Bütün dünya müslüman olsaydı.

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bütün dünya müslüman olsaydı nasıl bir durum çıkardı ortaya yorumlarınızı alalım mesela ferrari, Mercedes olmazdı da vinci monalisa yı çizmezdi uzaya kimse çıkmazdı

Bitanem cevap versene kızacağına olanı söyle

Da vinci mona Lisa yi neden cizmiyomustu da ?
Iy ki Müslüman değili z diyerek mi çıkıldı aya uzaya acaba
Ortacag avrupasini Rönesans reform dönemini bi okusak ta
Yada boşverin onu günümüz İsrail inde kati dindar Yahudiler in dünya görüşlerini bi okusak mi islama laf etmeden evvel acabaa
Çok yersiz yetersiz (bide anlamsız diyeyim uyak olsun ) anlamsız bir sav olmuş Yabani

Bütün dünya müslüman olsa daha ikinci günden otuz iki mezhebe bölünürdü. Üçüncü gün savaşa başlarlar, kesilen kafalar havada ucardi. En müslüman kim kavgası çıkar, her mezhep daha koyu müslüman olduğunu ispat için yarışırdı. Mesela namazlarda rekatlar katlanarak artar, en sonunda nafile namazlarla birlikte tüm gün ve gece secdede geçerdi. Savasmaktan ve bevletmekten kafayi kaldıramaz, ateşi bile bulamazlardi. Bulsalar bile şeytani diye yasaklarlardi.

iPhone u kimse bulmazdı çünkü islam ülkelerinde icat yok herşeyi kadere bırakmışlar nasip kısmet meselesi geçici dünya hepsi boş kafası

Yabani Allah askına baska işin yok mu ? Sürekli İslamla ugrasıyorsun cık dolas gezin ne biliyim bir hanım kız bul evlen bak inanıyorum bütün sıkıntıların gececek.Al eline kitap oku spor yap nereye kadar İslam düşmanlıgı ?

Yabani Allah askına baska işin yok mu ? Sürekli İslamla ugrasıyorsun cık dolas gezin ne biliyim bir hanım kız bul evlen bak inanıyorum bütün sıkıntıların gececek.Al eline kitap oku spor yap nereye kadar İslam düşmanlıgı ?

Evliyim kuran okuyorum spor olarak ta forumda boşa kürek sallıyorum

Evliyim kuran okuyorum spor olarak ta forumda boşa kürek sallıyorum

Boşa Küren salladıgında,hem fikiriz Kur'an-i Kerim okudugun icin seni tebrik ediyorum ayrıca.Demekki daha umutlar bitmedi senin icin bir Tövbeye bakıyor iş.

İslam öncesi cahiliye toplumunda zaten kabilecilik anlayışı ile sürekli üstünlük savaşları vardı.Şimdi bu dönemin akıl almaz insanlık ,aile dışı özelliklerini buraya kopyalamaya gerek yok.
İslam tarihini bilmeyenlerin bilim alanında ne çok buluş olduğunu bilmemeleri de normal.
Sanıyorlar ki tüm icat ve keşifleri müslüman olmayanlar yaptı.İnsanlık tarihinde batı Ortaçağı görmezden geliyor olmalılar.Oysa İslam dünyası bu sırada bilimde altın çağını yaşıyordu.
Alim sahabe hanımların hatırı sayılır yeri vardı.
Bir toplumda görülen dini açıdan yanlışları,eksiklikleri,abartıları bazı kişilerin uygulama,taassup anlayışında aramalı.Bunu tüm İslamiyete mal etmek o inancın safi özüne haksızlıktır.

İslam öncesi cahiliye devri diye bişey yok. Koca bir yalan. Hiç bir yazılı tarihte geçmez. Hurafedir. Ne cahili. Hz Muhammed cahil miydi? Tam tersi ticaret dolayısıyla çok dolaşmış. Mısır mitolojisine çok hakim. Zeki. Eğitimli. Topluluk nasıl etkileyebileceğini ve yonlendirecegini çok iyi biliyor. Ne demek kız çocuklar gömülüyor. Ulan kadın nüfus nereden geliyor o zaman. Hem de beşer altışar alıyorsun kadinlardan. Nerede bu bolluk kız bebekler gömülüyorsa. Cahilmis. Peh.

İslam geldi kölelik kalktı kız çocukları diri diri gömülmüyor özgürlük geldi diyor çoğu ayette de geçer lakin nerdeyse her ayette köle almaya izin veriliyor cariye edinmeye teşvik ediyor 6 yaşında evlendiriliyor recm adı altında gömüp taşlanıyor değişen pek birşey yok yani kandırmayın kendinizi

Sadece müslüman olmak yetersiz gereğini yerine getirmek lazım.

Bütün Dünya müslüman olsaydı bilim diye bir şey olmazdı ne yazık ki. Kadınlar için rezalet bir dünya olurdu ortada. Bunun farkına varmak için 2018 yılında müslüman ülkeler ve diğerlerinin kültürel ve ekonomik durumlarını değerlendirdiğimizde sonucun ne olacağını çok da ayrıntılı düşünüp, tartışmaya gerek yok sanırım.

Aynı şekilde bütün dünya hristiyan olsaydı da dünya çok yaşanır bir yer olmazdı. İyi ki bilime inanan, tanrının varlığını sorgulayıp, araştırmalar yapıp, ömürlerini bu uğurda feda eden insanlar var ki biz de körü körüne bir yazıya/yaratana inanmak yerine dünyanın, insanların tarihi hakkında bir şeyler öğrenebiliyoruz.

dipnot-- bırakın isteyen istediği şeye inansın, siz kendi inandığınızı ona savunmayın.--

soru mantıklı aslında tartışılabilir ama verdiğin örnekler için aynı şeyleri söyleyemem.

Bazı yanlış bildiklerinizi düzelteyim. İslam'da, Hristiyan'lıkta ve Yahudi'likte, her birinde 70-72 mezhep var. Bunların aralarındaki fark dini nasıl yorumladıkları. İnsanlar anlayamadıkları konularda kendilerinden daha bilgili olanlara sığınırlar.

Bilim Avrupa'ya Emevi'ler sayesinde ulaştı. Avrupa'nın yükselişi bilime değil, sömürüye dayanıyor. Batılıların refahı hak edilen bir refah değil, yağma sonucu ulaşılmış bir refah.

İslam dini bir günde gökten inen bir din değil, adım adım yayılan ve var olan kötü alışkanlıkları ve yanlış inanışları ikna yolu ile kaldırarak yerine gelen bir din. İslam dini Hristiyanlık, Musevilik ve onlardan daha önce gelen tüm semavi dinleri kapsayan ve güncelleyen bir din. Toplumsal adetler ve görenekler dışında semavi dinlerin temeli birdir.

Dinimize tarihimizin her aşamasında sürekli saldırılar yaşanmış ve gelecekte de yaşanacak.

Cahil insanlar bilgisiz yada aptal insanlar değilller, onlar bencil ve çıkarcı insanlar. Niyetleri kötü olan ve her şeyi kendi amaçları doğrultusunda yorumlayan insanlar.

İman da, inkar da, son nefesimize herkesin kalbinde yanyana olacak. Son nefesimize kadar kendimizle boğuşacağız. Nüfus cüzdanımızda Müslüman yazması bizi kurtarmayacak.

Bütün dünya müslüman olsaydı savaşlar olurdu falan eyvallah illa ki mezhep savaşları bilmem ne savaşları olurdu, peki bütün dünya hristiyan olsaydı savaş olmayacak mıydı? veya yahudi olsa ? Peki orta çağ katolik ve ortodoks savaşları ne olacak? Katolik kiliselerin diğer hristiyanlara yaptıkları? Gel gör ki bütün yahudilerin de aynı fikirde olmadığı aşikar ve zamanında ülke kurmak adına hitlere milyonlarca yahudiyi yine siyonistler katlettirmedi mi? İnsanların bir birini öldürmesinin sebebi islamiyet değil arşa kadar ulaşan kibirleri, arzuları.

Dönüp bi bakalım geriye çoğu buluşun sahibi müslüman bilim adamları değil mi?

yüce İsa aşkına niyet ettim niyet eyledim , monalisa tablosu çizmeye
amen

yazmayın şu bebeye ya :D tartışma konusu görünümlü ama değil bi antilik mevcut :gamer: sal gitsin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri