Böyle bir başlık aslında yok, ben de

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
20200629_164100.jpg

İçime kaçan bir sükunet var bugün. Yatağımdan çıkarsam balkonuma çıkıp, güzel balkonum var ya aynen aynen. hem ne bileyim yeşili bol. eskisehirde yoktur ki hem çok. gölgesi de aynen, deyip geri yatağıma dönüyorum. Günlerdir çevreye, tanıdıklara bölündüm. Sohbetidir uykusuzluğudur gülüşlerdir gezişidir. Aslında tanidik da denmez ya. Neyse işte o. Son saatler artık özledim münasebetsizligimi, yalnız kalıp çok şey yapmayı düşlerken yalnız kalıp hicbir şey yapmadım. Kendimi balkonla avutup, çayla çiçekle hasbihal ediyorum. Kaçış hep kendimden ve kendime doğru. Neyse güzel günler de bizi göremeyecek ve hava yine de şahane.

Son düzenleme:

• Süje, hayati anlamlandirma konusunda konum degistirmese de ayni konumdan nesneye yönelik perspektif degistirmesi cok tatli bir durum. Anlamsizligin tam şurasından acı çekebiliyorsun, soyutlanabiliyorsun da; bütüne karisip, eriyebiliyorsun da. Bu gece metafor bicimindeki hira magramin düslerimdeki halini düşleyeceğim. Asagiya resmini de bırakıyorum. Teşekkür edesim geliyor ama evrene etsem edilmez kendime etsem edilmez. Evrenin kayitsizligindan kendimin sadece urun olusundan. Zaten deneyimledigim duzlem yarin cemberin diger noktasinda olacaktir muhtemelen. Keske bu dinlerin ortaya cikisi da şükran isteginden mütevellit olsaydi. Neden sonuc ilkesiyle yine maddeye ve faydaya indirgenebilse de en azindan kitleleri yönlendiren bi kiri olmazdi. Neyse ki irade denilen sahte olsa da biz onu isleyebildigimiz bir parça öznellige tutunduk ve bu gece karisip gulumseyebildik. Hep derim, vermek istenilen mesajindan bagimsiz olarak, "üzerimdeki yıldızlı gök ve içimdeki ahlak yasası"..
  • Cok -da lı cümlelerim, "ya ama..." gibi. Degil mi?
  • Olabilir
  • Ne fark eder
  • şu noktalari nerden yanlislikla ekledim mesajima ya, geri de düzeltemiyorum. neyse teknolojiyi facebookta okey oynama seviyesinde icsellestirmis amcanin tüm emekliligiyle,
  • hatun, iyi geceler kizim.
  • 20200620_225200.jpg

20200620_235033.jpg

Bu yaziyi tamamlayinca cikip sokaklarda dolasacagim, carsi taraflarina kadar bile yürüyebilirim. Genellikle bariniyorum fakat bu sehri bir daha hic göremeyecekmisim gibi buruk bir his var icimde. Eskisehir fetisi olmayan sayili insandan olmama ragmen, yine de burkuluyor insan. Zaten hic ait degiliz bir yere. Bu bazen her yere de ait hissettiriyor, yayılmacı his. Sicakkanli hayvanlar olup, dünyanin kutbunda bile yasam alani olusturabilmemizden kaynakli olabilir mi acaba icimizdeki aidiyet sorunsali? Aman ne bilelim. Cümlelerim arasindaki günden güne artan anlam kopmasi da dikkatimden kacmiyor. Anlatim bozuklukluklari icin sahane bi yasam alaniyim.
Kendim icin de.
Kendi kendimin düzlemiyim
kendimi deneyimlemek icin.
Cok kendi'li cümlelerin
kiri

Sevgili Oğuz Aksaç'ın iki üç dakikalık şu videosuna denk geldim defalardır dikkatle izliyorum. Duygu değişimlerinin mimikleriyle gün yüzüne çıkış halleri ve tertemiz gülüşleri çok tatlı değil mi? hahaha. Duygulandım.
Anılarımızı veyahut beklentilerimizi bazı seslere sıkıştırıyor, orada onlar için çapı küçük yaşam alanı yaratıyoruz. Değil mi?
olabilir
olmayabilir de
@Yabani fikrin nedir tatlım.

20200701_020013.jpg
Korkmadığım başıma geldi. Günlerdir üst üste tanıdıkları eve çağırıyorum hadi diyorum kumar takilalim. Tam arzuladığım gibi olabilmesi için bi yeşil örtüm bir de deneysel bir mentalitenin girdabina ucundan degil de tamamen kapilarak ileride coluk cocuk sahibi olup onlarin rizkini kumar masalarinda yedirecegim kadar arzu ve hirsin ezici gücüyle yikilmam eksik.
Bilemiyorum bazi kitaplarimi masaya koyarsam coluk cocuk rizkini yatirma kaybiyla manevi deger bazinda es deger tutabilirim simdilik. Cunku süreç düzleminde küçüğüm, evlilik de yalan dolan.
Aklima gelmişken burada yakın bi tarihte beni cimer şikayetiyle tehdit eden arkadaş için olur da burayı okuyorsa diye konum veriyorum: eskisehir. Evde anarsik anarsik semboller de var. Hepimiz sempatizan leşleriz ve ampulleri söndürüp isik kaynagi olarak baska cisimler kullaniyoruz. Bunlar hep tavir ve kumar da zamaninda komünist olan bi ulkenin aslinda tirt bir yazari olan dostoyevskisine erişebilme çabası, biliyorsunuz.

Son düzenleme:

Sevgili Oğuz Aksaç'ın iki üç dakikalık şu videosuna denk geldim defalardır dikkatle izliyorum. Duygu değişimlerinin mimikleriyle gün yüzüne çıkış halleri ve tertemiz gülüşleri çok tatlı değil mi? hahaha. Duygulandım.
Anılarımızı veyahut beklentilerimizi bazı seslere sıkıştırıyor, orada onlar için çapı küçük yaşam alanı yaratıyoruz. Değil mi?
olabilir
olmayabilir de
@Yabani fikrin nedir tatlım.

Nihayet etikete denk geldim o kapı ağzındaki senmisin yoksa ufak tefek

20200707_183858.jpg

silik.
Narkissos'un göldeki yansımasına aşık olmasındansa, diğerleri tarafından narkissosun gerçekten o kadar güzel olup olmadığı sorulduğunda gölün "bilmem, ben bir göz aracılığıyla ilk defa kendi yansımamı gördüm" demesi daha etkileyici geliyor.
Düşünsel bir bütünlüğün parçalanmış yansımalarıyız. Ve kaygı siyah ve küçük bir yaratık gibi dolanıyor birbirimizin arasinda, kayarak süzülüyor adeta varlik sahasinda. Kendi varlığımız dışında ikinci nesne var olmadığı müddetçe varlığımız bir ifadeye oturmuyor. Utancın üvey kardeşliği.
Olaylar, olgular, kelimeler ve her şey
Geçiyor üzerimizden
Böyle bi oluşuz işte sadece
Varlık ve ölüm arasına,
mezarlıkları, dinleri sığdırdık
Neyse hatun,
Kendinin kirilma noktasi ol ve kiraz sapları küpen olsun

Son düzenleme:
Ekli dosyayı görüntüle 9786

silik.
Narkissos'un göldeki yansımasına aşık olmasındansa, diğerleri tarafından narkissosun gerçekten o kadar güzel olup olmadığı sorulduğunda gölün "bilmem, ben ilk defa bir göz aracılığıyla kendi yansımamı gördüm" demesi daha etkileyici geliyor.
Düşünsel bir bütünlüğün parçalanmış yansımalarıyız. Ve kaygı siyah ve küçük bir yaratık gibi dolanıyor birbirimizin arasinda, kayarak süzülüyor adeta varlik sahasinda. Kendi varlığımız dışında ikinci nesne var olmadığı müddetçe varlığımız bir ifadeye oturmuyor. Utancın üvey kardeşliği.
Olaylar, olgular, kelimeler ve her şey
Geçiyor üzerimizden
Böyle bi oluşuz işte sadece
Varlık ve ölüm arasına,
mezarlıkları, dinleri sığdırdık
Neyse hatun,
Kendinin kirilma noktasi ol ve kiraz sapları küpen olsun

Eline sağlık hattu

Geri