Bu yasal mı ?

B
  • Kullanıcı Burak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Güzin Abla
eyb1p0.jpg

Az önce kapıyı çalıp anneme "buyrun seçmen kartlarınız" deyip kartları vermişler.Bu yapılan yasal mıdır ? Bilmeyen vatandaşları kandırmaya girmez mi ?

*Herhangi bir partiye mensup değilim.Sadece bilgi amaçlı açtım konuyu.

Seçmen kartının içinde ne işi var onun yahu yasal olmaması gerek böyle bir şeyin.

Türkiyede yasaları takan kim ? Hakim , savcı yok ki ülkede ..Bizede geliyor sürekli ,kapının önünde biriktiriyorum ayak basıyorum .d

Sizin eve de maşallah ışığı gören geliyor herhalde :D

Adam bilgilendirmek ve kendi reklamini yapmak icin, boyle bi yol izlemis sanirim.
Yasal olup olmadigini bilmiyorum.

Yasal olmayan bir madde veya evrak verirlerse yasal olmaz Yoksa böyle şeylerin bir sıkıntısı olacağını sanmam ha kapıya bırakılan broşür ha bu

Yasal olmayan bir madde veya evrak verirlerse yasal olmaz Yoksa böyle şeylerin bir sıkıntısı olacağını sanmam ha kapıya bırakılan broşür ha bu

Şöyle anlatayım, mesela 60 yaşında tek başına yaşayan bir teyze.Seçim kağıdı eline gelmemiş.Birisi çıkıp diyor ki bu senin seçmen kartın.Kadın da bunla seçim sandığına gidiyor.Ne olacak bu durumda?

En güzeli Yüksek Seçim Kurulunu arayıp bu konuyu onlara iletmen,yahu seçim kağıdının içinde senin bilgilerinin ve o kağıdın dışında bir şey olamaz ki.

Şöyle anlatayım, mesela 60 yaşında tek başına yaşayan bir teyze.Seçim kağıdı eline gelmemiş.Birisi çıkıp diyor ki bu senin seçmen kartın.Kadın da bunla seçim sandığına gidiyor.Ne olacak bu durumda?

Postacı sana bu senin seçim kartın demediğine göre postayı alırken imza attıgına göre doğal olarak yasal oluyor çünki imza attıgın yerde gelen posta bilgim dahilindedir diye bir mesuliyet vardır :)

Postacı sana bu senin seçim kartın demediğine göre postayı alırken imza attıgına göre doğal olarak yasal oluyor çünki imza attıgın yerde gelen posta bilgim dahilindedir diye bir mesuliyet vardır :)

Evet size verilen şeyleri okumadan altına imzanızı atmayın. Şimdi şikayet etsen hiç bi mercide haklı görülmezsin çnkü imza atman demek ben bunu kabul ediyorum demek.

Posta ile gelmedi ya, partinin seçim progpagandası bu.hesapta seçmen akrtı bunlar ama chp reklamı var üstünde.Verirken seçmen kartınız diye vermişler.

Aynı ilde oturuyormuşuz onu öğrendim. :p
Mimar Sinan he. :D
Yasal evet artık kapı kapı dolaşma modası var. Başbakanda bunu onaylamıştı.
Bu sadece reklam amaçlı yapılan bir etkinlik. :)

Aynı ilçede oturuyormuşuz onu öğrendim. :p
Mimar Sinan he. :D
Yasal evet artık kapı kapı dolaşma modası var. Başbakanda bunu onaylamıştı.
Bu sadece reklam amaçlı yapılan bir etkinlik. :)

Hülya sen Büyükçekmece'de misin?:o
az daha ilerleseniz Tekirdağa gidiyormussunuz

Trabzonspor bu reklam amaçlı yapılmış seçmen kağıdı olarak geçemez nedeni seçmen kağıdı olarak geçmesi için üzerinde mühür ve yetkili kişinin imzası olması gerekiyor :)

Hülya sen Büyükçekmece'de misin?:o
az daha ilerleseniz Tekirdağa gidiyormussunuz
Adresimi vermiş olduğumu fark ettim bir an. :p
Evet oradayım. Tekirdağ'a gitmek buradan çok kolay on dakika da bir silivri arabaları var kırk dakika sürüyor oradan da tekirdağ yarım saat. :p

Adresimi vermiş olduğumu fark ettim bir an. :p
Evet oradayım. Tekirdağ'a gitmek buradan çok kolay on dakika da bir silivri arabaları var kırk dakika sürüyor oradan da tekirdağ yarım saat. :p

Bizim burdan da 1 saatte gidiyorum ben arabayla:p

O Silivri arabaları ilk bizim ordan kalkiyor havan kime guzelim?:p
Yaz gelsin her gün ordayim

Geri