Buzlu kahve

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
mideme dokunmasa mis gibi içecek.

Sıcak bir türk kahvesi ya da sıcak taze bir çay daha iyi serinletir diye düşünüyorum.

Buzlu kahveyi uzun zamandır severek tüketirim ancak son dönemde kahveli pastalar, cheesecake, dondurma gibi kahveli tatlılar da ilgimi çekmeye başladı.

Kahveyi içiyorum ama ayy bir kahve olsa da içsek demedim hiç. Sevmiyorum galiba.
Yine de soğuk kahveler daha güzel. Kahve aromalı soğuk içecek demek daha doğru olur.

soğuk kahve içenler için güzel bir tarifim var.
beş buza, yarım bardak su.
üzerine de azcık kakao katın karıştırın zaten içtiğiniz farklı bir şey değil.

Çok denedim seveyim diye ama olmadı. Sıcağı varken soğuğunu içmek aslına ihanet etmiş gibi oluyor.

Buzlu kahve içmedim ama Yunanlıların soğuk kahvesi Frappe'yi içmiştim, beğenmiştim

Milletin buzlu kahve keyfinin orta yerine limon sıkmak istemem ama dışarıda rakıdan kahveye kadar dışarıda buzlu içecek içerken epey bir düşünün ve temizliğinden şüphe duymadığınız yerlerde tüketmeye çalışın. Hatta en iyisi güzel bir buz kabı alıp evde kendiniz temiz bir içme suyu ile hazırlayın.

Hoşuma giden bir öneride bulunayım, Espreso Gin Tonic. İçimi gerçeken keyifli bir içecek.

İstanbul'da sıcakların pik noktası şu günde dahi kahvemi sıcak içtim. Sanırım beynimin buzlu kahve diye bir alternatifi yok..

Geri