Cinler Hangi Hayvanın Kılığına Bürünemezler ?

• Kullanıcı EkSen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Bunları Biliyor musunuz? Arşiv
Konu sahibi son olarak 52 gün önce görüldü
Sezen Eksen abiye kızma kızacak san bana kız. Soruyu ben sormuştum çünkü oda araştırdı buraya yazdı. :)

MerhabaEkSen Hacım domuz eti haram değil diyenler de var ha. Geçen yarım kaldı konuyu kitlediler. Ben yeni bir fıkıh buldum. Dine cekiyor beni yavaş yavaş.

Bahsettigim fikiha gore Kuran-i Kerim de gecen domuz eti haram ifadesi farazi. Hani aç gözlü maymunlar derken de Kuran da maymunlardan degil, aç gozlulukle hareket eden, aza kanaat edemeyen insanlardan bahsediyor ya. Denildigine gore domuz eti kavrami da oeda belirttigin gibi domuz pislik yedigi icin, camurda surundugu icin ordaki kasit da her pislige bulasan, pislik isler yapan, pislik icinde yasayan insanlar diyolla.

MerhabaEkSen Hacım domuz eti haram değil diyenler de var ha. Geçen yarım kaldı konuyu kitlediler. Ben yeni bir fıkıh buldum. Dine cekiyor beni yavaş yavaş.

Bahsettigim fikiha gore Kuran-i Kerim de gecen domuz eti haram ifadesi farazi. Hani aç gözlü maymunlar derken de Kuran da maymunlardan degil, aç gozlulukle hareket eden, aza kanaat edemeyen insanlardan bahsediyor ya. Denildigine gore domuz eti kavrami da oeda belirttigin gibi domuz pislik yedigi icin, camurda surundugu icin ordaki kasit da her pislige bulasan, pislik isler yapan, pislik icinde yasayan insanlar diyolla.

Ne zekice! bir yorum getirmişler ..
Az kafaları çalışsa ayetin somut ve soyut anlamını birlikte kabul ederlerdi .. Yani hem domuz etinden hem de domuzluk yapan kimselerden uzak dururlardı ..

Bende korkuyorum ama okuyorum ya merak ediyorum :D filmlerinede gidiyorum engel olamıyorum kendime :kiki:

Kışa kadar hazır olacak inşaALLAH o zaman buradan bas bas ilan ederim :)

Basite kactin ama hocam ya o kadar anlattik
.

Hiç de basit değil şakkadanak cevapladım ..

2:173 - O, size yalnız şunları haram kıldı: Ölü hayvan, kan, domuz eti, bir de Allah'tan başkası adına kesilen hayvanlar. Sonra kim bunlardan yemeye mecbur kalırsa, başkasının hakkına tecavüz etmemek ve zaruret ölçüsünü geçmemek şartıyla ona da bir günah yükletilmez. Çünkü Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhametlidir.

5:3 - Leş, kan, domuz eti, Allah'tan başkasının adı anılarak kesilen; boğulmuş, vurulmuş, yukardan düşmüş, boynuzlanmış, canavar yırtmış olup da canlı iken kesmedikleriniz; dikili taşlar (putlar) üzerine boğazlanan hayvanlar ve fal oklarıyla kısmet (şans) aramanız size haram kılındı. Bunların hepsi doğru yoldan çıkmaktır. Bugün kâfirler, dininize karşı ümitsizliğe düşmüşlerdir. Onlardan korkmayın, benden korkun. Bugün dininizi kemale erdirdim, size nimetimi tamamladım. Size din olarak İslâmı beğendim. Kim açlıktan daralır, günaha istekle yönelmeden bunlardan yemek zorunda kalırsa, ona günah yoktur. Çünkü Allah bağışlayan, merhamet edendir.

Ayetler GAYET NET VE AÇIK ;)

EkSen hocam su an mobilim youtube a giremiyorum dasize zahmet bu ayetlerin yorumunu yapan Ihsan Eliacik i izler misiniz?

Domuz eti haram midir? Ihsan Eliacik yazarsaniz cikar.

Cunku diger turlu Allah neden gereksiz, haram bir varlik uaratsina kadar gider tartışma
.

Geri