Buralarda bir yerde, beni anlatan bir şeyler olacaktı ama

• Kullanıcı Blair
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Üye Günlüğü
Konu sahibi son olarak 2430 gün önce görüldü
tumblr_nkwtc9guew1qa2qxto1_500.jpg

"Bir ‘bayan hiç kimse’ olarak, hiçbir yere ait hissedememenin verdiği acıyı siz bilemezsiniz. Çünkü siz okuduğum kadarıyla, hep birileri için bir şey olmayı başarmışsınız. Bir anne, bir arkadaş ve en çok da bir aşık. Ben başaramadım."​

"Kimse ne olduğunu söyleyemez.
Ama, ne olmadığını söylediği olur.
İstiyorlar ki, arayan adam, neyi bulduğunu söylesin. Bin ağızdan ona neyi bulduğunu söylerler.
Ama, kendisi, daha bulamadığını bilir.
Diyeceksiniz ki, sen ara ve bırak onlar konuşsun.
Doğru.
Ama uzaktan uzağa insanın kendini savunması da gerek.
Ben neyi aradığımı biliyorum,
onu ürke ürke adlandırıyorum, o değil diyorum, odur diyorum, ileri varıyorum, geriliyorum.
Ama, zorluyorlar beni, bulduklarının adını ver, adını ver, kestir at, diyorlar bana.
Şahlanıyorum o zaman. bir şey, adı konduğu anda yitirilmiş değil midir?
İşte, hiç olmazsa bunu söyleyebiliyorum."

Birisi, kabuk tutmuş yaralarımızı okşamaya başladığında, cırt diye açılıveriyor ve oluk oluk kanama başlıyor yeniden.
Birine teslim olduğumuzda ve içimizi döktüğümüzde, bedenimiz ve ruhumuz kan içinde kalıveriyor.
O yüzden değil mi, içimizi tutmalarımız, birine teslim olmaktan korkmalarımız, ortalıkta tedirgin ve gergin dolanmalarımız?​

By Yüzyıllık Yalnızlık, Gabriel Garcia Marquez

❝ Sana layık değil.
Sana, seni korumak için ejderhalarla savaşacak, cehennem ateşinin ortasında dizlerinin üstünde sürünecek bir adam lazım. ❞​

❝ Cebimde 75 kuruşum var
Hava da bahar… ❞

Hayat durur; ama o durmaz. Aşk garip bir yaratıktır; aç bırak, diri diri göm yine de durmaz. Yeri gelir göğsündeki kalple bütün kainata karşı savaşırsın.
Aşk, Allah'ın bir lütfudur.
Deli gibi sev! Korkusuzca, utanmadan, düşünmeden…
Kazanırsan, muhteşemdir; ama kaybetsen bile bu asla bir yenilgi değildir.

❝ Güzelliğin karşılığı elbette güzelliktir. ❞

“Şimdi artık biliyorum ki, bütün yaşantımız içinde ancak bir/kaç kişiye böyle bir hak tanırız. Onu şımartır, yüz verir, alttan alır ve hatta ona teslim bile oluruz. O da bunu, zaten ta en başından bilmektedir. Eğer çok şanslı değilseniz, karşınızdaki şımarır, ipin ucunu kaçırır. Bin pişman olur, incinir, düşkırıklıklarıyla yaralanır ve acı çekersiniz sonunda.”
Ben şanslı olmayanlardanım.

Ben hiçbir zaman dünyayı umursamadan hayatın tadını çıkarabilen rahat bir insan olamadım. O yürek yok bende.

Güzel olmak zorunda değilsin. Kimseye güzellik borcun yok. Ne erkek arkadaşına / kocana / partnerine, ne iş arkadaşlarına, özellikle de sokaktaki rastgele adamlara. Annene borçlu değilsin, çocuklarına borçlu değilsin, topluma borçlu değilsin. Güzellik, “kadın” denilen bir alanı kapladığın için ödediğin kira değil..

Onu bir zırh gibi giyiniyorsun.
Seni güvende tutacak sanıyorsun ama ağırlığı hareket etmeni güçlendirmekten başka bir işe yaramıyor.

f681938dd6febe4a1e52f7d728669eb6.jpg

Sizi gülümsetebilen insanların peşine takılın çünkü sadece bir gülümseme karanlık bir günü aydınlatabilir.

Moliere

Sent from my iPhone using Tapatalk

Bizi sürekli gergin, yorgun ve memnuniyetsiz kılan, geçici duygular içim verilen sürekli uğraştır.

Geri