Boyoz

Konu sahibi son olarak 3940 gün önce görüldü
"Izmir"liler cok nevi sahsina munhasir insanlardir
cok tatli arizalari var, jargonlarini cozmeniz lazim cunku diretiyolar
"kumru" sadece bir kus turu degildir mesela
raki-balik, patates- bira, sarap- peynir dokunulmaz birlikteliklerdir, ayirmayacaksin!
"cekirdek" dersin "cigdem"diye altini cizerler
"simit" dersin "gevrek"derler
"domates" dersin "domat" diye duzeltirler
Boyoz'u yumurta ile yemezsen afaroz ederler
Zaten taze yemek icin, sabahin korunde boyoz kuyrugunda beklemezseen Izmir'li olmadigini anliyolar
Canimin ici Izmir

Fonda Nesrin Sipahi - Izmirlim
Der gibi geldi bana :)

Burada yazdıklarımı neden bilmiyorum ama okuyamıyorum. Tarayıcım ile alakalı galiba, her neyse artık.
Boyozu bir türlü sevemedim, yumurta ile yenmesini de hep çok tuhaf bulmuşumdur, ta ki bana bu lezzeti sevdiren yeri keşfedene kadar.
İzmir' de yaÅŸayan arkadaÅŸlar biliyorlardır belki. Kıbrıs Åehitleri' nin arka sokaklarında Zeynel Ergin Gevrek Fırını diye çok arada kalan kahvaltılık mekan ve tam karşısında yine kendilerine ait gevrek fırını var. Boyozu burada tadana kadar hiç sevememiÅŸtim ancak tulum peynirli ve tahinlisi beni benden aldı. Her daim sıcak ve dışına taÅŸmış erimiÅŸ İzmir Tulumu ile boyoz gel ısır da hakkımı ver dercesine feryat-figan ediyor resmen. Tahinlisi de hiç ağır deÄŸil. Boyoz çok yaÄŸlı olarak bilinir ama buranın boyozları hiç öyle gelmedi. Ben çok çeÅŸitlisine rastlamadim, yumurta da göremedim ama gerçekten o yediklerim boyoz ise bunlar ne diye düşündürdü beni. Ayrıca gevrekleri de hiç bir gevreÄŸe benzemiyor. Hem daha ince, üstelik daha da büyük ve de esmer hem de çıtır çıtır.
Diyeceğim o ki boyoz ve gevrek İzmir' de yenilecek ise burada yenir, diğer yerler bildiğiniz talaş böreği gevrekleri de simitten öteye gidemiyor maalesef.

Geri