Boşanmış kadın

R
  • Kullanıcı Restful
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
O degil de ben niye bu kadar gerildim onu da anlamadim :D Hayir, her zamanki hali. :D

Birincisi boşamış olduğunuz kadına nafaka ödemezsiniz.
nafakayı sizi boşayan kadına ödersiniz.
İkincisi nafaka türlerinden biri olan iştirak nafakası kısmen çocuklar için ödenir.
Sizin ayrıldıktan sonra kocalık haklarınız bitmiş dahi olsa babalık haklarınız ömür boyu devam eder bu yüzden bu nafakayı ömür boyu ödersiniz.
Gelelim diğer konuya eğer boşanma davasında siz kusurluysanız ( dövdünüz,sövdünüz,aldattıysanız) kadının kurulu düzenini bozmaktan ve maddi yoksulluga düşürmekten dolayı nafaka ödersiniz hatta nafaka ilede yetınmez tazmınatta odersınız.

Eskiden mahalleye dul kadın taşındığında, kahvede oturan ağalar kağıt oynamayı bırakıp köşe başlarını tutarlardı. Dul kadın geçse de görsek, baksak hangimizi süzecek. Az evvel masada delikanlı geçiniyordu bak...

Ben ne yazıldı görmedim ama din üzerinden ilerlediyse, boşanma haktır, İslam'da.
Hz. Zeynep bunun bir örneğidir.
Kafamıza göre yorumlamayalım.

Potansiyel travmayı atlattiktan sonra rahatlamış kadındır.

Adam birak nafakayi altinlarimi vermemek için direniyor adam diyorum bak hala:

Mehir filan hic girmiyorum bile:D

ama lafa gelince bosanmis kadin bik bik bik.. hangimiz daha adam acaba?​

Ne kadar aşağılık ve adi yorumlar yapılmış..
Yolunda gitmeyen evliklerini ( her türlü kadının istismar edildiği istisnai durumları dahil etmiyorum )onurlu bir şekilde noktalayan yürekli kadınlardır.
Yüreksiz insanların ,mutsuz evliklerini salt rahatı bozulmasın diye ,bir yalanla ömür sürdükleri hayatın ardına saklanıp her türlü saldırıyı yaptıkları kadındır.
Aslında içten içe hayran duyulan kadındır ( gücünden ötürü, dirayetinden ötürü )
Nafaka denmiş nafakaya bile tenezzül etmeden yoluna devam eden kadınlarda var.
Boşanmayı yüceltmek değil amacım lakin hiç bir kadın durduk yere yuvasını dağıtmaz .Sizlerin son derece fütürsuzca kullandığınız sözler gibi şımarıklıkla yapılacak kolay bir durum değildir.
Özetle erkeğe yaptığının bedelini yol vererek öğreten kadındır.

Eşinin boyunduruğu altında kalmayan, kendine yeni bir hayat çizen ve kendi ayakları üzerinde durabilen, güçlü kadındır.

Takdir ederim her zaman.

dul nedir ya :D öyle bir medeni hal yok arkadaşlar.
kaldırın kafadaki şu saçma sapan perdeleri. çok ayar oluyorum buna reelde de.
evlenirsin, yürümezse ayrılırsın. çok kolaydı çünkü boşanan insanların o kararı vermesi. boşanmış erkekten bir farkı yok ve hiç evlenmemiş herhangi bir kadından bir farkı yok. çakın şunu kafanıza.

Bazi yorumlara istinaden yaziyorum kendini ahlak bekcisi sananlar ve kendini komik zanneden şaklabanlar alinsin lutfen.

"Cok cirkinsiniz ve maalesef bu fiziksel degil"

Evlilik boş bir iş farkeden önlemini alır ben iki senede bir evleniyorum bakalım nereye kadar sürecek

Geri