Can Dündar'ın kıvranışı

Konu sahibi son olarak 5 gün önce görüldü
Jesse James Dünün mazlumu bugünün zalimi demişler: )
Konuyu saptirmadan evvel ben türban karşıtı bi kelime ettiğimi sanmıyorum. Evvela bunda bi anlasalim.
Can Dündar da yazmış yasaklanirken bize sorulmadi serbest bırakılır de sorulmadi tam da gündem çok farklı iken yapıldı evet doğru türban konusu hükümetin her başı agridiginda içeceği aspirin değil.
Ayrıca merak etme ikna odasından da haberim var.
Ama sen de şunu unutma ki başı açık olup turbanlinin da hakkını savunan kişilerde var bu ülkede.
Ve türbani en çok diline dolayan gündeme getiren mağduru gibi bundan nemalananlar olduğu aşikar. Ekmeğini yediği şeyi neden bitirsin ki?

Yani serbest olsa bile daha çoook türban lafını duyacagiz.

hala türban lafını duyduk seçim propagandalarinda.
Bunu sürekli diline dolamak bazı kavramların içini boşaltmaya yeter de artar bile.

en iyi sempatizan toplama prosedürü ellerinden kutsal bir değerinin gidebileceğini empoze etmektir.ulan başörtüsü takanı sokağa çıkınca sanki sniperla indiriolarmış gibi konuşmaktan vazgeçin artık başörtüsü takana elektrik vermiolar falakaya yatırmıolar ayrıca
koalisyon için gündem değiştirdiler al erken seçime gidilicek şimdi bunun içinde
-kur-an nı kaldırmak istediler bizde koalisyon kurmak istemioruz deseler şaşırmam

Ben başörtüsüne karşıyım,olmayana veya takana da saygım var.
Beni yanlış anlama Jose da,burada pek gülünecek bir şey yok.
Akp'nin,yapılan çirkinliklerin,üstünü örtmek için,gündeme göz alıcı şeyler sunması,alışkanlık haline geldi.
Sanırım bunda da,ondan bahsediyor,doğru da söylüyor.(ki Can Dündar vakti zamanın döneklerindendir benim gözümde,özellikle o Mustafa filmindeki saptırmaları yüzünden.)
Kimler,neleri götürüyor,biz uyanana kadar.

Ben başörtüsüne karşıyım,olmayana veya takana da saygım var.
Beni yanlış anlama Jose da,burada pek gülünecek bir şey yok.
Akp'nin,yapılan çirkinliklerin,üstünü örtmek için,gündeme göz alıcı şeyler sunması,alışkanlık haline geldi.
Sanırım bunda da,ondan bahsediyor,doğru da söylüyor.(ki Can Dündar vakti zamanın döneklerindendir benim gözümde,özellikle o Mustafa filmindeki saptırmaları yüzünden.)
Kimler,neleri götürüyor,biz uyanana kadar.

Yanlış anlaşılcak bir durum yok fakat yanlış lanse ettiğin durum var.
Baş örtüsüne karşıyım cümlesi baştan aşağı yanlış (: Misal başörtüsü takan bacım için, senin başörtüsü takmanı tasvip etmiyorum ama neyse saygı duyuyorum gibisinden bir anlam çıkar hiç hoş olmaz buda.
İnanılan sadık kalınan bir müslümanlık dini var, bu müslümanlık dininin yaratıcısı olan Allah'ın buyurduğu bir başörtüsü takma emri var. Ve bu insanlar başörtülerini bunun için takıyorlar devleti yıkmak veya bölmek için değil.
Ak partinin de bu başörtüsü olayını birşeylerin üstünü örtmek için gündeme getirdiğini düşünmüyorum ki kuruluş amaçlarının en başında geliyordu başörtüsünü serbest bırakmak (:
Yahu başörtüsü mecliste de takılır, askeriye de takılır, sokakta da takılır, üst düzey yemekler de takılır (:
Kulun tasvibi değil yaradanın tasvibi önemli inanan için (:
haliyle bunları başörtüsü sebebiyle kısıtlamak Cumhuriyet tarihinin en büyük yobazlığıdır.

Yanlış anlaşılcak bir durum yok fakat yanlış lanse ettiğin durum var.
Baş örtüsüne karşıyım cümlesi baştan aşağı yanlış (: Misal başörtüsü takan bacım için, senin başörtüsü takmanı tasvip etmiyorum ama neyse saygı duyuyorum gibisinden bir anlam çıkar hiç hoş olmaz buda.
İnanılan sadık kalınan bir müslümanlık dini var, bu müslümanlık dininin yaratıcısı olan Allah'ın buyurduğu bir başörtüsü takma emri var. Ve bu insanlar başörtülerini bunun için takıyorlar devleti yıkmak veya bölmek için değil.
Ak partinin de bu başörtüsü olayını birşeylerin üstünü örtmek için gündeme getirdiğini düşünmüyorum ki kuruluş amaçlarının en başında geliyordu başörtüsünü serbest bırakmak (:
Yahu başörtüsü mecliste de takılır, askeriye de takılır, sokakta da takılır, üst düzey yemekler de takılır (:
Kulun tasvibi değil yaradanın tasvibi önemli inanan için (:
haliyle bunları başörtüsü sebebiyle kısıtlamak Cumhuriyet tarihinin en büyük yobazlığıdır.

Farklı yerlerdeyiz,ben buyurulan şeyin,başörtüsü olduğunu sanmıyorum,mahrem yerlerin kapaması buyurulmuş,saçımızın da mahrem olduğunu düşünmüyorum.
Bu biraz din konusuna giriyor,elbetteki sizin bilginiz belki daha kuvvetlidir veya tam tersi,ama ben bu konuda,genel bakış açımı söyledim,lütfen yanlış anlamayın.
Onun dışında evet,şeriat isteyen bir partinin,en ufak kademeden çalışmalara başlaması,başörtüsünü serbest kılmasıyla doğru orantılıdır.
Benim demek istediğim,gerek yolsuzluklar,gerek siyasi olaylardaki ölümler vs.,bu tarz kendisine eleştiri olabilecek her konuda,gündemi,göz boyayan şeylerle doldurmayı çok seviyor,oldum olası.
Onun dışında,herkesin kendi görüşüne saygım var.

Geri