Borsadan anlayanlar acil destek!

Konu sahibi son olarak 1 gün önce görüldü
Değerli Forum üyeleri; şimdi ben vakıfbank müşterisiyim. Bunların uygulama üzerinden altın dolar alma işlemleri yok mu? Varsa nasıl oluyor?

Kuyumculara gidip alıp getirip evde saklamak tehlikeli oluyor. Şöyle bi hesap olsa her ay alıp atsak hesaptan kontrolünü yapsak, yeri geldimi alıp satsak böyle bi uygulama var mı?

ooo genç nesil bunu soruyorsa..vakıfbank mobil uygulamayı indir döviz hesabı ve altın hesabı aç, oradan yap bütün işlemlerini. borsa için hesap açıp uygulama üzerinden sözleşme imzalıyordun daha sonra onu şubede aktif hale getiriyorlardı, sonradan kalktı sanırım onu da online yapabilirsin büyük ihtimal.

1- bunun borsayla naalakasi var?
2- elbette cep ve internet bankacılığı ile dolar ve altın alabilirsin. Tek gereken bankada vadesiz hesabın olacak. Yine internetten hesap açma -> vadesiz hesaplar> döviz ve altın hesabı aç sekmelerini izliycen o kadar.

Mapustan yeni falan mı çıktın geçmiş olsun. 20 yilldir ilkokul öğrencilerinin bile yaptıgi işlemler bunlar.

başlık ve konu içeriği uyumsuz, vakıfbank virali diye düşünüyorum. müdahale edilsin.
vakıfbank döviz ve altın hesabınız hayırlı olsun türk bey, güle güle biriktirin.

Borsadan anlayanlar şeklinde girişten sonra Türk'ü yadırgamayın bence.
Ve eklemek isterim, eğer alacağın altın miktarı, altın hesabı açmaya değer bir miktarda ise altın hesabı aç. Ama her ay çeyrek - yarım altın alayım da kenara atayım diye düşünüyorsan boşuna hesap açıp da altın saklama komisyonu ödeme, yastık altına at.
Fakat gene de açacağım dersen de Vakıfbank'tan açma, Kuveyttürk'ten aç. En avantajlı altın hesabı bu bankada.

Başlığa takılmayın ya. Ne problem çocuklarsınız ya.

Benim teknolojiyle aram iyi değil su faturasını 40 derece sıcakta belediyeye 5 km güneşin altında yürüyüp yatıran adamım. Güvenyorum bu sanal aleme. :)

Ketenpereye gelmeyiz değil mi? Güvenilir mi yani?

maaş müşterisidir diye yorumladım.. yoksa vakıf bankla ne işi var. maaş müşterisiysen komisyon ödemezsin türk. otomatik ödeme talimatı da verirsin her ay senin yerine biriktirir durur.

Borsadan anlayanlar şeklinde girişten sonra Türk'ü yadırgamayın bence.
Ve eklemek isterim, eğer alacağın altın miktarı, altın hesabı açmaya değer bir miktarda ise altın hesabı aç. Ama her ay çeyrek - yarım altın alayım da kenara atayım diye düşünüyorsan boşuna hesap açıp da altın saklama komisyonu ödeme, yastık altına at.
Fakat gene de açacağım dersen de Vakıfbank'tan açma, Kuveyttürk'ten aç. En avantajlı altın hesabı bu bankada.
Bak işte bunu bilmiyordum. Konuyu açmamın sebebi bu.
Altın saklama komisyonu mu kesiliyormuş. Ne ladar kesiliyor yılda kaç kere? Bu tarz bilgiler öğrenmek istiyorum

Başlığa takılmayın ya. Ne problem çocuklarsınız ya.

Benim teknolojiyle aram iyi değil su faturasını 40 derece sıcakta belediyeye 5 km güneşin altında yürüyüp yatıran adamım. Güvenyorum bu sanal aleme. :)

Ketenpereye gelmeyiz değil mi? Güvenilir mi yani?
teknoloji çağındayız. güvenilir. hesap cüzdanları günümüzde kullanılmasa bile sen uygulama üzerinden online olarak hesap cüzdanını mail adresine istersin. sıkıntı olmaz ama içim rahat etsin dersen diye diyorum. hesaplarındaki miktar 150-200 bine kadar devlet garantisinde zaten, merak etme. tabii devlete güvenmem dersen orası ayrı : /

bize güvenebilirsin türk… sanal aleme güvenmiyorum diyerek kalbimizi kırma :/ o zaman niye topladın bizi buraya? bankaların sanal alemine güvenmiyorum diye düzeltir misin? teşekkürler. blackheart ne derse yap, o işi biliyo.

Bak işte bunu bilmiyordum. Konuyu açmamın sebebi bu.
Altın saklama komisyonu mu kesiliyormuş. Ne ladar kesiliyor yılda kaç kere? Bu tarz bilgiler öğrenmek istiyorum

Elbette. Fakat maaş müşterilerine ayrıcalık tanıyan bankalar var. Fakat Devlet bankaları bu tür konularda özel bankalara göre pek esnek değiller. Saklama komisyonu yanlış bilmiyorsam ayda bir defa kesiliyor. Ve Kuveyttürk dışındaki bankalarda alım - satım makası biraz daha açık.
O yüzden madem 40 derecede üşenmeden su faturası ödemeye gidiyorsun, bence git bir iki bankadan detaylı bilgi al :D
Ben dövizde takılırım, altınla pek işim olmaz. Zaten döviz kurunu belirleyen de altındır. Yok çalınacak, yok komisyon vs. uğraşmak istemiyorum pek.

@Melodram çok haklısın. Size güveniyorum, sizler benim balımsınız :)

@Thalassa Gurbette olsaydıkta hiç bu işlerden uğraşmasaydık keşke :D

@Blackheart hocam çok teşekkür ederim. Maaş müşterisi olduğum için vakıfla yapayım dedim bi daha uğraşmayayım diğer bankalarla. Dediğin gibi yapacam döviz alacam dolar euro. Altın kalsın :)

Konu ayrı başlık apayrı.D
Neyse bilgilendirmişsiniz yormayayım kendimi. Ya Türk sahiden millattan önce kalmış gibi değil mi:)

@Melodram çok haklısın. Size güveniyorum, sizler benim balımsınız :)

@Thalassa Gurbette olsaydıkta hiç bu işlerden uğraşmasaydık keşke :D

@Blackheart hocam çok teşekkür ederim. Maaş müşterisi olduğum için vakıfla yapayım dedim bi daha uğraşmayayım diğer bankalarla. Dediğin gibi yapacam döviz alacam dolar euro. Altın kalsın :)
Rica ederim.
Altın- döviz vb. şeyler yatırım aracı değildir, tasarruf aracıdır. O bakımdan özellikle enflasyon olan ülkelerde ne döviz üzer, ne de altın. Gene de bankalarla görüşebilirsin, ben altın hesabı konusunda çok güncel değilim, yazdıklarım daha önce araştırdığım bilgilerden ibaret.

biri aniden balımsınız deyince de altın hesabına ortak olası geliyor insanın. balım dediği yetmezmiş gibi altın hesabından anlamayan biri balım diyor. sonu müge anlı’da bitmelik hikaye… (türk tamam kızma sorularının cevabını alabildin diye konuşuyorum öyle…) tekrarlıyorum blackheart ne diyorsa yap. balım. :/

Bu türkiye sigorta diye bişi var her ay maaşımda 130 tl kesiliyor onu mu diyon ne bu? 1 senedir kesiyorlar onun içinde konu açacaktım:))
Enflasyon olan ülkemizde TL ile tasarruf her zaman aleyhtedir. O paranın kesildiği tarihte 130 TL ile neler alınabiliyordu, şimdi neler alınabiliyor? Bu küçük araştırmayı yaparak sonuca varabilirsin zaten. 130 TL'ye gidip 1-2 kg yağa yatırım yapsan çok daha kazançlı olursun :D

Bes tartışmaya açık bir konu. kötüleyip, kestirip atmayın. internette biraz araştırırsanız fonları güzel ayarlayanların çok kazançlı çıktığını görebilirsiniz. şu ana kadar yatırdığım para kadar getirisi olmuş bana. tabii başka yerden daha iyi kazanç sağlanabilir miydi, sağlanabilirdi. risk sevmeyenler için bence yeterli.

Geri