Boyoz

Konu sahibi son olarak 3932 gün önce görüldü
boyoz izmirlinin kaderidir. gece dahi olsa alınır. yanında yumurta ve çay olursa orgazmik hazlar veremese dahi şehirli kişiliğinize inat edercesine doğal olana duyduğunuz özleminizi ortaya çıkartır. boyoz canıdr herkesin bir gün bu zevki tatmasını isterim :D

Izmir e gidilen yaz tatillerinde caniiim annemin gecenin 3 un de babama arttırdığı şey. :p

Yemede yanında yat onun gibisi yok yanında bide yumurta ah ah olsada yesek :D

Özlüyorum, yapmayın böyle. :|

Ovuldugu kadar muhteşem olmadığı dusuncesindeyim.abartmayın olm biz simitimizi ovuyormuyuzzz.

izmir-bornovada çokça yediğim yağlı poça.lezzetlidir.

Ben sadesini yedim sadece, damak tadima hitap ediyor, basarili.

izmire gidince sabahları yerim genelde :)

Izmir'de genel olarak bos yapilir. Orijinali bostur aslinda. Cesititleri borek havasinda.
Bunun hakki haslanmis yumurta ile yenmesi ama ben mesela tulum peyniri ile severim. Yaninda cay.
Bir de taze yenecek, Uzerinden iki saat gecmis olsa dahi butun guzelligini kaybediyor sahsi fikrim. Izmir'de yiyecekseniz, iki onerim var: Biri Alsancak'ta Safinaz. Digeri Goztepe Gevrek Firini.

Gayet lezzetlidir. Yolum dustugunde kahvaltilarda mutlaka yerim.
Ornegin istanbul'da dilenciler ''abi bir simit parasi '' diye yanasirlar , izmir'de ise ''abi bir boyoz parasi'' diye yanasirlar : )

Izmir'de yedigimde ee ne simdi bu tepkisini vermistim.
Olmasa da olur lezzetlerden biri.

boyozu da pisiyi de hic sevmem. cok yagli geliyorlar bana, yiyemiyorum.

Pisiye benzer bisi mi? Ben hic yemedim, Larien sana kahvaltiya mi gelsem :D

Talaş böreğine burada boyoz adını vermişler. İzmirde yaşayan Levanten ailelerinden kalma bir yahudi böreği. Bornova' da Levanten bir aileden tattım ve fırınlarda satılan boyozla uzaktan yakından alakası yok. Daha leziz ve oldukça hafif ayrıca yumurta ile yeme alışkanlıkları da yok. Bizimkilerin yaptığı çok yağlı ve fazlası ile tatsız. Ayrıca yiyorsunuz yarısı kırıntı olarak kalıyor. Yazık. Bence adı kırıntı böreği olmalıydı.

Geri