Boşanmış kadın

R
  • Kullanıcı Restful
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Kocasına siktiri çekmiş kadındır. Şiddete , geçimsizliğe , baskıya , mağduriyete dur demiş diyebilmiş kadındır.Kanuni haklarını kullanmış kadındır.

Boşanmış erkekten bir farkı yoktur. Baktım yine cinsiyetçi yorumlar. Hep saçma toplumsal dayatmalar. Evliliğini bitirmiş kadındır. Olağan dışı bir şey yok, doğaldır. Ve hatta hiç evlenmemiş bir kadından farkı olmamalıdır.

ne yücelttiniz bu kadını ya ? beki kocasını aldattı ve kocası tarafından terk edildi, her dul kadın koca dayağı mı yemiş oluyor illa ?

Hayatın tüm evrelerinde, her koşulda, hep erkeğe bağımlı yaşanamayacağını da bilen kadındır.
Gerekiyorsa hayat yolculuğuna kendi olarak da devam edebilir.

Hayatında radikal bir karar almıştır. Toplumun dayatmalarına rağmen bir kadın bitiriyorsa benim gözümde güçlü kadındındır. Bekar bir kadındır tıpkı boşanıp ayrılan erkek gibi!
Bir kadın kendini değerli hissetmiyorsa , sürekli aşağılanıyorsa, mutlu değilse neden devam ettirsin ki bu evliliği? Bir kere geliyoruz bu dünyaya lütfen ve lütfen bizi rahat bırakır mısınız artık? Boşanıp ayrılmamız bizi ahlaksiz yapmaz hazir yeri gelmişken söyleyeyim dedim.:hıı:

Evlenmiş yürümemiş ve ayrılmış. Bu kadar, bunun dışında yorumlara bakıyorum da korkunç geliyor, bu kültür farklılığı forumda bile muazzam. Fena durumda

1 duldur 2 duldur 3 duldur 4 duldur 14 duldur bana bir ayran doldur bu ne güzel kuldur hamına hamına

Ne rezil yorumlar var, kötü kadın yakıştırması yapan olmuş kınamaktan öte yüzüne tüküresim geldi.
Evlenmesen dert, evlensen dert, ayrılsan dert oluyor bazı erkeklere biz kadınlar.
Kendinize bakın önce terbiyesiz yorum yapanlar.

Teksas, niye haram zikkim oluyor? Sen, o kadinin ne yasadigini biliyor musun ki?Yoruma bak, zihniyete bak. Gununu gun etmek ne demek ya, insanlar evleneyim sonra da bosanayim ve eski koca parasi yiyeyim mi diyor? Bu konuda sana dert olan ne?

Güzide ülkemizin yobaz bolluğunu göz önünde bulundurursak cesaretli ve güçlü bir kadındır.
Bu ülkede bir kadının evliliğini bitirmesi kolay değildir.
Etrafımda evliliğini bitirmiş bir kadın gördüğümde ''kim bilir neler yaşadı da böyle zor bir karar aldı'' diye düşünürüm her zaman.

Shinami hanımefendi Şer-i kanunlara yani islamı kanunlara göre bir erkek hanımını boşadıktan sonra çok kısa bir süre nafaka verir . Bunun detayları ilmihal kitaplarında yazıyor . Piyasada bir sürü satıyorlar . Diyaneti arayıp telefonla da sorabilrsiniz. İslamiyete göre kocanın boşadığı hanıma ölene kadar nafaka vermesi diye bir şey yoktur . Ölene kadar yada bir süre nafaka vermek batı hukukunda vardır . İslam hukukunda yoktur

Yorumlardan da anlaşılacağı üzre çok haklı sebepleri vardır bu kadının.

Ya baslatacaksin senin islami kanunlarina teksas ya.Bak, farkettiysen senin diyorum. Dini, kafaniza gore yorumlamalariniz ne hale getirdi islam toplumlarini. Haram zikkim olsunmus. Insanligin mi oldu senin ya? Kafan mi basmiyor, calismiyor mu? Sinirimi ziplattin yine benim. Neymis, bati hukukunda varmis. Bati hukuku diye her sey tuh kaka mi? Olaylari bilmeden anlamadan kadinlara giydirmeyi cok iyi biliyorsun ama.

Adam(!) bir de gelmis ciddi ciddi mantiksizligini anlatmaya calisiyor bana. Sorgulama diye bir sey ogretilmedi mi sana okuldayken. Boylesi de toplumda boy gosterirken, kadin olarak ayakta dimdik durmaya calisanlar var iste.

Devlet yönetilmiyor . Devletin dini olmayabilir beyefendi . Ama bireylerin dini inancı var . İsteyen uygular istemeyen uygulamaz. Devlet kanunlara göre din ve inanç hürriyeti tanımış

Hanımefendi düzgün yazın .İnsanların fikirlerine saygılı olun. Devletin resmi kurumu olan diyanete de sorabilirsiniz . Yazdıklarımın aynısını söyleyecek. Boşamış olduğumuz kadına niye nafaka ödememiş gerekli . Boşamışım . Artık benimle bağı kesilmiş

Sen haram zikkim olsun de, sonra hanimefendi duzgun yazin. Ya senin diger hallerini de biliyoruz teksas, konusturtma simdi beni. Daha okudugunu anlamiyorsun, gelmis burada laf sokmak pesindesin. Hadi kardesim hadi, git biraz da farkli kitaplar oku da beynine oksijen gitsin

Görende her boşanma davasında kadın nafaka alıyor zanneder.

Geri