Tebessüm etmemek mümkün değil...
Arkdaşlar ( Özellikle eksen ve usta kardeşlerim) Herkesin benklentileri farklıdır. Bunun ne kültür nede sayısal veri nede okunmuşlukla alakası yoktur. Bir ülkede herkes kültürlü ve ilim erbabı olmayacağı gibi herkes cahil yada vurdum duymaz olmak.zorunda değildir.
Siyasi partiler kitlelere hitap ederler... Ve kitlelerin hem bireysel hemde toplumsal beklentileri.vardır bunlardan... Hitapları eylemleri ile uyuştuğu oranda, kitlelerin taleplerine cevap verebildikleri oranda yükselirler... Bunun Ne münafıklık ( Kalpleri bilen ancak Allahtır, eylemdeki niyeti sorgulayıcı olmak bizim.işimiz değil) nede tarafgirlikle alakası yoktur.
Öğrencinin beklentisi farklıdır...
Ev hanımın beklentisi farklıdır...
Öğretmenin beklentisi farklıdır...
İşçinin emekçinin beklentisi farklıdır...
Profun beklentisi faklıdır....
Yani herkesimin siyasi partilerden farklı beklenti ve çıkarları vardır... Beklenti ve çıkarlarına karşılık buldukları oranda partilerine sahip çıkar ve onlarla yol kat ederler. Bunun Kültürle yada başka bişeyle.alakası yok. Herkes dünyaya aynı pencereden bakmıyor ve bakmak zorunda değil.
Örnek verecek olursak 1700 lü yıllardan bu yana batı emperyalizmi ortadoğu ve afrikada sömürü ve katliamlara imza atmakta olduğu halde neden hala sömürüye ve katliamlara imza atanların yolunu devamn ettirenler seçimleri kazanmakta.... Demekki bunun Kültürle okumuşlukla pek alakası yok diye düşünmeden edemiyor insan...
O halde hırsızda olsa, katilde olsa, yalancıda olsa halk nezdinde bunun ancak %5 lik bir rakamdan öte değeri yok. Bununda okumuşluk yada kültürle alakası yok. Bu tamamen başka bir konu olduğu için Konu açacak olan olursa bunun üzerine uzun uzun münazaraaa edebiliriz. O halde halk taleplerine karşılık buluyorsa ve istediğini alıyorsa ve Alternatifler içinde en ideali kendisine kim ise onu görmek istemektedir.
Bugün Hiç oy kullanmadığım halde bana sorsanız bu seçimde hangi.partiye oy vereceksin diye... Ben derimki ben yine seçime gitmeyeceklerdenim. Çünkü taleplerime karşılık bulamıyorum.
Çokda uzatmadan ( inşallah tanıştıkça bu konuları daha rahat konuşuruz) Ana muhalefet partisine gelecek olursak, Geçmişin yükünü sırtına almış ve onunla yürümeye devam eden ve Halka rağmen halk için biz en iyisini düşünürüz söyleminin aynı zamanda eylemsel mimiarı olduğu için malesef. Balk nezdinde karşılığını bulamıyor. Daha resmi tarihi ile yüzleşmekten korkan ve resmi.ideolojinin yalnışlarına bile yalnış.deyemeyip samimiyetsizce atılmış, Merdivene ters binilmiş bir partiden bişeyler beklemek şuan gerçekten hayalperestlik olur.
Akp nin dünya kadar yalnışı nı dünyaya kavgacı ve redçi bir uslupla duyurmak yerine, Halkın karşısına alternatif ve Islah temelli bir İnşaa edici uslup ve eylemlere imza atmaları halk nezdinde samimi olduklarını gösterecektir.
Yıkmak yerine inşaa etmek ve şu yalnıştır böyle yapılması en iyisi gibi alternatifler üretmek ancak Chp yi.düştüğü bataktan kurtarabilecektir. Çünkü Akp davutoğluyla artık çok daha güçlü, biz inanmak istemesek bile....
Değerli kardeşlerim eksen ve usta sizin tartışmanız üzerinden yazdığım için hakkınızı helal edin. Birbirinizi kırmazssanız daha güzel olur. Onlar Meydanlarda bağırıp çağıracak ve 5 yıl daha Maaşlarını alıp yerlerine oturacak, bşzsse burada yüz yüze bakacağız. O yüzden İktidar ve muhalefet partisi gibi değilde, birbirimize ne verebiliriz bu minvhalde konuşursanız gerçekten daha verimli olur bize. İkinizi okurkende zevk alıyorum. Ama birbirimizi kırıcı uslup kullandığınız andan itibaren malesef söyleminiz benim için anlamını yitirmekte. Nolur hakkınızı helal edin.
İnşallah konuya daha geniş bakıp değerlendirelim...