Cemevleri ibadethane mi değil mi?

Z
  • Kullanıcı Z3yn3P
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
burda kimseye bilgisiz denilmiyor bu konuda Cem evi Dergah la kıyaslandı Kilise gibi ibadethanedir dendi şimdi bunları söyleyebiliyosak ben burda Mezhep kabul edilmesinide tartışırım bilgisi olan bir insan İslamın içinde dergah ile Cem evinin kıyaslama yapılamayacağını elbet söylerdi :)

Önemli olan islam ile ilişkisi olup olmaması değil,Aleviliğe inanıp ibadet ihtiyaçlarını bu mezhebe inanlar Cem evinde yerine getiriyorlarsa orası da ibadethanedir,kimseye bilgisiz deyip,sallayıp tutmaya hiç gerek yok.

aynı şeyi ben diyecektim ve ısrarla alevi arkadaşların oldugun ve çok kırıcı yazdıgınızı hatırlatmak istiyorum. yalçın özellikle sen bu İslama kin beslemek gibidir diyorsun kaç alevi tanıdın hiç cemevine girdinmiki havan sallıyorsun Türkiye bi adım daha ileri gidemiyorsa bu yüzdendir sanki sadece biz sunniler yada Türkiyede 4 mezhepte olanlar dindarmış digerleri kafirmiş gibi davranıyorsunuz. Lütfen bir kez daha söylüyorum Alevi arkadaşlar olabilir söylemler ileri giderse konu kilitlenecektir.

Bilmediğin Aleviliğe mezhep derken ortaya çıkıyor zaten.

İslam Dininde Kaç Mezhep Vardır ? Önce bunu çöz ;)

Sana diyorum ki mezhep veya din olup olmaması önemli değil,hoşgörü diye bi şey var ondan haberin var mı?
O halde din diyelim Aleviliğe tamam,bu dine inanan kişiler ibadet ihtiyacını cem evinde karşılıyorsa,orasıda ibadethanedir.

Neyse şimdi alevi arkadaşlarımız var :D
Boşbakanımız ne diyorsa doğrudur :p olmasada doğrudur :p

aynı şeyi ben diyecektim ve ısrarla alevi arkadaşların oldugun ve çok kırıcı yazdıgınızı hatırlatmak istiyorum. yalçın özellikle sen bu İslama kin beslemek gibidir diyorsun kaç alevi tanıdın hiç cemevine girdinmiki havan sallıyorsun Türkiye bi adım daha ileri gidemiyorsa bu yüzdendir sanki sadece biz sunniler yada Türkiyede 4 mezhepte olanlar dindarmış digerleri kafirmiş gibi davranıyorsunuz. Lütfen bir kez daha söylüyorum Alevi arkadaşlar olabilir söylemler ileri giderse konu kilitlenecektir.

peki İslamı burda kaç kişi biliyor ben önce İslamı öğrenirim tamamiyle havan sallamak bnu bu gerçekten kötü bir tabir sana hiç yakıştıramadım:)

TATLI Din ve Syaset tartışmaları yapılmasın böyle kişisel algılanıcaksa

konuda kimse kafirdir diyen de yoktur bunu sen söyledin bilmiyorum ben kimseden bunu duymadım Alevilik Kurandan ve Hz Muhammedden ayrı bir inanış haline geldi ve bir meshep oalrak söylendi bunu söyleyen Alevidir benim alevi tanıdığımda oldu merak etme Hz.Ali camide şehit edildi diye camiye girilmemesi nasıldır sorarım?? ayrıca endne bu akdar geriyosunuz güzelce fikir alışverişi yapıyoruz gerginliğe hiç gerek yok ve Aleviliği güzelce analtacak bir arkadaş varsa sonuna kadar dinlerim onu saygı duyarım

peki İslamı burda kaç kişi biliyor ben önce İslamı öğrenirim tamamiyle havan sallamak bnu bu gerçekten kötü bir tabir sana hiç yakıştıramadım:)

konuda kimse kafirdir diyen de yoktur bunu sen söyledin bilmiyorum ben kimseden bunu duymadım Alevilik Kurandan ve Hz Muhammedden ayrı bir inanış haline geldi ve bir meshep oalrak söylendi bunu söyleyen Alevidir benim alevi tanıdığımda oldu merak etme Hz.Ali camide şehit edildi diye camiye girilmemesi nasıldır sorarım?? ayrıca endne bu akdar geriyosunuz güzelce fikir alışverişi yapıyoruz gerginliğe hiç gerek yok ve Aleviliği güzelce analtacak bir arkadaş varsa sonuna kadar dinlerim onu saygı duyarım

tamamda kaç alevi içine girdin nerden biliyorsun başka bir inanış oldugunu alevilik kaça ayrılır? hangileri neye inanır bunları bi araştır ayrıcA siz gerdiniz ortamı kendi kendinize mezhep çıkarttınız ne geregi var tek forumda biz mi varız alevilerde var ısrarla söylüyorum kırıcı haraket sorgulayıcı yorumlar yapmayalım .

TATLI Din ve Syaset tartışmaları yapılmasın böyle kişisel algılanıcaksa

Boşver abicim burası zaten tartışma bölümü değil kimse hiçbir konu hakkında fikirlerini yazamayacak ;) İki birşey yazıyorsun hemen tartışma, yok kitlerim, yok bilmem kurallar falan filan. Hakaret etmiyo ki kimse herkes fikrini beyan ediyo ;)

tamamda kaç alevi içine girdin nerden biliyorsun başka bir inanış oldugunu alevilik kaça ayrılır? hangileri neye inanır bunları bi araştır ayrıcA siz gerdiniz ortamı kendi kendinize mezhep çıkarttınız ne geregi var tek forumda biz mi varız alevilerde var ısrarla söylüyorum kırıcı haraket sorgulayıcı yorumlar yapmayalım .

Alevilik 12 imam esasına dayanır başlarıda Hz.Ali kabul edilir ve Peygamberin tek imam olduğu gerçeğinden ayrıdır fikirler he bazı Aleviler gördüm Camiyede gidiyor Kuranda okuyor her duayı ezbere biliyor ama Aleviliği Kurandan ve Camiden uzaklaştırmaya çalışanalrda oldu biliyormusunuz Selçuklu devletinin yıkılmasındaki nedenlerden biri Fatimi devlerinin özellikle Hasan Sabbah etkisiyle olduğu yazılıdır tarihte ben bilgimi buraya koyuyorum ve gerçek anlamda tartışabielcek varsa bilgimle başımla beraber dinlemeye hazırım her daim ben Alevilere hakaret etmem ayrıca endne edeyim Hz.Ali Allahın aslanıdır ve bir kavram gibi yüreğimdedir:)

herşeyde bir nizam vardır İslamda da böyledir inan İslam hakkında bilgim olmasa kalkıp konuşmazdım Hz.Muhammed'in hayatı Kur'an demektir ve Tek Peygamberde O dur Müslümanların aksinin iddia edilmesi biraz karışık hele getirir :) haşa tek Hoca Hz.Muhammed değil derler ki İslamgeldiğinde Hz.Ali daha çocuktu:)

@Sonya Alevilik İslamın bir mezhebi oalrak görülür ama Kurandan ayrılmıştır bir çopk şeyi bunu Kiliseyle bir tutmamalıyız Alevilik İslamın içinde ortaya çıkan birşey Hristiyanalrla alakası zaten yok Kurana göre yaşanılmayan bir İslamı mezhep nasıl olur??
Ben zaten hristiyanlıkla Alevviliği bağdaştırmadım veya islamla,benim demek istediğim bugün bu devlet kiliseler bi kaç kuruş bütceden ayırıyorsa artık bu Alevi açılımın bi iyi niyet göstergesi olaraktan elektrik ve suyunu karşılamak için bütceden bi kaç kuruşda olsa cemevlerine ayırsın nede olsa kendi vatandaşı bu millet,hani savaş çıksa alevi sünni demeden bu bayrağın altında yaşayan herkes Toprağını savunmak için savaşa katılcak ozamanda ayırım yapılmaksızın savaş meydanında herkes kardeş ya o bakımdan dedim:)

Sonya ben ne ırkçıyım ende ayrımcı bu konu bambaşka birşey ve burası tartışma alanıysa fikirlerimizi bilgimizi aktarmalıyız öyle değil mi yoksa tartışma konusu açmanın bir mantıklı olanağı yok ben İslama olan durumdan bahsediyorum Alievilikte İslamın içnide olan bir durum bunda ne yanlışlık var ki

Sonya ben ne ırkçıyım ende ayrımcı bu konu bambaşka birşey ve burası tartışma alanıysa fikirlerimizi bilgimizi aktarmalıyız öyle değil mi yoksa tartışma konusu açmanın bir mantıklı olanağı yok ben İslama olan durumdan bahsediyorum Alievilikte İslamın içnide olan bir durum bunda ne yanlışlık var ki

TATLI ben ve sonya,aleviliğin islamın içinde olmasına olumsuz bakmadık,yorumlara bakılırsa tam tersi görünüyor.

Boşver abicim burası zaten tartışma bölümü değil kimse hiçbir konu hakkında fikirlerini yazamayacak ;) İki birşey yazıyorsun hemen tartışma, yok kitlerim, yok bilmem kurallar falan filan. Hakaret etmiyo ki kimse herkes fikrini beyan ediyo ;)

sana tahrik olup cevap yazmıcam artist haklısın ...

Alevilik 12 imam esasına dayanır başlarıda Hz.Ali kabul edilir ve Peygamberin tek imam olduğu gerçeğinden ayrıdır fikirler he bazı Aleviler gördüm Camiyede gidiyor Kuranda okuyor her duayı ezbere biliyor ama Aleviliği Kurandan ve Camiden uzaklaştırmaya çalışanalrda oldu biliyormusunuz Selçuklu devletinin yıkılmasındaki nedenlerden biri Fatimi devlerinin özellikle Hasan Sabbah etkisiyle olduğu yazılıdır tarihte ben bilgimi buraya koyuyorum ve gerçek anlamda tartışabielcek varsa bilgimle başımla beraber dinlemeye hazırım her daim ben Alevilere hakaret etmem ayrıca endne edeyim Hz.Ali Allahın aslanıdır ve bir kavram gibi yüreğimdedir:)

bu İslama kin beslemek gibidir hoca oalrak kabul ediyorsun birisini ve o yolda şehit ediliyor sen bir daha camiye gimiyosun bu saçma ollurdu öyle değilmi Kuransız Camisiz bir İslam mezhebi

kendinle çelişiyorsun yalçın :D

Seni tahrik ettiğim yok kendi kendine o triplere girdin ;) Tartışmaya bilmeyenle tartışacak halimde yok size iyi tartışmaya çalışmalar.

TATLI ben ve sonya,aleviliğin islamın içinde olmasına olumsuz bakmadık,yorumlara bakılırsa tam tersi görünüyor.

bu yorumu ne anlayıp yaptın merak ediyorum ama ben bişey anlamadım bizim tartışmamız bambaşka bişydi kardeşim belli ki anlaşılmamış benim demek istediğim şu bartu Alevilik şuanda Camiden ve Kurandan ayrılma haline geldi ve diyorumki İslamın içinde meshep olarak görülen bir inanış(Aleviler meshep der) nasıl olurda İslamın içinde olan bir inanış Camiden ve Kurandan ayrılır biz bunun için bieşyler söyledik ama farklı yerlere çekili:) sanırım biz anlaşılmadık yani

@TATLI ben kendimle çelişmiyorum ama sen beni anlamamak için dikakte almıyosun sanırım Aleviler biz mezhebiz diye bağrınırlar bende derimki Kuransız Camisiz bir İslam mezhebi olmaz anlatabiliyomuyumm!! (bu üslub kişisel sözler sarfettiğin içnidir)

burası tartışma alanı ve bir konumuz var kişisele algılayacaksanız tartışmayalım çünkü benim için tartışmada kişilerin önemi yoktur konu vardır

Seni tahrik ettiğim yok kendi kendine o triplere girdin ;) Tartışmaya bilmeyenle tartışacak halim yok size iyi tartışmaya çalışmalar.

triplere girmedim farkındaysan konuda ben yazdım adabıyla tartışırsa insanlar konularda öyle şeyler yazmıyor hiç bir yetkili dikkatini çekerim tartışma konularına bir göz gezdir istersen haklısın tartışmayı bilenle tartışması güzel olurdu bende isterdim tartışmaya bilenle tartışmayı ...

bu yorumu ne anlayıp yaptın merak etmiyorum ama ben bişey anlamadım bizim tartışmamız bambaşka bieşydi kardeşim belliki anlaşılmamış benim demek istediğim şu bartu Alevilik şuanda Camiden ve Kurandan ayrılma haline geldi ve diyorumki İslamın içinde meshep olarak görülen bir inanış(Aleviler meshep der) nasıl olursa İslamın içinde olan bir inanış Camiden ve Kurandan ayrılır biz bunun için bieşyler söyledik ama farklı yerelre çekili:) sanırım biz anlaşılmadık

Ya bak şimdi,o meshep konusunu bi' es geçelim çünkü konumuz Alevilik islamda mezhep olarak kabul ediliyor mu edilmiyor mu değil o işin başka bi' boyutu.
Konumuz Cem evleride ibadethane sayılır mı?

Fikrim evet sayılır çünkü orada da ibadet ediliyorsa ve insanlar ibadet etme ihtiyacını karşılıyorsa bi' sorun yok orasıda ibadethaneye giriyor nasıl diğer dinlerde de kilise vs.. ibadethaneye giriyorsa bunuda böyle görmeliyiz diyorum ben.

@Sonya ben ne ırkçıyım ende ayrımcı bu konu bambaşka birşey ve burası tartışma alanıysa fikirlerimizi bilgimizi aktarmalıyız öyle değil mi yoksa tartışma konusu açmanın bir mantıklı olanağı yok ben İslama olan durumdan bahsediyorum Alievilikte İslamın içnide olan bir durum bunda ne yanlışlık var ki
İslamda en önde gelen şey nedir AeQUiTaS? Hoşgörü dimi ama bunu bizim en büyük devlet adamlarımız yapmıyor ise bu tartışma sonsuza kadar gider:) iş bunu ibadethane olarak kabul edipde bu yıllardır süren ayrımcılığı bitirmektir ama iyi niyetten çıkmış bişey olaraktan algılanıyor artık yani çözüm getirmek istemiyorsun neden alevi açılımı altında büyük bi başlıkla önerge getiriyorsun açılmasaydı belki bu konu Alevilerin arasındada bukadar gerginliğe yol açmazdı,hakklı olaraktan vergilerimizin iadesini isteriz diye bangır bangır bağtırıyorlar bu insanları buda büyük bir haksızlık oda ayrı bişey zaten :)

@Sonya o konu biraz siyasete giriyor Erdoğan çatıştırma yapmak için elniden geleni yapıyor şahsi kanaatim bu:)

Bartu zaten ilk yorumlarıma bakan görür kendi inanışlarına göre İbadethaendir dedim ben bakabilrisiniz buna lafım asla olmaz inanışa asla lafım yok zaten (İslam ile Alevilik biraz çelişiyor buda ayrı bir boyutu)

Geri