CHP Neden Oylarını Yükseltemiyor?

• Kullanıcı AOG
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Toplum ve Gündem
Konu sahibi son olarak 32 gün önce görüldü
Sen çok biliyorsun maşaALLAH :) Siyaset de Hak ne arar deyip de " bükemediğin bileği öpeceksin " dersen çelişkin de boğulursun .. Öpülecek bilek de YALAN - DOLAN olmaz .. Adam olanın eli öpülür .. Ayrıca çokluktan bahsetmediysen millet sayı çokluğu ile belirlemiyor da ne ile belirliyor ? Demokrasi nedir sayısal üstünlüğün iradesi değil midir ?
Sana cahilsin demedim orada genelleme örneği yaptım üstüne almışsın ..
Ben nerede ne görürsem onu söylerim senden ya da bir başkasından da izin alacak değilim ..
Avrupalılar bizi ilgilendirmiyor diye diye avrupalıların tozunu yuttuk zaten .. Bilim teknoloji sağlık ve daha bir çok alanda dünyanın hakimi oldular .. Refah içerisinde yaşıyorlar .. NEDEN ? ÇÜNKÜ BİZİ İLGİLENDİRMİYORLAR :)
ALLAH İDRAK AÇIKLIĞI BAHŞEDE ..

Normalde yapmadığım şeyi yapıp,sana cevap yazacağım.Umarım anlarsın.(anlamak istersin)

Öncelikle şunu söyleyeyim,ki daha iyi anlayasın;Ben parti marti tutmam.Ne Akp,ne başkası.hiçbirinide tasvip etmem.
Şimdi, yukarıda demek istediğim odur ki, kim çalışırsa o kazanır.Kim hizmet eder halkın gönlünü alırsa,o başa gelir.Ben esnafım,Eğer rakibim iyi çalışıyor,müşteriyi memnun ediyor ve işinde çok başarılı olabiliyorsa,bana düşen ona helal olsun demektir..anlatmak istediğim budur...anladınmı kardeş?
Rakibim çalıştı,çabaladı ve kazandı..İster hakk,ister batıl olsun ,çalıştı kazandı, Eyvallah..
Bükemediğin eli öpmekten kastım budur..
Umarım anlatabilmişimdir.
Meseleleri karıştırmayalım, yalancının ,dolancının elini öperim,diye bir çelişki söz konusu değil.
Selametle..

Çünkü vurgu ve tonlamaları yapamıyor , samimiyetsiz konuşuyor .Ayrıca torpille oralara gelen torpille başbakan nasıl olsun .Mhpde aynı , keşke Muhsin Yazıcıoğlu vefat etmeseydi alternatif HEPAR var ama oda yeterli oy alamaz .Ülkede adam kalmadı yaa .d

Baba ironinin allahını yapmışsın :D İmzada che yazıyor ama hepar diyosun allllalalala :D

Gılıçdaroğluuuuğğğ seeen merdüvene ters bindiiiiiin

Kılıçtaroğlu 24 saat çalışacakmış öyle demeyin .

Tebessüm etmemek mümkün değil... :)

Arkdaşlar ( Özellikle eksen ve usta kardeşlerim) Herkesin benklentileri farklıdır. Bunun ne kültür nede sayısal veri nede okunmuşlukla alakası yoktur. Bir ülkede herkes kültürlü ve ilim erbabı olmayacağı gibi herkes cahil yada vurdum duymaz olmak.zorunda değildir.

Siyasi partiler kitlelere hitap ederler... Ve kitlelerin hem bireysel hemde toplumsal beklentileri.vardır bunlardan... Hitapları eylemleri ile uyuştuğu oranda, kitlelerin taleplerine cevap verebildikleri oranda yükselirler... Bunun Ne münafıklık ( Kalpleri bilen ancak Allahtır, eylemdeki niyeti sorgulayıcı olmak bizim.işimiz değil) nede tarafgirlikle alakası yoktur.

Öğrencinin beklentisi farklıdır...
Ev hanımın beklentisi farklıdır...
Öğretmenin beklentisi farklıdır...
İşçinin emekçinin beklentisi farklıdır...
Profun beklentisi faklıdır....

Yani herkesimin siyasi partilerden farklı beklenti ve çıkarları vardır... Beklenti ve çıkarlarına karşılık buldukları oranda partilerine sahip çıkar ve onlarla yol kat ederler. Bunun Kültürle yada başka bişeyle.alakası yok. Herkes dünyaya aynı pencereden bakmıyor ve bakmak zorunda değil.

Örnek verecek olursak 1700 lü yıllardan bu yana batı emperyalizmi ortadoğu ve afrikada sömürü ve katliamlara imza atmakta olduğu halde neden hala sömürüye ve katliamlara imza atanların yolunu devamn ettirenler seçimleri kazanmakta.... Demekki bunun Kültürle okumuşlukla pek alakası yok diye düşünmeden edemiyor insan...

O halde hırsızda olsa, katilde olsa, yalancıda olsa halk nezdinde bunun ancak %5 lik bir rakamdan öte değeri yok. Bununda okumuşluk yada kültürle alakası yok. Bu tamamen başka bir konu olduğu için Konu açacak olan olursa bunun üzerine uzun uzun münazaraaa edebiliriz. O halde halk taleplerine karşılık buluyorsa ve istediğini alıyorsa ve Alternatifler içinde en ideali kendisine kim ise onu görmek istemektedir.

Bugün Hiç oy kullanmadığım halde bana sorsanız bu seçimde hangi.partiye oy vereceksin diye... Ben derimki ben yine seçime gitmeyeceklerdenim. Çünkü taleplerime karşılık bulamıyorum.

Çokda uzatmadan ( inşallah tanıştıkça bu konuları daha rahat konuşuruz) Ana muhalefet partisine gelecek olursak, Geçmişin yükünü sırtına almış ve onunla yürümeye devam eden ve Halka rağmen halk için biz en iyisini düşünürüz söyleminin aynı zamanda eylemsel mimiarı olduğu için malesef. Balk nezdinde karşılığını bulamıyor. Daha resmi tarihi ile yüzleşmekten korkan ve resmi.ideolojinin yalnışlarına bile yalnış.deyemeyip samimiyetsizce atılmış, Merdivene ters binilmiş bir partiden bişeyler beklemek şuan gerçekten hayalperestlik olur.

Akp nin dünya kadar yalnışı nı dünyaya kavgacı ve redçi bir uslupla duyurmak yerine, Halkın karşısına alternatif ve Islah temelli bir İnşaa edici uslup ve eylemlere imza atmaları halk nezdinde samimi olduklarını gösterecektir.

Yıkmak yerine inşaa etmek ve şu yalnıştır böyle yapılması en iyisi gibi alternatifler üretmek ancak Chp yi.düştüğü bataktan kurtarabilecektir. Çünkü Akp davutoğluyla artık çok daha güçlü, biz inanmak istemesek bile....

Değerli kardeşlerim eksen ve usta sizin tartışmanız üzerinden yazdığım için hakkınızı helal edin. Birbirinizi kırmazssanız daha güzel olur. Onlar Meydanlarda bağırıp çağıracak ve 5 yıl daha Maaşlarını alıp yerlerine oturacak, bşzsse burada yüz yüze bakacağız. O yüzden İktidar ve muhalefet partisi gibi değilde, birbirimize ne verebiliriz bu minvhalde konuşursanız gerçekten daha verimli olur bize. İkinizi okurkende zevk alıyorum. Ama birbirimizi kırıcı uslup kullandığınız andan itibaren malesef söyleminiz benim için anlamını yitirmekte. Nolur hakkınızı helal edin.
İnşallah konuya daha geniş bakıp değerlendirelim...

ona-h%C4%B1rs%C4%B1z-diyorlar-%C3%A7%C3%BCnk%C3%BC-bizim-kalbimizi-%C3%A7ald%C4%B1_506438.jpg

gözümüz başkasını görmüyo .s .s

Çünkü oylarını çalıyorlar.

Tebessüm etmemek mümkün değil... :)

Arkdaşlar ( Özellikle eksen ve usta kardeşlerim) Herkesin benklentileri farklıdır. Bunun ne kültür nede sayısal veri nede okunmuşlukla alakası yoktur. Bir ülkede herkes kültürlü ve ilim erbabı olmayacağı gibi herkes cahil yada vurdum duymaz olmak.zorunda değildir.

Siyasi partiler kitlelere hitap ederler... Ve kitlelerin hem bireysel hemde toplumsal beklentileri.vardır bunlardan... Hitapları eylemleri ile uyuştuğu oranda, kitlelerin taleplerine cevap verebildikleri oranda yükselirler... Bunun Ne münafıklık ( Kalpleri bilen ancak Allahtır, eylemdeki niyeti sorgulayıcı olmak bizim.işimiz değil) nede tarafgirlikle alakası yoktur.

Öğrencinin beklentisi farklıdır...
Ev hanımın beklentisi farklıdır...
Öğretmenin beklentisi farklıdır...
İşçinin emekçinin beklentisi farklıdır...
Profun beklentisi faklıdır....

Yani herkesimin siyasi partilerden farklı beklenti ve çıkarları vardır... Beklenti ve çıkarlarına karşılık buldukları oranda partilerine sahip çıkar ve onlarla yol kat ederler. Bunun Kültürle yada başka bişeyle.alakası yok. Herkes dünyaya aynı pencereden bakmıyor ve bakmak zorunda değil.

Örnek verecek olursak 1700 lü yıllardan bu yana batı emperyalizmi ortadoğu ve afrikada sömürü ve katliamlara imza atmakta olduğu halde neden hala sömürüye ve katliamlara imza atanların yolunu devamn ettirenler seçimleri kazanmakta.... Demekki bunun Kültürle okumuşlukla pek alakası yok diye düşünmeden edemiyor insan...

O halde hırsızda olsa, katilde olsa, yalancıda olsa halk nezdinde bunun ancak %5 lik bir rakamdan öte değeri yok. Bununda okumuşluk yada kültürle alakası yok. Bu tamamen başka bir konu olduğu için Konu açacak olan olursa bunun üzerine uzun uzun münazaraaa edebiliriz. O halde halk taleplerine karşılık buluyorsa ve istediğini alıyorsa ve Alternatifler içinde en ideali kendisine kim ise onu görmek istemektedir.

Bugün Hiç oy kullanmadığım halde bana sorsanız bu seçimde hangi.partiye oy vereceksin diye... Ben derimki ben yine seçime gitmeyeceklerdenim. Çünkü taleplerime karşılık bulamıyorum.

Çokda uzatmadan ( inşallah tanıştıkça bu konuları daha rahat konuşuruz) Ana muhalefet partisine gelecek olursak, Geçmişin yükünü sırtına almış ve onunla yürümeye devam eden ve Halka rağmen halk için biz en iyisini düşünürüz söyleminin aynı zamanda eylemsel mimiarı olduğu için malesef. Balk nezdinde karşılığını bulamıyor. Daha resmi tarihi ile yüzleşmekten korkan ve resmi.ideolojinin yalnışlarına bile yalnış.deyemeyip samimiyetsizce atılmış, Merdivene ters binilmiş bir partiden bişeyler beklemek şuan gerçekten hayalperestlik olur.

Akp nin dünya kadar yalnışı nı dünyaya kavgacı ve redçi bir uslupla duyurmak yerine, Halkın karşısına alternatif ve Islah temelli bir İnşaa edici uslup ve eylemlere imza atmaları halk nezdinde samimi olduklarını gösterecektir.

Yıkmak yerine inşaa etmek ve şu yalnıştır böyle yapılması en iyisi gibi alternatifler üretmek ancak Chp yi.düştüğü bataktan kurtarabilecektir. Çünkü Akp davutoğluyla artık çok daha güçlü, biz inanmak istemesek bile....

Değerli kardeşlerim eksen ve usta sizin tartışmanız üzerinden yazdığım için hakkınızı helal edin. Birbirinizi kırmazssanız daha güzel olur. Onlar Meydanlarda bağırıp çağıracak ve 5 yıl daha Maaşlarını alıp yerlerine oturacak, bşzsse burada yüz yüze bakacağız. O yüzden İktidar ve muhalefet partisi gibi değilde, birbirimize ne verebiliriz bu minvhalde konuşursanız gerçekten daha verimli olur bize. İkinizi okurkende zevk alıyorum. Ama birbirimizi kırıcı uslup kullandığınız andan itibaren malesef söyleminiz benim için anlamını yitirmekte. Nolur hakkınızı helal edin.
İnşallah konuya daha geniş bakıp değerlendirelim...

Benim anlatmak istediğimde budur.
Ancak EkSen denen arkadaş hala anlamamış, "ben öpmem sen öp " diyo..meselenin farkında bile değil :) Mesele beklentileri bulmak,arkadaş el öpmeye takmış..Edebiyat sıfır yani.

Güzel bir açıklama olmuş.
Teşrkkürler.

Benim anlatmak istediğimde budur.
Ancak EkSen denen arkadaş hala anlamamış, "ben öpmem sen öp " diyo..meselenin farkında bile değil :) Mesele beklentileri bulmak,arkadaş el öpmeye takmış..Edebiyat sıfır yani.

Güzel bir açıklama olmuş.
Teşrkkürler.

Bir kaç yarım yamalak şiir yazdın diye edebiyatçı mı sandın kendini :)
Sana edebiyat dersi veririm fazla havalanma ..
El öpme meselesini çıkartan sendin kullandığın mecazı anlamadığımı sanacak kadar zekimisin! gerçekten ?! Kısaca " kabullenmek " diyorsun ben de kabullenmem diyorum daha neyin ısrarındasın ..?

Azizim... Kırmayın birbirinizi... İkinizde kendi iç dünyanızda haklısınız... Ben ikinizin elini öpeyimde.siz kavga etmeyin işallah... :-)

Benden yana sıkıntı yok Qasem ama eleman nikinden de anlaşılacağı üzere kendini edebiyat ustası filan sanıyor ve komik şekilde yaptığı teşbihi verdiği deyimi anlamadığımızı :)
Zaten şu forum içinde konuya bağlı yorum yapıp karşısındakine saldırmayan birini görsem dişimi kıracağım ( KIRACAĞIM DERKEN BURADA DA BİR DEYİM KULLANILMIŞTIR ) :)

Bunun cevabı çok basit
Koskaca müslüman halkı
Dininden koparmaya çalışan chp ye
Neden oy versin
Oy verenlerde zaten dinden bi haber
Genelde çapulcu takımı
Birde araların saflar var
Devleti kuran parti diye verenlerde az değil

Chp oyunu yükseltemez çünkü eğitimli nüfus azınlıkta.allah kitap sömürüsü yapmadan iktidar olman imkansız.eşek hoşaftan ne anlar

Chp oyunu yükseltemez çünkü eğitimli nüfus azınlıkta.allah kitap sömürüsü yapmadan iktidar olman imkansız.eşek hoşaftan ne anlar

Kimliğimizde dini islamdır yazılmasından anladığım; köpeğin önüne biraz ekmek parçası atıp susturmak. Doğru mu? Doğruysa bu şimdi olan da onun intikamıdır...

Chp oylarini yukseltemiyor mu? Bilip bilmeden konu acmanin en guzel ornegi de bu. Aksine akp iktidar oldugundan beri chp oylarini hep yukseltti. Gorunen o ki bu secimlerde maksimuma ulasacak. Ulkenin sosyolojik yapisi daha fazlasina izin vermez zaten. Eger ulke insanindan boyle bi beklenti icerisindeyseniz size tavsiyem bu ruyadan uyanmaniZ.

Edit: ilk sayfada cok fantastique yorumlar var kavaltidan sonra tum konuyu okuyup eklemeler yapcam belki aksama da kalabilir bilemiyorum boh da cikabilir yani guvenmiyorum da.s.s.s

Bunun cevabı çok basit
Koskaca müslüman halkı
Dininden koparmaya çalışan chp ye
Neden oy versin
Oy verenlerde zaten dinden bi haber
Genelde çapulcu takımı
Birde araların saflar var
Devleti kuran parti diye verenlerde az değil

baba dinle devlet işini niye karıştırıyorsun? senin dinini yaşayabilmen için iktidardakilerin din partizanı mı olması gerekiyor illa? dinini tek başına sürdürebilmen için senin aklın yok mu yahu?

baba dinle devlet işini niye karıştırıyorsun? senin dinini yaşayabilmen için iktidardakilerin din partizanı mı olması gerekiyor illa? dinini tek başına sürdürebilmen için senin aklın yok mu yahu?

Bu modeller böyle be kardeş...

CHP şu sıralar gerçekten toparladı ve çok iyi
Kılıçdaroğlu nasıl denir, ağzı fazla bozuk değil, diğer siyasi liderlere veya iktidara hakaret etmiyor
yani biraz bu konuda pasif sayılabilir

Bana göre iktidarın dilinden anlayan, gereken tepkiyi verebilecek tek insan Muharrem İnce

Geri