Cennet hedef midir? Ödül mü?

A
  • Kullanıcı aXi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Akıl Küpü

Cennet hedef midir? Ödül mü?

• Hedeftir

Kullanılan: 1 11.1%
  • Ödüldür

Kullanılan: 3 33.3%
  • Her ikiside

Kullanılan: 5 55.6%
  • Hiç bir fikrim yok

Kullanılan: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    9
Daha farklı ve açıklayıcı bir tutumla nedenleri sıralayabilirim. Ama üzerimdeki 'bilmiyorsanız, okuyun' etiketinden yola çıkarak, ben de ona göre bir hikaye yazdım, vakit ayırıp, okursanız sevinirim.

Soğuk Sibirya'nın buzulunda derme çatma evlerinde yaşayan bir Eskimo ailesi varmış. Baba, anne ve çocuklardan oluşan bu ailenin dünyaya dair hiçbir derdi, tasası, şikayeti yokmuş. Balıkçılık ve avcılıkla yiyeceğini temin eden baba, aile bireylerinin sıcak bir yuvası olması için zaman zaman yaşadıkları yerin epey ötesindeki ormana, çalı çırpı toplamaya, ağaç kesmeye gidermiş.

Gel zaman, git zaman, evin reisi yakacak temin etmeye gittiği bir gün ormanda yolunu kaybetmiş bir adama rastlamış. Adamın haline acıyıp, evine buyur etmiş ve karısının yaptığı yemekleri onunla paylaşmayı uygun görmüş. Adam buz tutmuş bedeninin şokundan kurtulup da konuşmaya başladığında çok şeyden bahsetmiş, çok şey anlatmış. Onun semavi bir din adına misyonerlik yapan bir keşiş olduğunu öğrenmiş aile fertleri.

Misyoner, günlerce konuşmuş. İnançlarından ve inançlarının doğruluğundan o kadar eminmiş ki, hiç susmadan anlatıyormuş; ve dediğine göre de dinini inkar etmek ve bahsettiği emirleri yerine getirmemek en büyük günah, cehennemde yanmak için bir nedenmiş.

Evin reisi de günlerce misyonerin dediklerini düşünmüş. Evine artık daha az yiyecek ve odun getirir olmuş. Yuvasını kendisinden başka birinin kontrol ettiğini düşünmeye başlamış ve odun toplamaya çıktığı bir başka gün misyonerin kendisine eşlik etmesini istemiş.

Misyonere rastladığı yere geldiklerinde, evin reisi dönüp sormuş: "Gerekliliklerini yerine getirmem gereken dininden haberim olmasaydı, yine de cehennemde yanacak mıydım?"

"Elbette, hayır." diye yanıtlamış misyoner. Evin reisi cevap gelmeyeceğini bile bile şu soruyu yöneltmiş: "O halde bütün bunları bana ve aileme niye anlattın?"

-

Demem o ki, misyonerliğe kalkışmayın. Cennet sizin olsun.
Benim cehennemden ve dininizden haberim olmasa da olur. Ayrı parantez, kelime oyununu da iyi yaparım.

"gerekliliklerini yerine getirmem gereken dininden haberim olmasaydı, yine de cehennemde yanacak mıydım?" - semavi inanışların anlatısında cehennem nasıl ki cezadır, cennet de aynı şekilde ödüldür. bir ödüle ulaşmak için de -mış gibi yapılması istenir. nietzsche dayıma da selam edeyim: ne çok gülmüşümdür keskin pençeleri olmadığı için kendini iyi sanan zayıflara. maddi dünyada cenneti yaşama şansı elde edemeyenler için hem hedef, hem de ödüldür.

Peki, ornegin birine sevap kazanmak icin yani bir anlamda cennete gitmek icin iyilik yaparsak, niyetimiz iyilik degil de cennete bir adim daha yaklasmak oldugundan bu iyilik bizi cennete goturur mu?

sorgulama kabiliyetinden yoksun insanların kendini kandırma nedenidir ya da yaşamak için uydurduğu bir bahanedir. ötesi değil.. üzerinizde bir fesleğen biterse kafidir.

Öldükten sonra yaşamın olduğuna dair tek bir kanıt yok. Hedefe doğru yürüyen arkadaşlara kolay gelsin, umarım hak ettiğini düşündüğü ödülü alırlar.

.... sensiz cennet bileeeee sürgün sayılııır :)))

İnançlar ve zevkler tartışılmaz. Ben inanmadığım için bir hayal olarak görüyorum.

öyle bir gülüşü varki sanırsın cennetin fragmanı
benim cennetim yanımdaki kadındır olmuyan kadın :\ acı ve sad dabıl dabıl

Geri