Cahil insanı nasıl anlarsınız?

Konu sahibi son olarak 638 gün önce görüldü
Bir insanın cahil olduğunu nasıl anlarsınız.. geniş bi kavram cahillik.. herhangi birkaç konu üzerinde bilgisi olmayan insan cahil insan değildir tabikide.. ama cahil diye nitelendirilen insanlar kimler? .. kimlere cahil dersiniz..?

çok knuşan boş konuşan insandır,

Neye güldüğüne, ve insaları hayatıyla yada dış görünüşüyle not verip vermemelerine bakarım.

Bkz.

*Zengin olanın,fakirin kıyafetlerini küçümsemesi vb. cehalettir.Çünkü dünyaya katkısı olmayan,Mankurt beyinlerin ürünüdür.

*Ahlak masası mezunu bir erkeğin, ******** olduğu halde mini giyinen kadınlar için arkadaşlarına ''Laannn şu o...puya bak'' demesi...Buda cehalettir.Çünkü kadın gerçekten O...puda olsa insanlığı ve dünyaya vermiş olduğu değeri önemlidir.

Düşüncelerinden anlaşılır. Kafa yapılarından. Düşüncelerini dile getirişlerinden doğal olarak da konuşmalarından ..

Sorgulamazlar. Yeniliğe kapalıdırlar. Genelde faşist olurlar. Başka dillere, dinlere, insanlara sebepsiz düşmanlık beslerler. Çünkü onlara göre bi insanın kürtçe konuşması, yaşama hakkının alınması için gaayet geçerli bi sebeptir. Direk kendini belli eder yani. Cahil insanı nerde görsem tanırım. :p

Sorgulamazlar. Yeniliğe kapalıdırlar. Genelde faşist olurlar. Başka dillere, dinlere, insanlara sebepsiz düşmanlık beslerler. Çünkü onlara göre bi insanın kürtçe konuşması, yaşama hakkının alınması için gaayet geçerli bi sebeptir. Direk kendini belli eder yani. Cahil insanı nerde görsem tanırım. :p

soyledıklerının bır kısmına katılıyorum.yalnız hıckımse ebepsız yere dusmanlık beslemez elbet kendılerınce haklı oldukları bır sebebi vardır.bugun senınde vardır elbet dusmanlık besledıgın kısıler dıller,dınler,dusunceler.onlara gore sende cahilsın bende cahilim.beslenen dusmanlıklar kısının cahıl oldugundan zıyade kımlıgını gosterır bence:)
yapay insanların oldugu dunyada cahıl insanı ayırt etmek güc kanımca:)

soyledıklerının bır kısmına katılıyorum.yalnız hıckımse ebepsız yere dusmanlık beslemez elbet kendılerınce haklı oldukları bır sebebi vardır.bugun senınde vardır elbet dusmanlık besledıgın kısıler dıller,dınler,dusunceler.onlara gore sende cahilsın bende cahilim.beslenen dusmanlıklar kısının cahıl oldugundan zıyade kımlıgını gosterır bence:)
yapay insanların oldugu dunyada cahıl insanı ayırt etmek güc kanımca:)
Doğar doğmaz sana empoze edilen milliyetçilik duygusu yüzünden bütün farklı olanlara düşman olmanın nesi anlaşılabilir? Neden yaptıklarını sorgulamıyorlar çünkü. Sadece yapılması gerekeni yapıyorlar. Demek istediğim bu, yanlış mı anlaşıldım ki?

Doğar doğmaz sana empoze edilen milliyetçilik duygusu yüzünden bütün farklı olanlara düşman olmanın nesi anlaşılabilir? Neden yaptıklarını sorgulamıyorlar çünkü. Sadece yapılması gerekeni yapıyorlar. Demek istediğim bu, yanlış mı anlaşıldım ki?
hayır gayet dogru anlasıldın:)yalnız bahsetmıs oldugun durum herkes ıcın gecerlı degılmı.

Anlamaya çalışmam o kendini bir şekilde gösterir zaten :)

Geri