Cep telefonu gerçekten ihtiyaç mı yoksa lüks mü?

• Kullanıcı Sanem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 1205 gün önce görüldü

1635071996772.png

Son zamanlarda sokak röportajlarinda yaşlı amcalarin ülke ekonomisini elestiren genclere telefon modellerini sorduğunu görüyoruz...

Sokak röportajlarında sıklıkla rastlamaya başladığımız 'Çıkar bakayım telefonunu' söylemleri gittikçe can sıkıcı bir hal almaya başladı. Peki her nerede olurlarsa olsunlar Türkiye ekonomisini eleştiren gençlerin karşısına aniden çıkan bu insanlar ne kadar haklılar?

Objektif bir şekilde degerlendirirsek, akilli telefon lüks mü yoksa gerçekten bir ihtiyaç mi?

x'in gereksiz, bomboş bir konu capsi gelsin.

erkal bu konuda lüks olarak düşünen elleriyle pilav yesin demiş ancak ben biraz daha derinlemesine irdelemek gerektiğini düşünüyorum.
telefonu daha doğrusu akıllı telefonları amacına uygun kullanan kişiler için gerçekten büyük kolaylık ve ihtiyaç. gerek maillere ulaşmak gerekse ofis programlarının kullanımının telefondan daha kolay olması sebebiyle.
ancak telefonu sadece insta, youtube için kullananlar için 10000 tl'lik bir akıllı telefonun lüks oldugunu dusunuyorum

cidden malum tişörtü giyen dayılar üzerinden bunu tartışalım mı? bunun sonu gelmez. üzerinde giysi var, elinde su var diye gider bu.

Gittigi yere kadar gitsin nolacak, zaten istedigim bu (ic sesim sana sinir oldu bugun nerde benim ban seysim:)) )

@Sanem Hanım sizi tebrik ediyorum yine muazzam bir konu bulmuşsunuz, tebrik ediyorum.. sorunun cevabına gelirsek ihtiyaçtır, cebimde son model bir telefon olmazsa kendimi eksik hissederim. Evkur sağ olsun istediğimiz telefonu alabiliyoruz

dilenciler çözeli yıllar olmuş
siz halen
vay arkadaş

Yakında kart mart para bisey kalmayacak oraya dogru gidiyoruz . Bunların hepsi komple teorisi . Telefon akıllı telefon olmadıkça ekmek yoğurt bile alamicaz ihtiyaç değil mecburiyet emekli olsam yada zengin olsam telefon kullanmazdim

Son düzenleme:
Cep telefonu bu devirde buyuk bir ihtiyac. yani insanlar sana kolaylikla ulasabilmeli (arayarak, sms yoluyla veya WhatsApp). telefonun bunu yapabiliyorsa tamamdir

Lüks müks değil direkt ihtiyaç.
Misal
-Mailler ile iş yapıyoruz.
-Herhangi bir probleme müdahele etmek mümkün oluyor.
-Ayaküstü bilgilere ulaşmak mümkün.
-Bankacılık işleri hızlı.
Bunlar günümüzdeki heer insanın rutin işleri.

Ayrıca
Seri üretimi olan birşey için lüks demek doğru olmaz.
Ekonominin içinden geçenler bahane olarak cep telefonu lüks,evler lüks,arabalar lüks desin geçsin.

Zamanında Sıfır araba alan insanlar cep şuan telefonunu taksitli alacak duruma düştü.
Dolar 3 lira olsa kimse lüks demez.

Cep telefonuna lüks diyen insanlar ile ekonomiyi içine edenlerin sempatizanları her ne hikmetse. Açık ve net algı, manipülaasyon yapılıyor.
Nazi Almanyasında bir tane Goebbels vardı,Türkiyede önüne gelen Goebbels oldu.

Son düzenleme:
erkal bu konuda lüks olarak düşünen elleriyle pilav yesin demiş ancak ben biraz daha derinlemesine irdelemek gerektiğini düşünüyorum.
telefonu daha doğrusu akıllı telefonları amacına uygun kullanan kişiler için gerçekten büyük kolaylık ve ihtiyaç. gerek maillere ulaşmak gerekse ofis programlarının kullanımının telefondan daha kolay olması sebebiyle.
ancak telefonu sadece insta, youtube için kullananlar için 10000 tl'lik bir akıllı telefonun lüks oldugunu dusunuyorum

Tam olarak böyle bir şey yazmak isterdim.

Bu bir ihtiyaçtır lakin modelinin miktarı sizin bütçe yapınıza göre değişir.

Olm lüks değil bilmem de niye kimse adamın çeyrek maaşla aldığı şeye biz niye altı maaşla sahip olabiliyoruz ona bakmak lazım demiyor.

Bkz: birim para
Bkz: alım gücü.
Bkz: kur farkı.
Bkz: ötv

images.jpeg-1.jpg

Araba için de aynısı sorulabilir. Her evin önünde bir 95 model tüplü Şahin olabilir mesela. Bu bir ihtiyaç olmasada günümüzün şartlarına uygun. Cabrio BMW de olabilir ama her evin önünde göremeyeceğimizden kimileri için Lüx olur. Türkler Avrupalılardan daha sık telefon yeniliyor ve bizde pahalı modeller daha çok satılıyor, bu da başka bir gerçek. Avrupa'dan gelenlerin ellerindeki telefonlar hepsi eski model. Geçen senedfen de değil, 5-6 senelik.

Geri