Çamlıca Tepesine Yapılan camii Hakkında Ne düşünüyorsunuz

Konu sahibi son olarak 653 gün önce görüldü
Çamlıca Tepesine Yapılan camii Hakkında Ne düşünüyorsunuz

ben daha farklı bi şey olabilir diye düşünüyorum sonuçta türkiyede camii bol.

Cami olmasa da, yapılan şey ucube diye kaldırılır ne gerek var...:)

Aaa Çamlıca tepesine camii yapılmış.

Bunu düşünüyorum.

Bi bar, disko felan acsalarmis.

İstanbulun en güzel yerlerınden bırı olan camlıca tepesıne camının yapılmasını ben sacma buluyorum halka acık daha farklı bır proje olabılırdı.camı orada yapılacak ılk gun dolucak sonrakı gunler gunde 20 kısıyle namaz kılınacak .ıstanbula hıcbır katkısı olucagını dusunmuyorum.turıst cekermı bılmem ama ben oraya beledıyenın bır sosyal tesıs yapmasını ısterdım.camı heryere yapılabılır sonucta.

Bu kadar paranoyak olmanın ana sebebi, biliyorum ki genel olarak İslamiyet ve Türklere tarihten bu yana aşırı kin duyan siyonistlerin Türkiye'deki medya birimlerinin çemkirmeleridir. Yıllarca bir türbanla, bir camii ile cumhuriyetin tehlikede olduğu yaygarasını koparttılar. Bırakın hükümeti, bırakın cemaati. Lal'ın hiç de haksız sayılmaz. Bugün sol parti başta olsa ve oraya alkollü hizmet veren bir restoran açsa hiç bu kadar laf çıkmayacaktı. Bunun benzer örnekleri tarihimizde sayısızca var.

Hükümetin her icraatine ideolojik bakmaya alıştırılmış bir takım gençlik görüyorum. Ezbere bir muhalefet oluşmuş zihinlerde. Kardeş, biz Türkler tarihten bu yana yeni adım attığımız her toprağa mimari eserlerle (camii, köprü, medrese vb.) merhaba dedik. Tabi bugünün mimari eser mevzusu tartışılır, o ayrı.

Dolayısıyla bazı şeylere ideolojik olarak değil, genel devlet politikası açısıyla bakın. İstanbul'un şehirleşme durumu ortada. Bugün Çamlıca'ya herhangi betonarme planıyla girilip, ileride büyük projeler hız kazanacaksa, açılışı camii ile yapmak hiç şaşılası bir durum değil. Belki sadece camii yapılıp o şekilde korunacak kim bilir? O şekilde Çamlıca daha da büyük anlam kazanır. Ama öyle değil de yeni projeler kazandırılacaksa, bunu zamanla göreceğiz.

Bu kadar öfkeli olmak kimseye bir şey kazandırmaz. Lütfen...

Türkiye de o kadar gereksiz seyler varken, Cami'lerimize gereksiz deniyor ya sasiriyorum. Daha dogrusu bu konunun tartisilmasina sasiriyorum.

bu konun bile var olmasını iyi bulmuyorum bunlar nasıl olruda bu akdar tartışılır bizlerin daha büyük sorunları var arkadaşlar bizi bunları tartışacak hale getirdiler ya anlamadığım bir İslam Ülkesiyiz Avrupa enden ileride artık unları tartışmadığı için Amerikada bir kilisenin biel yüzbinlertce üyesi olabiliyor ve bunu tartışmıyorlar bizim bir Camimizi tartışıyoruz trajikomik:D

Bence yeşil alan olarak kalsındı orası.

Türkiye de camiye giden insanların yaş ortalamasını düşünürsek Çamlıca`ya cami yapılması bana saçma geliyor, insanlar bir süre meraktan gidecekler sonra camide bir safı anca dolduracak insan gelecek belki o kadarı bile gelmeyecek ki cami fazlasıyla büyük olacak
Açıkcası oraya verilecek parayla bir çok aç insan doyurulur, bir çok insana yardım edilir diye düşünüyorum
Birde şu varki o cami için bir sürü ağaç kesilecek, bir çok cana kıyılacak yazık

Cami, açılsın, ibadet edenler belki ilerde artar gezmeye giden namaz kılar ibadetini yapar..
Şu amaçlada açmış olabilirler camiyi edebsizlik bayagı artık insanlar sokakta neler neler ediyor Camii oldugu için saygı duyarlar ve edepsizce davranmazlar diye düşünüyorum..

Öncelikle yapacağım yorumu sadece tarafsız olarak okumanızı istiyorum.
Oraya yapılacak caminin ne önemi olduğunu kavramış değilim?
Yani sadece yazın insanların doğa ile iç içe olmak istediği ve takıldığı yer, ben bir kişi bir olsun kışın çamlıca tepesine gittiğini görmedim. Sırf cami için mi gidilecek oraya?
Ayrıca orada yaşayan kesim de belli, sayılı insanlar...

Doğanın tam ortasına yapılan caminin anlamı nedir, caminin içine girip oturup manzarayı mı izlemeliyiz?

Bu kadar caminin olması hakkında konuşan kişiler kaç cami cami dolaşmıştır.
Ya da yakınlarında olan büyük camilere sırf namaz kılmak için gitmişler midir? Yani akşam saatlerinde sadece mahallesinde ki camilere gidenler kimler(?) bence herkes.

Çamlıcaya camiye görmek için giden sadece turistler olur hı bir de ramazanda ve yazın (1 defaya mahsus) bizimkilerde gider. Ben şu devirde çamlıca tepesine gitmemiş çok insan tanıyorum. :dusun:

Yani olay cami yapılması değil, olay çamlıca tepesinde devasa büyüklükte cami yarışına girilmiş olmasıdır.

Cami her yerde olmalı evet ama gelipte doğanın ortasında ve ulaşımı zor olan yerde değil(!)

Vasit bile yokken tepeye Allah aşkına nasıl tartışmayalım bu konu:dusun:

Ayrıca olaya neden düz mantıkla bakılıyor. 10 yıldan beri düşünülmemiş şimdi birden bire nasıl ortaya çıktı(?)
Kaç kişi mimar Hacı Mehmet Güner 'in kim olduğunu araştırdı ya da merak etti.

Hemen saldırı pozisyonu. Direk "Vay be İstanbul!la cami yaptırmaya kim karşı, bunlar dinsiz dinsiz işte. İslam ülkesiyiz biz" diye saldıra bulunuyorlar.

Siz önce boş olan camileri doldurun efenim.
Sonra gelin ahkam kesin.

"Çamlıca Tepesi'ne neden camii yapılır ki" diye bir sorunun direkt yanıtı "yıllar sonrasına bırakılacak sembolik bir eser bina etme çabası" olacaktır çünkü konum itibariyle İstanbul'a çok güzel bir noktadan bakan bir yerdir.

"peki camii şart mı?" diye sorarsanız siz her ne kadar reddetseniz de bu coğrafya'da yaşayan insanlar kabe eksenli kıble eksenli insanlardır siz bunu kabullenememiş olabilirsiniz bir yerde eğer insanları toplamak ve yerleşim mekanı meydana getirmek isteniyorsa yüzyıllardır bu topraklarda önce camii yapılır sonra insanlar onun çevresine yerleşirler çünkü yine siz kabul etmeseniz de camii'lerin insanları birleştiren bir yönü vardır haftada bir hatta yılda iki bile olsa camii'lerin varlığı bu toplumun büyük çoğununluğunun mutlu etmektedir.

gereksiz, ne gerek vardı diyen insanlara bakıyorum da hayatta neyi gerekli gördüğünüzü tartışmak yerine gereklilik ölçütlerine bakmak gerekiyor yani sözün özü yorumlarınızı saygı duymakla birlikte gereksiz buluyorum...

Ben biraz duygusal yonden bakiyorum galiba, yurtdisinda etrafimin kiliselerle doldu oldugunu gorunce bi cami minaresi gormek beni cok mutlu ediyor. Turkiyenin her bir yanindan ezan sesleri dalgalansin nolmus yani?
Turkiyede gezerken rahatca gezebiliyorum, biliyorum ki namaz vaktigi girdigi an hemen kolaylikla bir cami bulup namazimi eda edebilecegim..
Bir Cami yaptirmanin sevabini bilseydiniz keske..

Cami yaptırmanın, hayır yapmanın sevapları tabii ki tartışmıyoruz bizim tartıştığımız konu tamamen konumu yoksa 1000 tane cami yapılsın sesimiz çıkmaz ama yeter ki bu yapılacak camiler ihtiyaç olan yerlere yapılsın, Çamlıca Tepesi gibi yere devasa boyutlarda bir camiye gerek

bunun bana göre nedenleri

o camiyi doldurabilecek kadar yoğun nüfüs yok bölgede,
bölge zaten tepe ve yeşil ağaçlık alan istanbulla orman yeşillik bulmak zorlaşmışken yeşilliği yok edip yerine kapasitesinin çok altında kullanılacak bir cami yapılması göze batıyor

sırf göze hoş boğazın her yerinde görülsün diye devasa bi cami yapılacağına o harcanacak paraya başka yerlere onlarca cami yapılsın ihtiyaç karşılansın sevap kazanılacaksa kazansın ama ihtiyaçı olmayan yerede yapılmasına kesinlikle karşıyım

Hristiyanlar kilise tartışaması yapıyorlarmıdır ki, biz camilerimizi tartışıyoruz...? Çok ilginç yaa...!!!

Manga

Herkes senin ve Ukala Sözleri gibi konumunu tartismiyor ama.. :)
O yuzden yaptim ben o yorumu.
Konum zorsa ulasilmasi zorsa tabiki daha kolay yere yapilmasi mantikli.

Ben hic sahit olmadim ilginc dimi.. :)
Burda her yer kilise dolu.

Bir ülkede insanların inanışına göre, ibadethanelerin sık olması ne gibi sakınca yaratır, şöyle denilebilir, tek dine mensup olmama durumumu böyle bir tartışmayı yaratır...?

Geri