ve ardına halisülasyonlar görmeye başlar .. Dengesini yitiren kimsenin de savunma duvarları zayıfladığından bu kimseye yaramaz sufliler musallat olabilir .. O kimse de kendisine hadım geldiğini sanır ama aslında sufliler tarafından işletilmektedir ..

İnşaALLAH ilerleyen zamanlarda tam da bu konular üzerine bir senaryo projem olacak hayırlısıyla ..

Ne yazık ki net dünyasında bu tarz bilgiler çok.Ne kadar ilginçtir ki vizyona girecek olan ''Hüddam '' filminin senarist ve oyuncusu eklediğim açıklamayı bir yerde paylaşmıştı.
Bu tarz filmlere rağbet galiba insanın bu konularda ilmi bilgisinin olmamasına ,korkularına göre bir rant da oluşturuyor,birçok açıdan.

Teşekkürler açıklamanız için.

Ne yazık ki net dünyasında bu tarz bilgiler çok.Ne kadar ilginçtir ki vizyona girecek olan ''Hüddam '' filminin senarist ve oyuncusu bu açıklamayı bir yerde paylaşmıştı.
Bu tarz filmlere rağbet galiba insanın bu konularda ilmi bilgisinin olmamasına ,korkularına göre bir rant da oluşturuyor,birçok açıdan.

Teşekkürler açıklamanız için.

Cin filimlerinin ülkemizde ki getirisi diğer korku ögelerine göre çok daha avantajlıdır .. Bu alanda ki pasta son dönemlerde bir çok yeni isim tarafından paylaşılsa da ( buna bende dahilim ) hala rağbet görmekte ve görecektir de .. Zira hepimizin bilinçaltında cinlerle ilgili yaşanmışlıklar ya duyulmuşluklar mevcut ..

Geri