Borç yapılandırma paketi Resmi Gazete'de: 2 bin liranın altındaki borçlar silinecek

🕒 Konu sahibi 7 saat önce aktifti
o tutar standart sanırım, bana da 300-300 geçiriyorlar her ay..... iptalini araştırmıştım, her vatandaş için zorunluymuş..... sen niye ödüyosun ki hem kadınlar evlenene kadar babanın sigortasından faydalanıyor..... :emoji_thinking:
Benim babam Akbanktan emekli. Kızlarda sanırım belli bir yaşa kadar izin veriyor. Okumadığımız sürece kapsamdan çıkartıyor. Okul varken yapmıştım ama okul bitince o da bitti. Şimdi devletin sigortasındayım işte. Okumak gerek işte yararlanmak için. Sadece annem sorgusuz sualsiz simdi babamın sigortasında.

Benim babam Akbanktan emekli. Kızlarda sanırım belli bir yaşa kadar izin veriyor. Okumadığımız sürece kapsamdan çıkartıyor. Okul varken yapmıştım ama okul bitince o da bitti. Şimdi devletin sigortasındayım işte. Okumak gerek işte yararlanmak için. Sadece annem sorgusuz sualsiz simdi babamın sigortasında.
şimdi baktım. 2008 yılında bir düzenleme getirilmiş. aile sigorta başlangıcı bu yıl veya çocuk bu yıldan sonra doğmuşsa yeni sistemde geçerli, diğer türlü eski sistemle evlenmediğin sürece devam.

Askerden sonra bir dönem freelance çalışmıştım. O kadar gss ödememe rağmen hastaneye her gitmemde muayene parası ve tedavi parası ödedim üstüne.
gssnin nasıl çalıştığını ben de anlamadım zaten..... borçluysan muayene ücreti ödeyip muayene olabiliyorsun ama ilaçları alırken sigorta borcun olduğu için ilaçları alamıyorsun..... :s

abi işe girerken işletmenin sigortayı başlatması için ödenmesi gerekiyormuş diye biliyorum ama...... geçmiş borç falan olarak mı görünüyor.....
Yok hayır öyle bir şey olmadı.
İşe girmeden önce vardı bu borç. İşe girince de iş yeri sigortamı başlattı.

gss borcu şu topraklarda görebileceğin en saçma şeylerden biri.

5-6 yıl önceden kalan borç. ödemiyorum, ödemeyeceğim de gelsin alsınlar.

2022 son aylarında 5bin tl altı borçların sileneceği söyleniyordu sen ondan niye faydalanamadın.... :emoji_thinking:

gssnin nasıl çalıştığını ben de anlamadım zaten..... borçluysan muayene ücreti ödeyip muayene olabiliyorsun ama ilaçları alırken sigorta borcun olduğu için ilaçları alamıyorsun..... :s
Hastaneler ücretisiz, herkes ücretsiz tedavi olabilecek hüloooğğğ.

Benim de 4 bin kusur gss borcum nasıl olduğuna dair herhangi bi fikrim yok.

şimdi baktım. 2008 yılında bir düzenleme getirilmiş. aile sigorta başlangıcı bu yıl veya çocuk bu yıldan sonra doğmuşsa yeni sistemde geçerli, diğer türlü eski sistemle evlenmediğin sürece devam.
Yok kullanamıyorum. Okula giderken de ak sandıktan maille sigorta tescil bir şeyler yollayarak devam ettirmiştm. Yeni sistem ne diyor ki? Olsa direkt sonlanmazdı.

Yok kullanamıyorum. Okula giderken de ak sandıktan maille sigorta tescil bir şeyler yollayarak devam ettirmiştm. Yeni sistem ne diyor ki? Olsa direkt sonlanmazdı.
angie sen müsait bir vaktinde sgkya git sor bence...... boşuna para ödüyor olabilirsin.....

Gss borcu işverenşn sigorta başlatmasına engel değildir. İş değiştirdiğinde arada 1 ay bile boşluk bıraksan o 1 ay için gss prim borcu çıkar, böyle de güzel bir soygun düzeni ahhaha. Sağlık, sigorta sistemi acil olarak özelleştirilmeli.

angie sen müsait bir vaktinde sgkya git sor bence...... boşuna para ödüyor olabilirsin.....
Bankadan kaynaklı bir durum ya. Banka dışlıyor işte belli yaş üstünü. Evlenene kadar değil yani. Sgk’ye de gidince bizlik bir durum değil. Kurul raporu alacağım yakın zamanda da borç olunca işlem yapılmıyor. Ödüyoruz bakalım Allahın izniyle yakında düzelecek bu durum da ksjlkk

Geri