Çift yarık deneyi

P
  • Kullanıcı pan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Toplum ve Gündem
Broglie dalgasınn Max Born tarafından yorumlanışı konusuna bir bakın faydası olur.

BEN BUNU NE DİYE OKUDUM BİLİYORSUNUZ DEĞİL Mİ?

BİLİYORSUNUZ, BİLİYORSUNUZZZ.

giphy.gif

izledim. yeryuzunun gonullu cekirge kadrosunun daimi neferi olarak can kulagi ile bekliyorum yazilacaklari.
Bir orta zekali bilgi arsizi olarak ne kadar anlayabilirsem :)

Madde, gözlemleyince normal davranışı gibi, olması gerektiği gibi davrandı ama gözlem olmayınca yine girişme modeli yarattı. Dalganın davranışı gibi davrandı. O halde gözlemin etkisi nedir?
Demek ki inandığımız gibi olduğunu düşündüğümüzde ve bunda ısrar ettiğimizde madde buna tepki verip inandığımız gibi davranır.
Bana su canlıdır demiştin. Bu deneyden bahsetmiştin. Ben de aslında sen öyle inandığın için öyle oluyor dedim.
Çift yarık deneyine dönersek, aslında bu görelilikleri bizim gözlemlerimiz şekillendirir.

Sen ne düşünüyorsun?

Oncelikle sunu aciklayayim "Su canlidir" derken suyun hafizasindan bahsedilmisti.
Suyun hafizasi oldugu icin, bu hafiza araciligi ile bize tepki verebilcegi dusunulmustu.

Benim bu konuda ozel bir denemem olmadi ama suyun hafizasinin olmasi mantiksiz gelmedi
cunku evrenin bir dili oldugu dusuncesindeyim.
"O zaman madde nin de var" olasiligi ile dusunursek. gozlemlerimizle bicimlendirebilcegimiz sonucuna
ulasabiliriz (miyiz?) iste burada Kuantum mi giriyor araya? ondan emin olamam.

Madde ve dusunce arasinda etkilesim olarak ele alindiginda ise cok baska bir kara delik aciliyor algimizda.

Keske forumda bir fizikcimiz olsa bizi aydinlatsa

Su (ki su da maddedir ve maddenin 3 halinden biri olan sıvı halidir.) senin gözleminle, isteminle, duanla, veya her ne dersen tepkinle şekillenir sadece. Sonsuz şeklinden biridir bu sadece. Aslında bunu yapan sensin... veya öyle zanneden. :)

Su (ki su da maddedir ve maddenin 3 halinden biri olan sıvı halidir.) senin gözleminle, isteminle, duanla, veya her ne dersen tepkinle şekillenir sadece. Sonsuz şeklinden biridir bu sadece. Aslında bunu yapan sensin... veya öyle zanneden. :)

O zaman senin dedigin maddelerin de var, yani sadece suyun yok anlami iceren :)
Oyle zanneden ? zannetmek oldugunu dusunmuyorum.
gercekten "aura" dedigimiz enerji olarak niteleyebilcegimiz seyin evrenle iliski kurabildigini dusunuyorum.
zannetmek dediginde sanal bir durum olmuyor mu? Sanri. sonucta.
Meditasyona kadar gidip Buddha ogretilerine filan deginmeyiz umarim :)

O zaman senin dedigin maddelerin de var, yani sadece suyun yok anlami iceren :)
Oyle zanneden ? zannetmek oldugunu dusunmuyorum.
gercekten "aura" dedigimiz enerji olarak niteleyebilcegimiz seyin evrenle iliski kurabildigini dusunuyorum.
zannetmek dediginde sanal bir durum olmuyor mu? Sanri. sonucta.
Meditasyona kadar gidip Buddha ogretilerine filan deginmeyiz umarim :)

"Yaşadıkların, zannetiklerindir." deyip bitireyim bu günlük. :cici: Başka konuda görüşelim. Tşk ederim teşrif ettiğin(iz) için.

Materyalistim... hem ne demek ben tesekkur ediyorum keske tesrif benle sinirla kalmasaymis :)

Tuhaf olan şu ki; ben de materyalistim. 4 yıldır teşrif eden yok, şimdi mi olacak? Başka mühim işleri var bu forum sakinlerinin. ( Bu arada kuantum işin içine girince materyalizm zayıf kalıyor.)

Kuantuma gelen ben degilim, ki hakkinda bildigim en belirgin cumle
O anlasilmaz ona sadece alisilir sweet heart. Bu kadar kuantum biliyorum :)
Gidiyorum ben, 4 yil sonra bir fizikci uye olmustur belki tesrif eder, o zaman gelelim.

Çekilin fizikçi geldi xd

Ben anlamıyorum ama madem elektron gözlendiğinde bilye gibi davranıyorsa dalga gözlendiğinde nasıl davranıyor

Çekilin fizikçi geldi xd

Ben anlamıyorum ama madem elektron gözlendiğinde bilye gibi davranıyorsa dalga gözlendiğinde nasıl davranıyor

Onu gözlemleme ihtiyacı duymamışlar ve olduğu gibi kabul etmişler. Yaramazlık yapan elektron imiş. Çok farklı bir bakış açısı. Sevdim bunu. :p

Geri