Çarşı Darbe Yapmış mıdır?

Konu sahibi son olarak 2982 gün önce görüldü

Çarşı Grubu liderlerinin de aralarında bulunduğu 35 kişi hakkında Gezi olaylarında “hükümeti yıkmaya teşebbüs” ettikleri iddiasıyla dava açıldı.

*Öncelikle 35 kişinin bazıları değil hepsi Çarşı grubundandır.

*Darbe yapmak ile suçlanan kişilerden bir tanesi(Çarşı grubu liderlerinden) akciğer kanseridir ve evden çıkamıyordur.Gezi parkı olayların da evindeyken gelen telefona cevap vermiş ve herkesin yaptığı eleştirileri sunduğu için telefon da darbe girişimiyle yargılanmaktadır.

*Polis kayıtların da olan "başbakanlık ofisi" önünde ki topluluğun "siz gezi parkı olaylarında öncüsünüz,bu kalabalığa öncülük yapın ve dağılmasını sağlayın " beyanatları olduğu halde neden iddianame de yer almamaktadır ?

*Çarşı grubunun para karşılığında bunu yaptığını öne sürenler neden ; İstanbul spor polis kurumunda yer alan bir kişinin,İstanbul'da bulunan takımlardan,kongre üyelerinden,eski başkanlardan rüşvet aldığını ve bu yüzden 13-14 defa dava edildiğini,sırf bu yüzden Güneydoğu'da şark görevine sürüldüğünü ve en antipati duyduğu taraftar grubunun Çarşı olduğunu,gezi parkı olaylarında kendisine yakın olan çevreyi telefon ile arayıp Çarşı grubunun para aldığını ve yürüdüğünü söylemesi üzerine,semtte bulunan kişilerin bu şekilde birbirlerine haber verip -doğru mu - gerçeklik payı var mı- demesi sebepleri yüzünden böyle
bir iddaanın olduğunu bilmemesi ve karalaması ne kadar doğru ?

*Yakın zaman da açıklanan Ethem Sarısülük davasın da Ethem Sarısülük'ü vuran polis memurunun 7 yıl 9 ay 10 gün ( denetimli serbestlikten 4 yıl 10 gün ) ceza almasına rağmen,gezi parkı olaylarında halkın yanında olan ve hiçbir delil,ispat olmadan "devlete darbe suçlamasıyla" müebbet hapis ceza istemeleri çok komik değil mi.

*Yargı devletin elin de mi ? Bence,evet.

Akp nin kurduğu despotik düzeni devam ettirebilmesi için bu tür davalara ihtiyacı var , kendinden olmayan herkesi sindirme amacında kendisi için artık bu işin geri dönüşü yok daha da vahşice saldıracaktır ilerleyen zamanlarda . Bu deli gömleğini bu halk taşıyacak mıdır?Ttabii ki hayır , aldığı oy oranıyla memleketin tümüne sahip olduğunu düşünüyorlar , kurdukları çarpık düzen heryerinden çatırdıyor , günümüzde karşılığı olmayan bir akıl yürütmeleri var , her tökezlediklerinde daha da saldırmaları bu çürük yapıyı ayakta tutabilmek için . bu çağda ülke olarak hala bunlarla uğraşmak çok acı olduğukadar ilginç.
35 kişi hakkında istenen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının bende oluşturduğu algı şu ;
Beşiktaş taraftar grubu " hükümeti yıkmaya teşebbüs " ile yargılanacaksa eğer, Çarşı grubu Türkiye'de hükümeti tehdit eden tek oluşumdur. Ben bu davadan yargılanan 35 kişinin kesinlikle ceza almayacağını düşünüyorum.Amaç böyle güçlü oluşumların önüne geçmek ve korku salmak .Düşünsenize Çarşı grubu ya o eylemlere 35 kişi gitmeseydi ? Ya maçtan çıkıp eylemlere katılsaydı.O zaman ne ile yargılanacaklardı ? Dünya'ya hükmetmekle mi yargılanacaklardı ?

Tek diyeceğim darbenin sivili olmaz, halkın yaptığı şey devrim olur önce bu konuda anlaşmak lazım

Darbeden değilde ordaki esnafı zarara soktukları için, bi nevi ekonomiyi alt üst ettikleri için haliyle vergilelerimizi yükselttikleri için bir dava açılabilir. Eğer ülkeye sıkıntı veriyorsan sonuçlarına katlanıcaksın illa ki .

Hic sevemedim.su çarşıyi

çarşı darbeci ise gezi direnişi zamanında başlayan eylemlerde bulunan herkes bende dahil bizde darbeciyiz herhalde , geçsinler bu işleri yahu, darbeymiş hükemeti yıkmamış bişeylermiş, nereden saldıracaklarını bilemiyolar muhalif seslere.

Ee bu devrimi savunanların aynı zamanda geçmişteki devrimcilerin ölümüne göz yummaları hatta avuclarını avuşturmaları pek manidar.

Sizler Suriye'de islamcı teröristlere tırlarla silah taşırken, çArşı çocuklar için tırlarla kitap, kalem, defter gönderiyordu.

Darbeciymiş!

Darbeci, torba yasayla "medencilere iyileştirme yaptık" deyip 4500 maden işçisini işsiz bırakandır.
Darbeci, içlerinde hristiyan öğrenciler de dahil olmak üzere 40 bin öğrenciyi TEOG zırvalığıyla İmam Hatiplere yazdırandır.
Darbeci, "çok afedersiniz bana Ermeni diyenler oldu" deyip başka halkları aşağılayan, halklar arasında nifak tohumları serpendir.
Darbeci, Kılıçdaroğlu'nun alevi olduğunu söyletip yuhalattırandır.
Darbeci, bir yandan Filistin ajitasyonu yapıp diğer yandan İsraille ticaretini en üst seviyelere getirendir.

Daha IŞİD'e terör örgütü diyemeyen bir hükumet çArşı'yı darbecilikle suçluyor... Ne gam! Varın gerisini siz düşünün...

Hükümetin kendisie muhalif olan tüm unsurları tasfiye etmek adına, muhalifleri darbecilikle, terörizmle suçlaması alışılageldik birşey. çArşı'ya yapılan da bu tasfiyenin bir parçası.
Göz korkutuyorlar, "bakın bir daha sokağa çıkarsanız bunlar olur" diyorlar.
Asıl darbecilik budur.

Hükümetin göz dağı vermeye çalıştığı davadır. Afedersin ama sonuç olarak bir b*k olmayacaktır. Bu davayı açanlar gerçekten darbe nedir felan bilmiyorlar sanırım. @kaburgalınaci 'ninda dediği gibi darbenin sivili olmaz.

Gezide ölen insanların suçluları hala dışarıda kol gezerken, sen halkın yanında olduğu bir grubu hükümeti yıkmaya teşebbüsle yargılayamazsın.

Hükümetin bu yaptırımları, hala bir şeylerden korktuklarını mı gösterir? Bunu bilemiyorum.

Haziran eylemlerinden sonra sadece siyasi olarak değil, sporda da "Çarşı" grubuna müdahale ettiler, isimleri yavaş yavaş sindirdiler. Çarşı grubuna mensup bir üye olarak diyorum ki sessiz olmayın yoldaşlar, bastıkları yer ıslak topraktır, ancak içine batarlar.

Edit: Bazı insanlar hala çarşının gidip hükümet binasını felan ele geçireceğini sanıyor. Kafanız güzelmiş kardeş.

Yandaşsın, yada darbeci, derin devlet, yada cemaatsin, paralel yapısın, teröristsin, siz yada bizsiniz. Bu ülkede karşıt görüşteysen eğer ne oldugunun hangi konumda oldugunun yaşının, cinsiyetinin, mesleğinin hiç bir önemi yok. İllaki Bir'Şeysin..

Darbeci degildir.
Dozeri ele gecirip TOMA lara saldirdilar, Molotof attilar, Sapanla tas attilar, Dükkan yagmaladilar, o kadar....

o degil de, madem muebbet isteyecektiler; arial fontlu pankartlarla akp mitingine carsi adi altinda getirilenler kimlerdi ?? darbecilerle omuz omuza takilmiyor muydu gokcek bey o donemde ?? yandaslari severler benim bildigim.

c4d730fa3040fc7e29dcd1a89db67eed.jpg

52d1096e322bb25ede8146a6d8478f50.jpg

ÇARŞI grubunun, önderlerinden " Cem Yakışkan" ın , " Darbeye Teşebbüs' ten Müebbet hapis istemiyle " yargılanması başlarken yaptığı müthiş basın açıklaması..!
Aklımızın alamayacağı kadar hileyle, aldatmacayla, haksız ve zalimce bir tarih yazılmakta. Kimimiz insanlığa dair ne varsa inancını yitirdiğinden suskun, kimiyse safını inkara sığınarak, teslimiyet ve boyun eğmekten yana, kimi ise hala İSYANDA..!
70’lerden bu yana, Denizlerin, Mahirlerin isimlerinin yüksek sesle söylendiğinde bile suç sayılabileceğini sanan evlerden… tarihin tekerrürden ibaret olduğunu bire bir örnekleri BİZLER.!
Ellerinden gelse idam cezasını bugün uygulayabilmek isteyenleri, mecburiyetinden müebbete çevirdikleri günlere geldik. Hiçbir şey değişmedi vicdanla vicdansızlığın safında. Uyuşturucu baronları, emlak simsarları, silah tüccarları, hırsız ve tecavüzcüler, kadın tacirleri ve katiller..!!! Katle ferman verenler..!!!
Padişahım çok yaşa!!! Diye bağıran, alkış tutan üç beş gazeteci müsveddesinden… Vatandaşı olmadığı bir ülkenin paralarını çaldığı halde hırsız.!!! denildiğinde, o ülkenin evlatlarını adamlarına dövdürenlerden…
Ayakkabı kutularından hafif 16 kilo kalan BERKİN’ İMİZİN anasını meydanlarda yuhalatabilen zihniyetten…
Dövülerek öldürülen oğlunun kasedini tekrar tekrar bir anneye izlettiren sisteminizden.!
Saraylardan daha büyük bir evi olduğundan halkı açken israfı hak bilenlerden! Soma’da ambulansı bile kirletebileceğini düşündüren adaletsizlikten; sizin gözünüzde idamlıksam, NE MUTLU BANA..!
Siyah Beyaz dünyam ve halkımıza;
Bizler hiçbir siyasi partinin veya paralel her neyse?! Egemenliğini tanımayacak kadar asi ruhlu semt çocuklarıydık, düşeni kaldırdık.!
Bütün suçumuz bu.!
Beni veya benim gibi düşünenleri tribünlere siyaset karıştırmakla suçlayanlar, gün gelecek bu duruşumuzun haklılığını, yürek sesinden öteye gitmediğini ve bir gün onların da ihtiyacı olabileceğini anlayacaklar!
Elbette ki bunlara sevinenler de olacak aranızda… Alışılagelmiş mücadelelerde her zaman olduğu gibi, kin ve nefretle beslenenlerden hiçbir beklentimiz yok.!
Bilakis bu gibi süreçlerde kimin ne olduğunu anlamamızı sağlayan dost görünümlü çakallara da teşekkürlerimi borç bilirim. Bütün bu zaman zarfında zor günlerimizi fırsata çevirenlere elbet bir gün bir yerlerde, yüz yüze gelmek ümidiyle…
Tüm dostlarıma, kardeşlerime;
Kardeşlerim; yüreğinizin sesi seslerin en mert olanıdır. Tek kişi kalsanız da o sesi dinlemekten vazgeçmeyin. Unutmayın ki futbol sadece futbol değildir bizim için… Futbol BEŞİKTAŞ’tır, BEŞİKTAŞ ise hayat..!
Dostlarıma ve aileme;
Beni zor günlerimde yalnız bırakmayan, çoğu kez erkeklerden daha dik duran bacılarıma, ablalarıma ve annelerimize;
Her zaman uzakta da olsa, gerçekte, kalben bizleri bağrına basan, unutmayan ve tüm taraftarlara ve halkımıza;
“Dost kötü günlerde belli olur!” sözünü hak eden bütün abi, kardeş ve gökyüzünde sonsuzluğa uçan tüm KARTALLAR’A;
SELAM OLSUN!!! Hakkım varsa da HELAL.!!!
Ben ve benim gibi çocuklar uyurken susana.! Ölürken isyan edene…!
Bunun için bedel ödenecekse ödeyebilene…!
Bu toprakları ve halkını çok sevene…!
İnsana yatırımı farz bilene, onlar güçlüyse biz haklıyız, halkız, diyene…!
Ihlamurlu yoldan, selam olsun...!
Sevgilerle..
Cem Yakışkan

Müthiş güzel ve onurlu.

up8vqq6p.jpg

Siz unuttunuz sanırım, ama biz unutmadık.

Onlar bizim onurumuz, onlar bizim gururumuz ve umudumuz oldular.
Çarşı bir ruhtur, tutsak edilemez.
Çarşı her şeye karşı. Koyu bir galatasaraylıyım, ama beşiktaş bir aşktır, bir candır, bir heycandır.
Daha da önemlisi, Biz çarşıyı taraftar grubu sanıyoduk; adamlar kuvayi milliye çıktı.

Sevgili Jesse James, kışkırtan kim? Bir de bu pencere den bak lütfen.
Ve ayrıca, çarsi siyasi olmus diyenlere kisa bir not çarsi halkin tuttugu bir taraftar grubudur yahu. Kan bağışı yapar, vandakilere yardim eder, okul icin kirtasiye malzemeleri toplar. Sokak hayvanlarına yardim eder, siyasette hirsizlara, katillere karşı ayaklanır. Aslın da insan olan vicdani olan her kesin yapması gerekini yapar gurur duyulması gereken bir taraftardir çarsı.
Bu kadar mı korktunuz çarşıdan.!

Fenerbahçeyi şikeyle nasıl bir hala koydularsa aynını beşiktaş için uğraşıyorlar futbola siyaset girdi artık

Tutturmuşlar ÇarŞı Darbe Yaptı.
Darbe nedir?
Darbe nasıl yapılır?
Darbe Kime ve ne için yapılır?
Darbe yapmak için nasıl bir amaç olması lazım ortada?
Okuyunuz : Darbe

Türkiye'nin yarısı sokaklara döküldü ozaman herkezi yargılayacaksınız bu davada !!

Darbeden değilde ordaki esnafı zarara soktukları için, bi nevi ekonomiyi alt üst ettikleri için haliyle vergilelerimizi yükselttikleri için bir dava açılabilir. Eğer ülkeye sıkıntı veriyorsan sonuçlarına katlanıcaksın illa ki .

Koskaca ülke çArşı yüzünden vergi öder oldu değil mi? Yıllardır 10 tl lik kullanımın ücretini 50 tl olarak ödüyorsun, ama sırf çArşı var oluş ve duruşundan dolayı vergi yükseldi diye ceza yada yargılama gorebilir diyorsun. Senin hükümetin verdiği sıkıntıların sonuçlarına bizler katlanırken, hem de ülkemizin varı yolu sağ olsun derken sen gelmiş insanların sırf düşüncelerinize ters hükümetinize çalım attı diye cezalandırma merakındasınız. Anlamıyorum sizleri.. ülkenizi ve devletinizi bu kadar severken, akp tarafından milli servetlerin ve ülkenin demir kazancı olan bazı resmi kurumlar israil ve bazı yabancı ülkelere verilirken sesiniz neden çıkmaz? onun hesaplarını sormamanız aslında ne oldugunuzu gostermektedir.. begenmediğiniz çArşı grubu bile, bugun akp nin karşısına tanklar geçsin, biz o tanklara karşı geçeriz. diye açıklama yapmıştı.. çArşı gibi olamadınız.. çArşıya kurban olun.

Geri