borsa haram mı helal mi?

Konu sahibi son olarak 3684 gün önce görüldü
Hayir ama vucuda takilabilecek, efsunlayici hoca olmadan kazip cikarilan gomuden gelecek bir takim habis varliklarin musallatinada ön ayak oluyor diyerekten.
gömüde habis varlik niye olsun ki paraya mi ihtiysçları var, habis varliklar altin mi seviyor, asıl para babası onlar mı? Yer altı zenginliklerini bunlar mı yönetiyor?

gömüde habis varlik niye olsun ki paraya mi ihtiysçları var, habis varliklar altin mi seviyor, asıl para babası onlar mı? Yer altı zenginliklerini bunlar mı yönetiyor?
Niye mi olsun? Tanri askina niye mi olsun?
Cinlere define buldurmaya calisanlar? Ziynet esyasi getir gotur yaptirmaya calisanlar? Peki peygamberin define hadisi?
Yapma findik kocani..
Nasih hadiste olsa mensuh hadiste olsa yapma allasen
Kalkipta bir cine niye burdasin diyemessim
Tutki sahiplendi hazineyi oyle her cinde efendi köklerine bagli isinde gucunde degil

Arkadaşlar bana göre; paranı değerini Yitirmeden kendini ve aileni bir şeylerden mahrum bırakmadan Tasarruf yapmak ne kadar caiz ise, paranı ticarette kullanmak aynı şekildedir. Kazancın yüzde sekseni ticarettedir diye bir kaide var bunu hepiniz biliyorsunuz. Kimsenin haksız yere elinden bir şey almıyorsunuz, ya da çalmıyorsunuz. Sadece paranızı çalıştırıyorsunuz. Bunun neresi haram? Faize bulaşmak istemiyorum diyerek, altın alıp sakladığın da hiçbir şekilde haram değil değil mi? Ama kazancın yüzde sekseni ticarettedir diye 1 hadis var iken, Siz paranızı yastık altında saklayın, bu ne kadar tartışılır haram veya helal olması konusunda? Haydi buyrun buradan yakın.

Faiz değil, elindeki parayı işletmek. Bunu kendin koşturamadığın için hisse senetleri takip ederek değerlendiriyorsunuz.

Faiz verdiğin miktarı zaman ile orantılı hesapladığın da karşı tarafı mağdur bırakacak şekilde olursa (tefecilik) haramdır.

Çalmadığın her şey helaldir, dinlemeyin bu gerici örümcek kafalıları. En büyük haram yiyen kendileri, yetim hakkı yiyorlar, ülkeyi üç beş mütahite peş keş yapıyorlar, devletin kasasını boşaltıyorlar, vatandaşı yıllardır fakirleştiriyorlar,......
Ehh bunlar helal de faiz ve borsa mı haram? Yoğenimin şeyini yeyin örümcek kafalı soyguncular.

Buraya bi hoca atamak lazım dinden imandan anlayan.

Niye mi olsun? Tanri askina niye mi olsun?
Cinlere define buldurmaya calisanlar? Ziynet esyasi getir gotur yaptirmaya calisanlar? Peki peygamberin define hadisi?
Yapma findik kocani..
Nasih hadiste olsa mensuh hadiste olsa yapma allasen
Kalkipta bir cine niye burdasin diyemessim
Tutki sahiplendi hazineyi oyle her cinde efendi köklerine bagli isinde gucunde degil
Hiç cin tanidigim yok valla ne desem boş :)

Haram degil neyi haram kardesim. Adi ustunde al/sat. Ticaret haram mi ***

Kesin haram, verin bana paranızı ben işleteyim ve sizi kâra ortak yapayım, tabiiki zarara da ortaksınız şeriat kuralkarına göre. Böylece haram yemezsiniz kuzularım benim.

Borsa helal bence de kripto parada şüphelerim var

Geri