Kimbuhatunyahu?
Gümüş Üye
telkindir
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Yorumumun üstünden üç sene geçmesine rağmen kendime katılıyorum.Hedef Allah'ın rızasına kavuşmaktır, bu rızaya kavuşabilenler cennetle ödüllendirilir.
Daha farklı ve açıklayıcı bir tutumla nedenleri sıralayabilirim. Ama üzerimdeki 'bilmiyorsanız, okuyun' etiketinden yola çıkarak, ben de ona göre bir hikaye yazdım, vakit ayırıp, okursanız sevinirim.
Soğuk Sibirya'nın buzulunda derme çatma evlerinde yaşayan bir Eskimo ailesi varmış. Baba, anne ve çocuklardan oluşan bu ailenin dünyaya dair hiçbir derdi, tasası, şikayeti yokmuş. Balıkçılık ve avcılıkla yiyeceğini temin eden baba, aile bireylerinin sıcak bir yuvası olması için zaman zaman yaşadıkları yerin epey ötesindeki ormana, çalı çırpı toplamaya, ağaç kesmeye gidermiş.
Gel zaman, git zaman, evin reisi yakacak temin etmeye gittiği bir gün ormanda yolunu kaybetmiş bir adama rastlamış. Adamın haline acıyıp, evine buyur etmiş ve karısının yaptığı yemekleri onunla paylaşmayı uygun görmüş. Adam buz tutmuş bedeninin şokundan kurtulup da konuşmaya başladığında çok şeyden bahsetmiş, çok şey anlatmış. Onun semavi bir din adına misyonerlik yapan bir keşiş olduğunu öğrenmiş aile fertleri.
Misyoner, günlerce konuşmuş. İnançlarından ve inançlarının doğruluğundan o kadar eminmiş ki, hiç susmadan anlatıyormuş; ve dediğine göre de dinini inkar etmek ve bahsettiği emirleri yerine getirmemek en büyük günah, cehennemde yanmak için bir nedenmiş.
Evin reisi de günlerce misyonerin dediklerini düşünmüş. Evine artık daha az yiyecek ve odun getirir olmuş. Yuvasını kendisinden başka birinin kontrol ettiğini düşünmeye başlamış ve odun toplamaya çıktığı bir başka gün misyonerin kendisine eşlik etmesini istemiş.
Misyonere rastladığı yere geldiklerinde, evin reisi dönüp sormuş: "Gerekliliklerini yerine getirmem gereken dininden haberim olmasaydı, yine de cehennemde yanacak mıydım?"
"Elbette, hayır." diye yanıtlamış misyoner. Evin reisi cevap gelmeyeceğini bile bile şu soruyu yöneltmiş: "O halde bütün bunları bana ve aileme niye anlattın?"
-
Demem o ki, misyonerliğe kalkışmayın. Cennet sizin olsun. Benim cehennemden ve dininizden haberim olmasa da olur. Ayrı parantez, kelime oyununu da iyi yaparım.