Bozulan Aile Yapısı

Konu sahibi son olarak 1204 gün önce görüldü
Kendi bozulan aile yapısını baz alarak Türk ailelerine giydiren üzgünler var birde. Kendi ailenizi sorgulayıp ayar verin bebeler. Milletin ailesine sarmayın

Kendi bozulan aile yapısını baz alarak Türk ailelerine giydiren üzgünler var birde. Kendi ailenizi sorgulayıp ayar verin bebeler. Milletin ailesine sarmayın

Düşünmeye değer. Bana fazlaca katkısı olan bu yazı için teşekkürler Kitai.

Türkiye İstanbul Sözleşmesi'nin ilk imzacı devletlerinden olup 24 Kasım 2011'de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 247 vekilden 246’sının kabul oyu, 1 vekilin çekimser[33] oy vermesi ile "onaylayarak", parlamentosundan geçiren ilk ülke olmuştur.
RECEP TAYYİP ERDOĞAN
tarafından TBMM'ye yollanan tasarının gerekçesinde de Sözleşmenin hazırlanması ve sonuçlandırılmasında Türkiye'nin "öncü rol" oynadığına dikkat çekildi. Sözleşmeye "taraf olunmasının ülkemize ilave bir yük getirmeyeceği ve ülkemizin gelişen uluslararası saygınlığına olumlu katkıda bulunacağı değerlendirilen" gerekçede, Sözleşmenin yükümlülükleri de sıralandı.
İstanbul sözleşmesinden şikayet edenlerin laf edeceği kişi yukarıdaki açıklamalarda belirtilmiştir.

Herkes artısıyla eksisiyle uzun uzun yorumlarda bulunmuş. Ben de karalayayım bana ayrılan beyaz sayfayı:

Değişim tabiatın bir kuralı gibi her yönde işler. Aile ilişkilerimiz de değişiyor. Bu değişimin ne kadarı iyi yönde, ne kadarı kötü yönde olmuş herkesin farklı düşüncesi olur bu noktada.
İyi yönde en göze çarpanı kadınların daha da özgür olarak ilişkilerde yer edinmesi. Bu özgürlüğü suistimal eden örnekleri konu dışı bırakıyorum.
Kötü yönde ise bireyselleşmenin arttığı toplumda aile bağlarının zayıflaması göze çarpıyor. Türlü zorluklarla kurulan aileler bozuluyor, dağılmak zorunda kalıyor. Doğru bir ilişki nasıl olur sorusunun tam yeri. Ama ben ilişki uzmanı değilim, bu tip konuların doğrusu da göreceli.
Evliliklerin kaçı gönüllü oluyor mesela, geçmişte nasıldı gibi istatistikler olsa daha somut görüşler sunulacak bir konu.
Ayrıca, geçmişte birden çok eşi olan bir erkeğin olduğu aile yapısından tek eşliliğin benimsendiği bir topluma geçmek iyiye değişimken bozulmak denemez buna.
Birçok yorumun özeti gibi oldum galiba ama yeni bir düşünceyle bitireyim:
Herkes evlenmek zorunda değil. Yanlış bir ilişki olacağına hiç olmaması daha faydalıdır.

Her sorunu halı altına süpüren çiftlerdense boşanma davalarının artmasını yeğlerim.

"Erkektir. Yapar. Kocana sahip çıkmalısın!"
"Kadını döv, eve kapat, işkence et, kısıtla, evlilik bitmesin aman!"
"Çocuk(lar)ım için katlanıyorum, evlilik çoktan bitti!"
Örnekler çoğalabilir.
Türk aile yapısının bozulmasını TV proğramlarına bağlamak...
Sosyal medya, internet kullanımının artmasına bağlamak...
Bilemedim!

55. Haftanin tartisma konusu sona ermistir katilimci arkadaslarima teşekkür ediyorum.

Geri