@
Çavlan
Paylaştığın türde bilgiler özellikle net dünyasının hemen her yerinde mevcut .. Bu ve buna benzer bilgi kirliliği içinde doğruları bulmak pek zor .. Hoş bulsak ne işe yarar o da ayrı bir tartışma konusu ..
Verdiğin bilgilere gelince ; konu içinde ki cin isimlerini ilk kez okudum ..
Evet Süleyman Aleyhisselam cinlerin bir çoğuna hükmeden bir peygamber sultandı ancak hepsine değil ..
Eğer cinlerin tamamına hükmedebilme icazetine sahip olmuş olsaydı Şeytan'a da hükmetmiş olacaktı ki o vakit ALLAH'ın sözü bozulmuş olacaktı ama böyle bir şey söz konusu bile değildir ..
Yani Süleyman Aleyhisselam bir kısım cinlere hükmederken ve hemen hepsi ondan çekinirken yine de onun buyruğuna girmeyen ve şeytana tabi olan cinler de olmuştur ..
Cinlerin büyüklerinin idare şekli de öyle günlere göre filan değildir .. Bunu şöyle düşün ; Bizde mesela üç büyük başkan var .. Çin lideri, Rusya ve Amerika liderleri .. Bunlar belirli günlere göre mi yön veriyorlar işlerine ? Tabi ki hayır ..
Bu büyük cinlerin insanların davetine cevap verme hususuna gelince ; Cinler zaten yapısal olarak çok kibirli ve kendini beğenmiş bir fıtrata sahiptir .. Öyle senin benim gibi alalade kimselerin davetlerine bırak cevap vermeyi duymazlar bile .. Bu şeye benzer ; Sen çok ünlü bir film yıldızının tweterine girsen de mesaj atsan da seni kaale bile almaz gibi ..
Bazen sağda solda riyazat orucu ile hadım hüddam peşine düşen kimselerin durumlarını öğreniyorum da pek trajikomik .. Bir kimse 40 gün boyunca hayvansal gıdalardan uzak dursa zaten vücut kimyası bozulur o kimsenin ve ardına halisülasyonlar görmeye başlar .. Dengesini yitiren kimsenin de savunma duvarları zayıfladığından bu kimseye yaramaz sufliler musallat olabilir .. O kimse de kendisine hadım geldiğini sanır ama aslında sufliler tarafından işletilmektedir ..
İnşaALLAH ilerleyen zamanlarda tam da bu konular üzerine bir senaryo projem olacak hayırlısıyla ..