Çin Malı Deyip Geçme

Konu sahibi son olarak 64 gün önce görüldü
Geçmişte bir çok ürünün benzerini üretip, sahtecilikte çığır açan Çin; şu an piyasanın ilk adımı. Telefon, tablet, TV vb. bir sürü ürünle dünyaya açıldılar ve emin adımlarla ilerliyorlar. Türkiye’de de boş harcama yapılmaksızın, yaratılan en ufak işe dahi destek verilmeli diye düşünüyorum. Dolar milyarderi Dropbox kurucusu Drew Houston’da kod yazmaya “Merhaba Dünya!” ile başladığını belirtiyor. Üretime destek verelim. Saygılar.

XPkN46.png

Biri de çıkıp, “Doğru diyon gardaş.” dememiş. Bari bir beğeni atsaydınız vicdansızlar.

Doğru diyon gardaş

Doğru diyon gardaş

Çin bana kalırsa asla ABD olamaz. Çünkü ayak izlerini takip ederek birini geçemezsin. Patent sayılarına baktığınızda IBM sadece dünyanın geri kalanı kadar patent alıyor. Yamuluyorsam düzeltin .

Neyse en azından çin olmasa dünya pahalılaşır , iyi ki varlar.

Biz mesela ülke olarak bi gece de kaybolsak ne eksik olabilir dünyada bunu düşünmek lazım.

Aslında uzun uzadıya yazılması gereken bir konu. Elimden geldiği kadar dağıtmadan, basit örneklerle açıklamaya çalışacağım.

Doğru şeyler yazıyorsun, fakat benim demek istediğim; biz şimdi bir otomobil üretmeye çalışıyoruz, projeyi Saab’dan satın aldık diye yerden yere vuruyorlar.

Çin bunu ürettiğinde kimse “Mercedes yapmışsınız, böyle şey mi olur? Nasıl iş yapıyorsunuz?” vs. demiyor, üstelik destekliyorlar.

images

Bizim de hükumetin engellediği birçok şey var tabi, biliyorum. Vatandaş olarak en azından artık bir şeyleri kötülemeyi değil, desteklemeyi seçmeliyiz.

Hükumet geçtiğimiz yıllarda (ismini yazmıyorum) bir proje önerisi sunuyor ve bu projeyi yapıp, getirenden satın alacağını belirtiyor.

Benim üniversite hocalarımdan bir tanesi, kendi özel şirketinde projeyi hazırlıyor.
Bu proje ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti hazinesi yıllık 2,5 Milyon Dolar zarardan kurtulacak, para kasada kalacak. Şu an hala Ankara ile görüşme içersindeler.

Bazen odasında sohbet ediyoruz, hocamın dediğine göre; Ankara sürekli farklı şeyler söyleyip, şirketi oyalıyormuş. Benim de bu durumdan anladığım; projeyi satın değil, bedava almak istiyorlar gibime geliyor.

Demem o ki hükumetimiz de sürekli “yerli ve milli yazılım” deyip, duruyor. Fakat arkaplanda bazı durumlar farklı yürüyor..

Biz de “imam osursa, cemaat zıçar” düşüncesinden vazgeçmeliyiz.
Birilerinin önünü kesmeyelim.
Artık bireysel olarak ileri adım atmalıyız ve toplumsal olarak destek vermeliyiz.
Ben elimden geldiği kadar, takıldığım platformlarda düşüncelerimi yazıyorum. Umarım insanların düşüncelerine katkı sağlayabiliyorumdur. Saygılar.

Not: Ben de seni seviyorum. :)

Koca TC hali hazırdan halen bir Motor yapamamısken artık diyecek soz bulamıyorum.

(Çankırı mode on) Gorkak bunnar yeğenim. Türk gorkusuna çin Seddi inşa etti adamlar. Gorku o gadar böyük ki uzaydan bile görünüya (Çankırı mode off)

Çin malı deyip geçiyorum. Geçtim.

düşünüp fikir ürettiğim son gün
o günden sonra bir daha düşünmedim

Geri