Cep telefonu gerçekten ihtiyaç mı yoksa lüks mü?

• Kullanıcı Sanem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 1205 gün önce görüldü
46ce7cc156d0c67f1a5b145237f577c3.jpg

10. sınıfın Felsefe ders kitabında bir etkinlik var. Konumuzu işledikten sonra cep telefonu üzerine tartıştık. Çocukların çoğu (16 yaş grubu) Doğal İstek ve Gerekli maddesini seçmişti.
Hep faydaları değil beraberindeki zarar ya da olumsuzlukları ile beraber düşündüklerinde Doğal İstek ama Gereksiz maddesi seçildi.
Bu konu hayata, eşyaya, beklentiye, ihtiyaca bakış açımıza göre hep değişecektir.

Son düzenleme:
Bugün tv5'e baktim .saadet partisi başkanı temel karamollaoğlu konuşuyordu .türkiyede çalışanların yüzde 70i asgari ucretlimis .böyle devlet olmaz köle düzeni .avrupada ve amerika böyle vahşi azgın cellat kapitalizm yok

Bugün tv5'e baktim .saadet partisi başkanı temel karamollaoğlu konuşuyordu .türkiyede çalışanların yüzde 70i asgari ucretlimis .böyle devlet olmaz köle düzeni .avrupada ve amerika böyle vahşi azgın cellat kapitalizm yok
Yahu yok bakma sen ona çoğu işletme öyle gösteriyor, geri kalan parayı elden veriyorlar

Aslan asgari ücreti akp 6bin vergi sıfırlanması yapmazsa aynı oyu alamicak toprağın üstü varsa altı da var manisa gibi bir yerde 4bin ile gecinirsin .8istanbul gibi bir yerde perişan sefil halde yaşıyorlar .11 bin li raya ayakkabı alan akpli milletvekili var .60 bin maaş alan akpli mudur var. Böyle düzen olamaz .azıcık vicdanı merhameti olan bunu kabul etmez savunamaz . Cumhurbaşkanı 100bin maaş alıyor

Aslan asgari ücreti akp 6bin vergi sıfırlanması yapmazsa aynı oyu alamicak toprağın üstü varsa altı da var manisa gibi bir yerde 4bin ile gecinirsin .8istanbul gibi bir yerde perişan sefil halde yaşıyorlar .11 bin li raya ayakkabı alan akpli milletvekili var .60 bin maaş alan akpli mudur var. Böyle düzen olamaz .azıcık vicdanı merhameti olan bunu kabul etmez savunamaz . Cumhurbaşkanı 100bin maaş alıyor
Cumhurbaşkanı alışveriş yaptı sadece abur cubura 1000 TL ödedi, evin geçinmesi için gereken bakliyat, et, ekmek, süt alsaydı en az 2000 TL.

O alışverişten sonra geçinemeyeceğini anladı kendi maaşına zam yaptı :D

Telefona çok para verecek kadar avel değilim, işimi görecek telefon benim için yeterli. Sürekli yeni modeli çıkan telefonu alan ruh hastaları var. Hele şu iPhone manyakları çok ilginç tipler.

Telefona çok para verecek kadar avel değilim, işimi görecek telefon benim için yeterli. Sürekli yeni modeli çıkan telefonu alan ruh hastaları var. Hele şu iPhone manyakları çok ilginç tipler.
İlginç olduğum doğrudur ama avel kelimesi pek hoş olmadı Run bey :) herkesin merakı alım gücü farklı o yüzden böyle yorumlar bana sağlıklı gelmiyor..

Alan var , alamayan var. Alamayan alana bok atmasın, alanda alamayana nispet yapmasın. Size ne 3 lira maaş alır , 15 bine telefon alır . Sen mi ödeyeceksin , senin mi bi yerlerin sıkıntıya girecek sanane hanım abla bey abi . Ama elinde 15 binlik telefon var, siyaset yapma yeter. Ha onu da yapabilirsin sen 3 bin maaş alıp 15 binlik telefon da kullanabilirsin senin zevkidir, bu ekonominin iyi olduğunu göstermez. Bununla mukayese de edilmez, o halk arasında keriz diye nitelendirilir hepsi bu . Fazlada dalaşmayım birbirinizle ;d

mesele haberleşmeden ziyade pc/kamera/telefon/kitap/sanat kombinasyonuna evrim geçireli çok oldu. 35 aydır aynı akıllı telefonu kullanıyorum boyutları, ekran yapısı ve sunduğu faydalar ile benim için biçilmiş kaftan; fakat güzel fotoğraf çekebilse de video kabiliyetleri çok zayıf. bu gerekçe ile güzel şeyleri yakalayamadığım için mutsuz oluyordum. video kabiliyetleri daha iyi bir telefona geçiş yapmak, insani hisler gereği ruh sağlığım açısından gayet elzem olmuşken telefonumu yenilemekten vazgeçtim. çünkü tüm güzellikler SEVGİSELİM'in gülüşüne toplanmış!
aynı telefonla yola devam..
alın bu bilgiyle de ne yapıyorsanız yapın slslsji

sizi mutlu eden her şey temel hakkınızdır!

İnsanların cebindeki telefon modeli ile alım gücü denk değildir ve çoğu insan da borçlanıp alıyor çünkü maaşı 3.000 TL ise elinde 15.000 TL'lik kredi kartı var ve bazı lüks harcamaları da bu sayede kolaylıkla yapıp sonrasında da icralık duruma düşüyorlar.

İnsanların ihtiyacı dışındaki tüm alışverişleri aslında lüks sayılır fakat toplumda gösteriş için sürekli lükse yönelen ve bu durumu şov malzemesi yapmaya çalışan insanlar var. Bu insanların arasında yaşamaya çalışan dar gelirliler de bir şekilde onlara özenip mağdur oluyorlar.

Meslek gereği çok özellikli telefon kullanımı anlaşılabilir bir durumdur ancak çoğu özelliğini kullanamayacağı bildiği halde, pahalı telefon alma çabası gereksizdir.

Ülke ekonomisini eleştirenler sadece dar gelirliler değildir çünkü çoğu işveren de artan maliyetler sebebi ile ekonomiden dert yanma hakkına sahiptir ve bu insanların cebindeki telefon modeline bakıp da "Ekonomi kötüyse bu telefonu nasıl aldın?" söyleminin hiçbir anlaşılır tarafı bulunmamaktadır.

Lefty çok uzun yazıyorsun ya : D

Valla ben şöyle düşünüyorum, çok derinlere inecek olursak bu telefonlar da borç ile alınıyor. Peşin alan çok nadirdir. İhtiyaçtan ziyade şuan herşeyi android cihazlara endekslediler. Yani dünya değişirken gereksinimlerde ona göre değişiyor. Öyle yada böyle herkesin telefonu olmak zorunda. Bunu konu yapan dayılar eskilerde yaşıyor onların zamanında böyle şeyler olmadıgı için bunu z kuşagının da yaşaması, herşeyin zor elde edilmesini istiyorlar. Binevi kıskanıyorlar Sjsjsj çünkü diğer cümleleri "ben senin yaşında iken" ile başlıyor.

Birde şunu ekleyim, yaşlılarımız telefonlarına nasıl önem veriyorlar dikkatinizi çektimi hiç :)
Gözü gibi bakıyorlar face messenger vs hepsi var :)
Hele biri telefonuna kılıf örmüş Sjsjsj

Olm siz yakında götünüzde don var işte daha ne istiyorsunuz da dersiniz. Ne arlanmaz adamsınız la siz

Aslında iş adamları hep eski telefonlar kullanıyor. Hatta tuşlu telefonlarını hala değiştirmeyenler bile var. Çünkü onlar telefonu ve gösterişi değil, parayı seviyor. Onlar telefonu sade "Alo" demek için kullanıyor. Telefonu en çok gençler önemsiyor. Onlar için de "Markası" çok önemli. Tek yaptıkları da "papci" oynamak.

Ben genelde telefonu evde bırakırım. Anca bir yere gideceksem yanıma alırım. Taşıması kolay oldun diye de hafif olanını tercih ettim. Bende her an aranabilir ve bulunabilir olmak stres yaratıyor. Günlerce kapalı bıraktığım bile olmuştu. Ama o zaman da Hatun kötü işler peşinde olduğumdan şüphelendi, aramızda sorun çıktı. Aslında telefon başa bela.

Geri