Çift yarık deneyi

P
  • Kullanıcı pan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Toplum ve Gündem
Videolu anlatımı aşağıdaki dede yapsın önce;

[YOUTUBE]q3H7wR_IR3w[/YOUTUBE]

Madde, biz onu izlerken, bizden utanıyor sanki... Bu, nasıl olur?

bizden utaniyor derken?
sadece ortaya cikan yeni madde veya maddelerden etkilenerek ilk ba$langiçtaki rotasini alamadigi anlamina gelmezmi?
gozlemcideki madde o quantum elektronlarinin dedigi gibi dalgalarini emdi
simdi ben bunlari dedim ama senin dedigini anlamadim bi aciklasana bana ^^
ho$uma gitti benim bolumum oldugundan :D

bizden utaniyor derken?
sadece ortaya cikan yeni madde veya maddelerden etkilenerek ilk ba$langiçtaki rotasini alamadigi anlamina gelmezmi?
gozlemcideki madde o quantum elektronlarinin dedigi gibi dalgalarini emdi
simdi ben bunlari dedim ama senin dedigini anlamadim bi aciklasana bana ^^
ho$uma gitti benim bolumum oldugundan :D

Biz maddeyi ( madde bile göreceliyse, duygu, düşünce, bakış açısı, görmek, renkler v.s. bunların göreceli olmasından behsetmeyelim bile) gözlemlediğimizde, madde özelliği kazanıyor ve madde gibi davranıyor artık o her ne ise işte. :) Ölçüm cihazının fiziksel temas sonucu yaptığı bir etki yok. Quantum fiziğiyle alakalı bir etki var. Bu nasıl oluyor? Ben de daha o kısımdayım :)

Biz maddeyi ( madde bile göreceliyse, duygu, düşünce, bakış açısı, görmek, renkler v.s. bunların göreceli olmasından behsetmeyelim bile) gözlemlediğimizde, madde özelliği kazanıyor ve madde gibi davranıyor artık o her ne ise işte. :) Ölçüm cihazının fiziksel temas sonucu yaptığı bir etki yok. Quantum fiziğiyle alakalı bir etki var. Bu nasıl oluyor? Ben de daha o kısımdayım :)

bazen cevabi bulmak icin aklini iimkansizlara açmak gerekirmi$,
bende bu nasil oluyor cevabina $oyle derim;
'madde diye algiladigimiz varlikta biz gibi bi du$unceye duyuya sahip,
bu duyu onun izlendigini veyahut gozlemlendigini algilamasina sebep olur,
ve o varlik artik ne sebepten ise kendini kisitlar, biz nasilki bilmediigmiz tanimadigimiz birinin yaninda butun hunerlerimizi sergilemeyiz, oda oyle,
tam didiklendiginin farkina varinca kisitladi kendini'
derim ben, inaniyom, bu yuzden hayal degil :dyg:

bazen cevabi bulmak icin aklini iimkansizlara açmak gerekirmi$,
bende bu nasil oluyor cevabina $oyle derim;
'madde diye algiladigimiz varlikta biz gibi bi du$unceye duyuya sahip,
bu duyu onun izlendigini veyahut gozlemlendigini algilamasina sebep olur,
ve o varlik artik ne sebepten ise kendini kisitlar, biz nasilki bilmediigmiz tanimadigimiz birinin yaninda butun hunerlerimizi sergilemeyiz, oda oyle,
tam didiklendiginin farkina varinca kisitladi kendini'
derim ben, inaniyom, bu yuzden hayal degil :dyg:

Belki de hepsi hayaldir ve algımız nasıl gösteriyor ise öyle oluyor :) Kısıtlamıyor, göreceli oluyor. Biz baktığımız için o an orda öyle var oluyor.
Verdiğin cevabı çok sevdim ama :)

Belki de hepsi hayaldir ve algımız nasıl gösteriyor ise öyle oluyor :) Kısıtlamıyor, göreceli oluyor. Biz baktığımız için o an orda öyle var oluyor.
Verdiğin cevabı çok sevdim ama :)

yada hayal olarak anlamamizi sagliyo :dusun:
seninkide anlamli, kuantum fizigi ne kadar fazla du$unce olursa o kadar guzel sonuçlar verir, bu soyle$i bu foruma geldim geleli en guzel geçen soyle$iydi 4 mesaj olsa bile,
te$ekkur ederimm sana :hi:

Maddelerin arka tarafta bağlılaşması ilginç cidden. İşin içinde sadece fizik değil düşünce gücü de var. Beyin yanmasına sebep olur bu kuantum, fazla düşünmek deli ediyor insanı.

yada hayal olarak anlamamizi sagliyo :dusun:
seninkide anlamli, kuantum fizigi ne kadar fazla du$unce olursa o kadar guzel sonuçlar verir, bu soyle$i bu foruma geldim geleli en guzel geçen soyle$iydi 4 mesaj olsa bile,
te$ekkur ederimm sana :hi:

Soyut düşünebiliyorsun. Bunu herkes yapamaz :) ben teşekkür ederim benimle birlikte düşündüğün için...

Maddelerin arka tarafta bağlılaşması ilginç cidden. İşin içinde sadece fizik değil düşünce gücü de var. Beyin yanmasına sebep olur bu kuantum, fazla düşünmek deli ediyor insanı.
Evet. Düşünce maddeye etki edebilir. Beyin yanmasından bahseden sen misin? :D

Evet. Düşünce maddeye etki edebilir. Beyin yanmasından bahseden sen misin? :D

Kuantum mekaniğini anladığını düşünen insan gerizekalıdır zaten bu yüzden beyin yanması normal alslkas Genel olarak beynim hep yanık vaziyette gezerim evet.:P

pan link koyar mısın, ben göremiyorum. Yıllar önce bu tip videolar çok izlemiştim, bunlardan biri mi yoksa geyiğine bir şey mi merak ediyorum..

bazi cizgifilmler adamin agzini burnunu kirar .s.s
bu onlardan biri deyilll xdxd

Geri