Çalgılı bahçe.

• Kullanıcı Meyda
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Üye Günlüğü
Konu sahibi son olarak 2420 gün önce görüldü
[YOUTUBE]j2G_FA7weGk[/YOUTUBE]

Geceyi ve müziği sonuna kadar açıyorum. Şekersiz çay içiyorum . Canım acayip Fransızca çekiyor. Konuşmak için konuşamasam da diyorum en azından söylenenleri anlayayım. Bu bir özenti değil asla ve kat'a. Kalpten gelen bir heyecan, bir istek. Başka bir şey bu. Hani nasıl anlatsam?
Anlatamıyorum.
Orhan veli ama kesin anlatırdı. Seçme şansım olsa Orhan Veli ile karşılıklı oturup bir çay içmeyi çok isterdim. Gerçi o rakıyı tercih ederdi. O söze afilli başlar kelimeleri ustaca kullanır tam anlatıyor dediğim anda derin bi nefes alıp anlatamıyorum die işin içinden çıkardı. Bense kendi içsel boşluklarımda küçük gemiler yapar suya verirdim ve tutar en olmadık sessizliğimden bana kalkar biliyor musun? diye sorardı.Bende bilmiyorum abi derdim.Bu kez sessizlik ebediyen başlar. Ve bir daha hiç konuşmazdı büyük şair. Kısaca birbirimize eziyetten başka bir şey olmazdık.

Hal budur ki boşluk, başka bir boşlukla dolmuyormuş gerçekten. Geçen bir yerde okumuştum. Ama nerde olduğunu unuttum şimdi. Yaşamdan beklentisi olmayınca insanın unutkanlıkları artarmış. Ben de unutuyorum.

Arka fonda françoiz breut çalsın istedi gönlüm yalan yok. Ama ağzımı bozardım içime. Herkes gibi gündelik dertler edin derdim sonra.

Düşünüyorum.
Boş, nafile her şey.

Neden sonra gözlerim tavanda asılı iken bir şarkı dolanıyor dilime. İsmi kafile.

Bendeki bu ateş sönmeden
Mevsim yazdan hazana dönmeden
Gözlerine uykular inmeden
Göğsüne yatır beni düşlere götür beni....

İlk kez aşk durdukça ile tanımıştım Yüksek sadakat'i. Katil ve maktul ile çok sevmiştim. Ama en çok kafile'sini sevdim ki hala seviyorum ve hayli detoneyim.

Ve bu konu böylece değişir söylim.

[YOUTUBE]VnG09qT6xKU[/YOUTUBE]

Nerdesin sen?!?!?

Geldim bal özüm,
Geldim gelmesinede kalmak istediğimden emin değilim. Duramıyorum hiç bi yerde. Keyif almıyorum yaptığım hiç bi şeyden. İyileşir elbet bu hal.Herkes uyuyunca uyanmak istemek berbat bi his çünkü.

Kendi sessizliğimle yıkıyorum ortalığı
Belki daha az konuşmalı
Olmamalı yakın
Ve hatta
Diktiğim ekinleri sökmeli...

Bak hiç güzel şeyler damlamıyor artık. Seni habersiz bıraktığım için de özür dilerim. Hissettiğin üzre pek iyi sayılmam. Şu herşeye iyi gelen zaman yalanından bolca tüketiyorum. Canım bol oksijen az insan çekiyor.

Güzel şeyler yaşa dilerim ki. Ölmezsek güleriz bi gün. Şarkı senin için...

[YOUTUBE]oHjwlPlRZ6s[/YOUTUBE]

Bir şarkıyı ömür boyu söyleyebilir misiniz? Ya da dinleyebilir misiniz?

Başka hiçbir şarkı araya girmeyecek. İsteseniz de değiştiremeyeceksiniz. Size sunulabilecek tek imtiyaz bu şarkıyı yaşadığınız anın ambiyansına göre coverlayabilmemiz olacak.

Mesela bir tanıdığınızı kaybettiniz ve cenazesini takiben okutulan mevlide katıldınız. Seçmiş olduğunuz o tek şarkı bu anda Ahmet Özhan coverıyla ilahi tadında söylenecek.

Ya da sevişiyorsunuz. Seçtiğiniz şarkı sevişmeye giden süre boyunca afacan heyecanlı bir ritmle dönecek fonda. Hani şu Sezercik filmlerinde Sezercik türlü oyunlar yaptığı sırada arkada dönüp duran şarkı. Seks başladığında ise Nine Inch Nails tarafından coverlanmış haliyle çalıp duracak.

Türevlerini sizler düşünüp yorumlayabilirsiniz.
Kısaca demem o ki size bir şarkıyla evlenmeniz teklifini sunuyorum ve o kadar görüşlere açık bir insanım ki kendi şarkınızı kendinizin seçmesine olanak tanıyorum.

Bu metaforu evliliğe yoran olabilir. Aileyle yaşamaya, emekliliğe dek aynı şirkette çalışmaya yoran olabilir.
Ben, sadece uzun zamandır yazmıyordum ve bundan sonrası için biraz harekete geçmek adına kafamda dolanıp duran bu fikri buraya iliştirdim hepsi bu.

[YOUTUBE]2QT5eGHCJdE[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]1rRH2b5ObqM[/YOUTUBE]

Aşk artık yolculuk edemeyecek
O habercisini kaybetti

[YOUTUBE]Yw1I-62cTLw[/YOUTUBE]

5:34'ten sonrası baş döndürmelik...

Bu gün denk geldiğim bir sayfanın varolduğunuz sürece severek takipçisi olacağıma müzik zevklerimix açısından söz veriyorum :)/B]

Bu gün denk geldiğim bir sayfanın varolduğunuz sürece severek takipçisi olacağıma müzik zevklerimix açısından söz veriyorum :)/B]

Hoşgeldin.

[YOUTUBE]2XOCCBWX04s[/YOUTUBE]

Bu sabah uyandığımda içimde bu çalıyordu.

Hoşbuldum. Bu da bu güzel müzikler arasında dursun derim. istemiyorsan silerim.

[YOUTUBE]kZ83zen5yco[/YOUTUBE]​

Kalsın lütfen teşekkürler.

[YOUTUBE]cIZecQCZpdY[/YOUTUBE]

Geri