Bu konuda mantıklı bir açıklamaya yapılabileceğini sanmıyorum (!)

N
  • Kullanıcı NeStLe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
‎88 yılda bir ilk !
ATATÜRK ölüm döşeğinde iken iptal edilmedi !
ATATÜRK öldü iptal edilmedi !
İkinci dünya savaşında ve üçüncü ihtilal sırasında iptal edilmedi !
Kıbrıs savaşı sırasında iptal edilmedi !
1999’da 18.373 ölü ve 48.901 yaralı verdiğimiz Marmara depreminde iptal edilmedi!
Ve tarih 29 Ekim 2011 ve Cumhuriyet Bayramı TÖRENLERİ İPTAL EDİLDİ....

Ne bu şimdi Allah aşkına?? Bizi çileden çıkartmak için bilerek mi yapılıyor ?? Bu insanları anlamakta zorlanıyorum..

Anlaşılır Bir durum değil Zaten,
Tam Tersi Daha Bir Coşku İle Kutlanmalıydııı...

Cumhuriyet bayramını iptal edenler bu törenlerde insanların çılgın partiler düzenlenleyip eğlendiklerini mi zannediyorlar.
Bu bayram Cumhuriyet uğruna canını veren şehitlerimizi anmak, anlamak milli birlik ve beraberliği daha iyi hissetmek için yapılır.
Depremde ölen insanları düşünüp iptal edildiği söyleniyor. Peki depremden önce toprağa verilen şehitlerimizi bu kadar çabuk mu unuttuk?
Böyle bir günde tekrardan anılmayı haketmediler mi?
Daha neler göreceğiz bakalım.

Birlik beraberliğimizi ne olursa olsun Yıkılmazlığımızı GÖSTERMEK ADINA yAPILMALIYDI BENCEDE..

ben hiçbişey düşünemiyorm şuan..

Ben şuan sinirden bir şey düşünemiyorum artık ya. Aklım almıyor bu olanları !!!

çok fazla düşünmeye gerek yok çoğuna saçma gelicek ama amaç belli böyle günleri ve bu günleri miras bırakn Mustafa Kemal Atatürk'ün unutturulmaya çalışması , istiklal marşının her yerde okunmasına gerek yok diyerek okullarda bile kaldırmaya çalışan , bu sene Milli Eğitimin Öğretmenlerin görev tanımlarında ''Atatürk ilke ve inkilaplarına bağlı cumhuriyetin temel niteliklerine uygun eğitim verilmesi'' biel kaldırılıyorsa bu konuda çok fazla düşünmeye gerek yok.

Şehitlerimiz Var ,(allah mekanlarını cennet eylesin)Van da deprem oldu ölülerimiz var'ın(allah rahmet eylesin) arkasına saklanarak iptal etmek işin gözümüze çekilen veya çekilmeye çalışılarn bir perde olarak görünüyor.

Törenler değil kutlamalar iptal edildi bildiğim kadarıyla. Ülkenin bi bölümünde daha 9 yaşındaki kızının cesedi enkazdan çıkarılan bi annenin acısı varken çok anormal değil bence. Art niyetleri olmasaydı kutlamaları iptal ederken de, birilerinin vicdanının kurumadığına sevinebilseydik.

Törenler değil kutlamalar iptal edildi bildiğim kadarıyla. Ülkenin bi bölümünde daha 9 yaşındaki kızının cesedi enkazdan çıkarılan bi annenin acısı varken çok anormal değil bence. Art niyetleri olmasaydı kutlamaları iptal ederken de, birilerinin vicdanının kurumadığına sevinebilseydik.

Kutlama dan anlaşılan olay ne davul zurna tutup göbek atılmıyor heralde değilmi?

Atatürk ölünce bile iptal edilmeyen kutlamalar son zamanlar şu anki yaşadığımız azı olylar dışında daha önce de ipral edildi? neden ? bunun vidanla fln alakası yok.ülkemizde her zaman acılar yaşanıyor bu yeni bir şey değil.ben bunun arkasında elbetteki art niyet ararım.

Aman vatan elden gidiyor, ben kutlamak istiyorum herkes böyle düşünsün gazına gerek yok bence. Heryerde yürüyüşler, kutlamalar vardı zira. Burda şikayet etmek yerine katılıp destek olabilirdiniz. Ben ordakilerin yerine koyuyorum sadece kendimi. Onca ailenin soğuktan bi tarafları donarken merasim düşünemiyorum. Neden biraz acıya saygı göstermeye çalışmıyorsunuz ki?

Aman vatan elden gidiyor, ben kutlamak istiyorum herkes böyle düşünsün gazına gerek yok bence. Heryerde yürüyüşler, kutlamalar vardı zira. Burda şikayet etmek yerine katılıp destek olabilirdiniz. Ben ordakilerin yerine koyuyorum sadece kendimi. Onca ailenin soğuktan bi tarafları donarken merasim düşünemiyorum. Neden biraz acıya saygı göstermeye çalışmıyorsunuz ki?

Acıya saygısızlık mı? Bunu okuduğumda aynen şu cümleyi kullandım: "Hop dedik !" Sen bu cümleyi kurarken oturup 40 defa düşünmen gerekiyor. Bunlar bir insana söylenebilecek en ağır ithaflardan birisidir.
Madem depremzedelerimiz düşünüldüğü için kutlamalar iptal edildi. Bu kadar çok düşünülseydi ölen, evsiz, barksız ve dışarıda kalan insanlar o zaman Marmara depreminde 18 bin kişi öldüğünde neden iptal edilmedi? Ayrıca Van'daki insanlar donarken bizler Cumhuriyet törenlerinde göbek falan mı atıyoruz? Kutlama denilince aklınıza bunlar geliyorsa siz hiç Cumhuriyet törenlerine gitmemişsiniz demektir. Üzücü..

:icon_olmaz:bunlar neki durun nelerin arkasına sıgınıpta neler yapıyolar. Biz uyumaya devam edelim.:icon_olmaz:

Acıya saygısızlık mı? Bunu okuduğumda aynen şu cümleyi kullandım: "Hop dedik !" Sen bu cümleyi kurarken oturup 40 defa düşünmen gerekiyor. Bunlar bir insana söylenebilecek en ağır ithaflardan birisidir.
Madem depremzedelerimiz düşünüldüğü için kutlamalar iptal edildi. Bu kadar çok düşünülseydi ölen, evsiz, barksız ve dışarıda kalan insanlar o zaman Marmara depreminde 18 bin kişi öldüğünde neden iptal edilmedi? Ayrıca Van'daki insanlar donarken bizler Cumhuriyet törenlerinde göbek falan mı atıyoruz? Kutlama denilince aklınıza bunlar geliyorsa siz hiç Cumhuriyet törenlerine gitmemişsiniz demektir. Üzücü..

Ya millet üzgünken şarkılar türküler söylemeyelim, törenimizi yapıp evlerimize dağılalım demenin nesi yanlış? Bizden o kadar insan öldüğünde iptal olmadı, onlar ölünce niye iptal oldu demen de çok çirkin.

Biz ve onlar mı? 1.si ben o tür ifadeleri kullanmadım ve asla ama asla kullanmam ! 2.si düzgün okuyup tartışacaksan amenna. Yok eğer "Okuyamıyorum.." ya da "Okuyorum ama anlamıyorum.." diyorsan güle güle. Benim sana harcayacak vaktim yok üzgünüm..

Ayrıca forumu birazcık takip etseydin bunlara en karşı olan bana o tür kelimeleri kullanma cesaretinde bulunmazdın. Neyse ki yorgunum şuan da pek dil dökemiyorum sana (:

Bi bayram da sadece tören düzenlemeleri kime ne kaybettiriyor acaba? Keşke okumamda olsaydı da sorun, böyle düşünen insanlar olduğunu görüp daralmasaydım. Yani heer şeyin altında kötü bi niyet aramaya gerek yok ki.

havamda olsaydımda bu konuya dahil olsaydm .

Bi bayram da sadece tören düzenlemeleri kime ne kaybettiriyor acaba? Keşke okumamda olsaydı da sorun, böyle düşünen insanlar olduğunu görüp daralmasaydım. Yani heer şeyin altında kötü bi niyet aramaya gerek yok ki.

Bayram mı? İşte böyle düşünen zihniyetler yüzünden kaybediyoruz ya. Bayram havasında gördüğünüz için törenler iptal edildi. Ama 29 Ekim'in ne demek olduğunu bilmemene veriyorum bunu.

Geri