Cep telefonu gerçekten ihtiyaç mı yoksa lüks mü?

• Kullanıcı Sanem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 1205 gün önce görüldü
Ya bu bizim ülkede erkekler yaşlanınca çok çirkin oluyor ya. Dayılar da öyle :)

Cep telefonu bir ihtiyactir, olup sirf yeni modeli daha guzel diye almak ise lukstur. Konu kapanmistir.

Telefonumun ekranı çatladı @Sanem yeni almayı düşünüyorum ne önerirsin

AKP sayesinde cep telefonu lüks olmaktan çıktı. Çünkü cep telefonu tek başına bir işe yaramaz, gerekli alt yapı olmadığında. Verici (Base istasyonu) yoksa, Watssapp'ta yok. Yol yoksa, yolculuk ta yok. Bunu çoğu kişi bilmez bizim ülkemizde. Bilgi konusunda halâ çok gerideyiz. Oysa bilgi artık avucumuzun içinde. Ama nasıl yararlanacağımızı bilmiyoruz. TikTok ve Youtube dışında kullandığımız fazla bir şey yok çünkü.

Teknoloji demek işsizlik dem ek 100 kişinin yapacağını 1 kişi yapmak dem ek toplayalım hepsini yakalim havaya ucuralim .böyle giderse 10 bin kişinin yapacağını 1 robot makina yapacak

Yeni haftanın tartışma konusunu sabırsızlıkla bekliyorum @Sanem başlık bulabildin mi

Kendime not:
Herkesin cebinde gaç milyarlıh delefon diyen dayıya kufur etmemek icin tut kendini hacı.
Senin ulkende neden "gaç milyar dayı" diğip ensesine yumrukla vurup koturum bırakmak istediğini biliyorum.

Devlet bunu hala özel bir tüketim olarak görüyor. Telefonuna göre %25 ile %50 arasında ÖTV alıyor. TRT payı ve KDV’de eklenince hemen hemen 1 telefon da devlete almış olmuyorsun. Devletin bu önemli vergi kaleminden vazgeçeceğini sanmıyorum. Doğal ve mecburi bir ihtiyacı bu kadar erişilmesi zor kılmak gerçekten … (noktalı yere koyacak bir sürü kelime var ama yazamayıyorum).

Sor mu bu üstadım? Manavın bakkalın inşaatta çalışanın sanayide tamircinin ayakkabı boyayanın çöp arabaların arkasında çöp toplayanların iş yok para yok Ona buna kötü diyenin hayat çok pahalı deyip iş aramayanın, Amerikan New York yada Asya borsalarında Yatırım yapmaları, yatırımlarını takip etmeleri için Elzem bir gereç olarak telefonu eleştirmeni kınıyorum hahaha.. dünyaca ünlü Sokak filozoflarımızı Hz internet üzerinden ekonomi fetvası veren üstatlarımızı eleştirmek olmaz ki. Ne demişler alın verin ekonomiye Can verin :)

O değil de başka bişi diycem.
Cep telefonu dünyada olmayan bir öneme sahip ülkemizde.
Bak telefon olmadan MHRS randevusu alamazsın. Bankacılık işlemi yapmazsın. E devlete giremezsin. Alışveriş yapamazsın. İnternetten bir başvuru yap, cep telefonu bölümü dolmazsa sayfa ilerlemiyor
Hiç bir yasal zorunluluk yok ama icapcı doktor cepten aranıyor. Konsültasyon bildirimi mesaj olarak geliyor. İşgöremezlik raporu doğrulama kodu sms geliyor. Calisamazsin yani.

Olm normalde benim cep telefonu kullanmama özgürlüğüm yok mu.

Yok

Araba için de aynısı sorulabilir. Her evin önünde bir 95 model tüplü Şahin olabilir mesela. Bu bir ihtiyaç olmasada günümüzün şartlarına uygun. Cabrio BMW de olabilir ama her evin önünde göremeyeceğimizden kimileri için Lüx olur. Türkler Avrupalılardan daha sık telefon yeniliyor ve bizde pahalı modeller daha çok satılıyor, bu da başka bir gerçek. Avrupa'dan gelenlerin ellerindeki telefonlar hepsi eski model. Geçen senedfen de değil, 5-6 senelik.
Biz de Gurme çok sonradan gurme ;)

Geri