Cinler Hangi Hayvanın Kılığına Bürünemezler ?

• Kullanıcı EkSen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Bunları Biliyor musunuz? Arşiv
Konu sahibi son olarak 57 gün önce görüldü
EkSen hocam su an mobilim youtube a giremiyorum dasize zahmet bu ayetlerin yorumunu yapan Ihsan Eliacik i izler misiniz?

Domuz eti haram midir? Ihsan Eliacik yazarsaniz cikar.

Cunku diger turlu Allah neden gereksiz, haram bir varlik uaratsina kadar gider tartışma
.

Oyy sen İhsan Eliaçık'tan mı bahsediyordun :)
Değerli zamanımı o şaşırmış için harcamam bile .. Ben o levelleri çoktan atladım kardeşim .. Sana tavsiyem hiç takılma o elemana ..
Selametle ..

11694146_10153110514140369_692205829307900447_n.jpg

Ay ihsan eliacik bence bu memlekete fazla hoca gayet iyidir.
Ramazan ayında sahur vakitleri ile ilgili gerçeği ben ondan öğrendim.
Sözlerine itimadim yüksek.

Tamam
Oyy sen İhsan Eliaçık'tan mı bahsediyordun :)
Değerli zamanımı o şaşırmış için harcamam bile .. Ben o levelleri çoktan atladım kardeşim .. Sana tavsiyem hiç takılma o elemana ..
Selametle ..

Hocam ya o adamın dedikleri bana cok mantikli geliyor ve islamda tutuyor ya da inancsizim sizce hangisini seceyim ?

Konunun daha fazla dışına çıkmayalım artık .. Selametle ..

Hiç de basit değil şakkadanak cevapladım ..

2:173 - O, size yalnız şunları haram kıldı: Ölü hayvan, kan, domuz eti, bir de Allah'tan başkası adına kesilen hayvanlar. Sonra kim bunlardan yemeye mecbur kalırsa, başkasının hakkına tecavüz etmemek ve zaruret ölçüsünü geçmemek şartıyla ona da bir günah yükletilmez. Çünkü Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhametlidir.

5:3 - Leş, kan, domuz eti, Allah'tan başkasının adı anılarak kesilen; boğulmuş, vurulmuş, yukardan düşmüş, boynuzlanmış, canavar yırtmış olup da canlı iken kesmedikleriniz; dikili taşlar (putlar) üzerine boğazlanan hayvanlar ve fal oklarıyla kısmet (şans) aramanız size haram kılındı. Bunların hepsi doğru yoldan çıkmaktır. Bugün kâfirler, dininize karşı ümitsizliğe düşmüşlerdir. Onlardan korkmayın, benden korkun. Bugün dininizi kemale erdirdim, size nimetimi tamamladım. Size din olarak İslâmı beğendim. Kim açlıktan daralır, günaha istekle yönelmeden bunlardan yemek zorunda kalırsa, ona günah yoktur. Çünkü Allah bağışlayan, merhamet edendir.

Ayetler GAYET NET VE AÇIK ;)

Ayetleri görünce tekrar aklıma geldi. ''Allah'dan başkası adına kesilen hayvan'' Acaba kasaplar için kesilen hayvanlar, insanlar yesin diye kesilen hayvanlar haram olabilir mi? Bu aralar kafamı kurcalıyor. Kurban bayramı dışında yememek mi gerekir acaba?

Ayetleri görünce tekrar aklıma geldi. ''Allah'dan başkası adına kesilen hayvan'' Acaba kasaplar için kesilen hayvanlar, insanlar yesin diye kesilen hayvanlar haram olabilir mi? Bu aralar kafamı kurcalıyor. Kurban bayramı dışında yememek mi gerekir acaba?

Yani ALLAH'ın adını anmadan kesilen hayvanlar kastediliyor .. O dönemde putlara adaklık olarak kesilen hayvanlar oluyordu ..

Nette dolaşmazlar Serene sıkıntı yok ama kendilerinden bahsedildiğini anlarlar ama onunla ilgili de bir sıkıntı olmaz korkmayın .. YETER Kİ SAYGISIZLIK SINIRLARINIZ ZORLAMAYALIM .. Ne olur ne olmaz :)

Valla şu konuyu okuyana kadar hiç düşünmüyordum diyebilirim arada bi aklıma geliyor şimdi Besmele çekiyorum uzaklaşıyorlar sağolsunlar soluma bakarak.
Saygısızlık ne haddimize onlarında bi kurulu düzeni var biliyorum neyse çok derine inip anlatmak istemiyorum da var bişeyler var (:

Hiç bir yaratılan sebepsiz yaratılmamıştır diye bende düşünür ve söylerim
yanlış hatırlamıyorsam domuz kalbi insana takılan tek kalp ..
İnsana domuz dışında başka bir hayvanın kalp kapakçığı takılamaz. diye nette bir konuda okumuştum paylaşmak istedim ..

Bir de şu domuz eti muhabbeti biraz abartiliyor mu?

Alkol ne kadar haramsa domuz eti de o kadar haram. Harama bulasmak seni dinden cikarmaz, gunah kazanirsin.

Ama adam alkol iciyor 1 gunah, domuz eti yemek 999 gunah gibi davraniyor.

Sacmalik.

Bir de şu domuz eti muhabbeti biraz abartiliyor mu?

Alkol ne kadar haramsa domuz eti de o kadar haram. Harama bulasmak seni dinden cikarmaz, gunah kazanirsin.

Ama adam alkol iciyor 1 gunah, domuz eti yemek 999 gunah gibi davraniyor.

Sacmalik.

Kesinlikle katılıyorum .. Aslında domuza karşı olan tepkimiz bir Müslüman olarak normal ama içkiye karşı olan tepkimiz anormal .. Hatta içki domuz etinden çok çok daha zararlı ve ondan çok daha kalın çizgilerle uzak durmalıyız ama neredee ..

Geri