Aslında uzun uzadıya yazılması gereken bir konu. Elimden geldiği kadar dağıtmadan, basit örneklerle açıklamaya çalışacağım.
Doğru şeyler yazıyorsun, fakat benim demek istediğim; biz şimdi bir otomobil üretmeye çalışıyoruz, projeyi Saab’dan satın aldık diye yerden yere vuruyorlar.
Çin bunu ürettiğinde kimse “Mercedes yapmışsınız, böyle şey mi olur? Nasıl iş yapıyorsunuz?” vs. demiyor, üstelik destekliyorlar.
Bizim de hükumetin engellediği birçok şey var tabi, biliyorum. Vatandaş olarak en azından artık bir şeyleri kötülemeyi değil, desteklemeyi seçmeliyiz.
Hükumet geçtiğimiz yıllarda (ismini yazmıyorum) bir proje önerisi sunuyor ve bu projeyi yapıp, getirenden satın alacağını belirtiyor.
Benim üniversite hocalarımdan bir tanesi, kendi özel şirketinde projeyi hazırlıyor.
Bu proje ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti hazinesi yıllık 2,5 Milyon Dolar zarardan kurtulacak, para kasada kalacak. Şu an hala Ankara ile görüşme içersindeler.
Bazen odasında sohbet ediyoruz, hocamın dediğine göre; Ankara sürekli farklı şeyler söyleyip, şirketi oyalıyormuş. Benim de bu durumdan anladığım; projeyi satın değil, bedava almak istiyorlar gibime geliyor.
Demem o ki hükumetimiz de sürekli “yerli ve milli yazılım” deyip, duruyor. Fakat arkaplanda bazı durumlar farklı yürüyor..
Biz de “imam osursa, cemaat zıçar” düşüncesinden vazgeçmeliyiz.
Birilerinin önünü kesmeyelim.
Artık bireysel olarak ileri adım atmalıyız ve toplumsal olarak destek vermeliyiz.
Ben elimden geldiği kadar, takıldığım platformlarda düşüncelerimi yazıyorum. Umarım insanların düşüncelerine katkı sağlayabiliyorumdur. Saygılar.
Not: Ben de seni seviyorum.