Bu kadar paranoyak olmanın ana sebebi, biliyorum ki genel olarak İslamiyet ve Türklere tarihten bu yana aşırı kin duyan siyonistlerin Türkiye'deki medya birimlerinin çemkirmeleridir. Yıllarca bir türbanla, bir camii ile cumhuriyetin tehlikede olduğu yaygarasını koparttılar. Bırakın hükümeti, bırakın cemaati. Lal'ın hiç de haksız sayılmaz. Bugün sol parti başta olsa ve oraya alkollü hizmet veren bir restoran açsa hiç bu kadar laf çıkmayacaktı. Bunun benzer örnekleri tarihimizde sayısızca var.
Hükümetin her icraatine ideolojik bakmaya alıştırılmış bir takım gençlik görüyorum. Ezbere bir muhalefet oluşmuş zihinlerde. Kardeş, biz Türkler tarihten bu yana yeni adım attığımız her toprağa mimari eserlerle (camii, köprü, medrese vb.) merhaba dedik. Tabi bugünün mimari eser mevzusu tartışılır, o ayrı.
Dolayısıyla bazı şeylere ideolojik olarak değil, genel devlet politikası açısıyla bakın. İstanbul'un şehirleşme durumu ortada. Bugün Çamlıca'ya herhangi betonarme planıyla girilip, ileride büyük projeler hız kazanacaksa, açılışı camii ile yapmak hiç şaşılası bir durum değil. Belki sadece camii yapılıp o şekilde korunacak kim bilir? O şekilde Çamlıca daha da büyük anlam kazanır. Ama öyle değil de yeni projeler kazandırılacaksa, bunu zamanla göreceğiz.
Bu kadar öfkeli olmak kimseye bir şey kazandırmaz. Lütfen...