Borsadan anlayanlar acil destek!

Konu sahibi son olarak 3 gün önce görüldü
Konu ayrı başlık apayrı.D
Neyse bilgilendirmişsiniz yormayayım kendimi. Ya Türk sahiden millattan önce kalmış gibi değil mi:)

Ay aşk olsun Lupe hanım.
İlk insan mı demek istiyorsunuz bana.
bak kırılırım :(

biri aniden balımsınız deyince de altın hesabına ortak olası geliyor insanın. balım dediği yetmezmiş gibi altın hesabından anlamayan biri balım diyor. sonu müge anlı’da bitmelik hikaye… (türk tamam kızma sorularının cevabını alabildin diye konuşuyorum öyle…) tekrarlıyorum blackheart ne diyorsa yap. balım. :/
ay aşk olsun.
bugüne kadar hangi kadına kızdım,sinirlendim ? :
ben de tekrarlıyorum. sizler benim balımsınız :)
Enflasyon olan ülkemizde TL ile tasarruf her zaman aleyhtedir. O paranın kesildiği tarihte 130 TL ile neler alınabiliyordu, şimdi neler alınabiliyor? Bu küçük araştırmayı yaparak sonuca varabilirsin zaten. 130 TL'ye gidip 1-2 kg yağa yatırım yapsan çok daha kazançlı olursun :D

çok haklısın. melo nun dediği gibi peşindeyim. dediklerini uygulayacam.çok sağ ol yardımın için.

Bes tartışmaya açık bir konu. kötüleyip, kestirip atmayın. internette biraz araştırırsanız fonları güzel ayarlayanların çok kazançlı çıktığını görebilirsiniz. 4 yılda yatırdığım para kadar getirisi olmuş bana. tabii başka yerden daha iyi kazanç sağlanabilir miydi, sağlanabilirdi. risk sevmeyenler için bence yeterli.
Bence tartışmaya kapalı bir konu. Getirisi ne oldu mesela?

Sarışın kızlara dövizim var demek istiyor.

bursadan anlayanlar diye okudum başlığı, dedim herhalde bi yer tarifi soracak.....

Lupe hanım dolar ile ilgili düşüncelerinizi alabilir miyiz..
Feed ipi çekti biliyorsunuz zaten faizler arttı.
Buna rağmen yine de piyasa pozitifti hala pozitif algılıyor. Amerikan büyüme verileri açıklanacak bugün 3.30'da Dolar,TL çıkar. Dolasıyla Dolar sadece Dolar alınabilir. Borsa,Amerikan borsası, gümüş, hisse vesaire önermiyorum. Bugünü de bir görelim sonra karar verelim Sadecim.:*

maaş müşterisidir diye yorumladım.. yoksa vakıf bankla ne işi var. maaş müşterisiysen komisyon ödemezsin türk. otomatik ödeme talimatı da verirsin her ay senin yerine biriktirir durur.
vakıfbanktan maaş alanlar belli:D

Feed ipi çekti biliyorsunuz zaten faizler arttı.
Buna rağmen yine de piyasa pozitifti hala pozitif algılıyor. Amerikan büyüme verileri açıklanacak bugün 3.30'da Dolar,TL çıkar. Dolasıyla Dolar sadece Dolar alınabilir. Borsa,Amerikan borsası, gümüş, hisse vesaire önermiyorum. Bugünü de bir görelim sonra karar verelim Sadecim.:*
Ay hadi bakalım elimizdekileri tutmaya devam edelim o zaman.. :*

Bence tartışmaya kapalı bir konu. Getirisi ne oldu mesela?
zorunlu bes olduğundan fon seçme ayrıcalığı fazla tanınmamasına rağmen dediğim gibi yatırdığım para kadar getirisi olmuş. benim için düşük miktarda kesinti yapıp bu getiriyi vermesi şimdilik yeterli. bu benim deneyimim. fon yönetimi önemli. bu işi yapanlar gayet iyi kazanmış. bu sistemi savunuyorlardı. bu nedenle direkt kestirip atılmamalı yorumu yaptım.

zorunlu bes olduğundan fon seçme ayrıcalığı fazla tanınmamasına rağmen dediğim gibi yatırdığım para kadar getirisi olmuş. benim için düşük miktarda kesinti yapıp bu getiriyi vermesi şimdilik yeterli. bu benim deneyimim. fon yönetimi önemli. bu işi yapanlar gayet iyi kazanmış. bu sistemi savunuyorlardı. bu nedenle direkt kestirip atılmamalı yorumu yaptım.
Pleskcim, yatırdığın para kadar para alsan da o yatırdığın para enflasyon karşısında eridi. Ve sen o parayı daha alamadın, bu konuda da dikkatini çekerim.
BES'in insanları kandırma argümanı olan 25% devlet katkısını 10 yıl sonunda ve 57 yaş haddinde alabiliyorsun. Enflasyonun canavar şeklinde surete büründüğü ülkelerde BES'e yatırılan parayı bırakın dolara - altına yatırmayı, iki kilo sıvı yağa yatırsanız bile çok daha karlı çıkarsınız.
Fon yönetimi olan kişi de kazanamaz. Aynı şartlar onlar için de geçerli. 10 yıl sonra ve 57 yaş sınırı olan bir sistemde kazanç imaknsızdır.

Aç BES hesabını kontrol et. 4 senedir sistemin içindeyim dedin: 4 sene önce çeyrek altın 250 TL idi , Dolar kuru 3,75 TL idi.
Eğer 4 sene önce o BES'e yatırdığın paralarla dolar - altın alsaydın hem paran enflasyona yenik düşmeyecekti hem de şu anki birikiminden daha fazla birikimin olacaktı.
En basitinden Sigorta şirketinin, Devletin ve vatandaşın olduğu bir üçgende tüm tarafların kazanması imkansızdır.

Tabii gene siz bilirsiniz..

Geri