Borç yapılandırma paketi Resmi Gazete'de: 2 bin liranın altındaki borçlar silinecek

🕒 Konu sahibi 4 saat önce aktifti
Borç yapılandırma paketi AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. Vergiler, trafik cezaları, askerlik ve otoyol cezaları ve belediyelere olan tüm borçlar 48 taksitte ödenebilecek.

Kamu alacaklarına yönelik geniş kapsamlı borç yapılandırması paketi Resmi Gazete'de yayımlandı. 31 Aralık 2022 öncesine ait borçlar 48 taksitte ödenebilecek. Yapılandırma için başvurular 31 Mayıs'ta, ilk taksitlerin ödemesi ise 30 Haziran'da başlayacak.

Yapılandırılan borçlar peşin ödenirse, yurt içi üretici enflasyonu (Yİ-ÜFE) tutarının yüzde 90’ından vazgeçilecek.

2 bin lira altındaki borçlar silinecek

Yapılandırılan borç idari para cezası ise asıl alacaktan da yüzde 25 oranında indirim sağlanacak.

Vergi dairelerine olan 2 bin liranın altındaki borçlar silinecek. Sürücülerin alkol, uyuşturucu, drift ve aday sürücülük halleri dışındaki ihlallerden kaynaklanan ceza puanları silinecek. Geri alınan 10 bine yakin ehliyetin iadesi sağlanacak.

Depremzede esnafa destek

Depremzedelere yönelik yeni düzenlemeler de getirildi. Bölgede Temmuz ayı sonuna kadar veraset ve intikal vergisi alınmayacak. Esnafın tescil, tadil, sicil işlemlerinden Ağustos ayına kadar harç talep edilmeyecek. Çalışanlarına maddi yardımda bulunan işverenler, 50 bin liraya kadar olan kısım için gelir vergisinden muaf tutulacak.

Depremzedelerin kullanılmayacak durumdaki ev ve araçlarının üzerindeki hacizler kaldırılacak.

Düzenlemeyle, kurumlar vergisi mükelleflerine daha önce sağlanmış indirim ve istisna tutarları üzerinden bir defaya mahsus yüzde 10 ek vergi getirilecek. Deprem bölgesindeki mükellefler ise ek vergiden muaf tutulacak.

Kaynak

1622180937040-esnaf.jpg

Vergi dairelerine olan 2 bin liranın altındaki borçlar silinecek.

Komik, neden 10 bin değil 2 bin lira ne ki telefon bile yok doğru düzgün 2 bin liraya mağdurlar işte biraz daha esnek davranmaları lazım

Vergi dairelerine olan 2 bin liranın altındaki borçlar silinecek.

Komik, neden 10 bin değil 2 bin lira ne ki telefon bile yok doğru düzgün 2 bin liraya mağdurlar işte biraz daha esnek davranmaları lazım
Hükümet değişirse bireysel iflas yasası gündemde ve geçmişte borcu olup da yıllarca ödemeyemeyen kart, çek borçlusunun v.s miktarına bakmaksızın, bireysel iflas ile yeniden iş yaşamına dönmesi sağlanacak ancak yıl sınırlaması mutlaka olacaktır.

2.000 Lira altındaki alacakları tahsil etmenin maliyeti getirisini aşıyor olmalı.

Hükümet değişirse bireysel iflas yasası gündemde ve geçmişte borcu olup da yıllarca ödemeyemeyen kart, çek borçlusunun v.s miktarına bakmaksızın, bireysel iflas ile yeniden iş yaşamına dönmesi sağlanacak ancak yıl sınırlaması mutlaka olacaktır.
Bankalar bunu kabul edecek mi? Borcu verenler onlar çünkü. Para da onların parası.

Gss giriyor muydu buna?

Bankalar bunu kabul edecek mi? Borcu verenler onlar çünkü. Para da onların parası.
Varlık şirketine devrolmuş olup da yıllarca ödenemeyen borçları kapsama dahil edecekler.
Borcun silinmesi için zaman aşımı 20 yıl ve 10 ya da 15 yılı bulan borçlar için geçerli olacağını tahmin ediyorum.
Bankalar tahsil edemediği borcu belli bir süre sonunda varlık şirketine devreder.

depremzedelere yapılan düzenlemeleri ayrı tutarsak genel bir düzenleme var sanırım? vergisini, borcunu ödeyen, kurallara uyan insanlar yine enayi yerine konulmuş. güzel.
Depremden önce taslak halinde gündeme getirilmişti ve eklemeler yapılmış.

evde otururken bile tc hükümetine borçlanmak mümkün...... domuz gibiyim, 2018de bi kere grip olduydum o zamandan beri hastaneye gitmedim bana 9 bin lira gss borcu yazılmış...... lol

depremzedelere yapılan düzenlemeleri ayrı tutarsak genel bir düzenleme var sanırım? vergisini, borcunu ödeyen, kurallara uyan insanlar yine enayi yerine konulmuş. güzel.
Ayni fikirdeyim zamaninda ödeyenler resmen enayi bıktım bu ülkenin adaletsizliğinden:(

evde otururken bile tc hükümetine borçlanmak mümkün...... domuz gibiyim, 2018de bi kere grip olduydum o zamandan beri hastaneye gitmedim bana 9 bin lira gss borcu yazılmış...... lol
Aylik ne kadar oduyorsun? Ben 2500lerdeyken ödemiştim. Aylık 300 ödüyorum.

7.600 de benim.
Ödemedim ödemeyeceğim.

Askerden sonra bir dönem freelance çalışmıştım. O kadar gss ödememe rağmen hastaneye her gitmemde muayene parası ve tedavi parası ödedim üstüne.

Aylik ne kadar oduyorsun? Ben 2500lerdeyken ödemiştim. Aylık 300 ödüyorum.
o tutar standart sanırım, bana da 300-300 geçiriyorlar her ay..... iptalini araştırmıştım, her vatandaş için zorunluymuş..... sen niye ödüyosun ki hem kadınlar evlenene kadar babanın sigortasından faydalanıyor..... :emoji_thinking:

gss borcu şu topraklarda görebileceğin en saçma şeylerden biri.

5-6 yıl önceden kalan borç. ödemiyorum, ödemeyeceğim de gelsin alsınlar.

Deprem gibi felaketlere istisna o bölge halkına ve esnafına destek amaçlı yapılabilir ama genel olarak Türkiye bu tür kısır döngülerden kendisini kurtarmalı. Toplum buna alışık ilduğu için her dönem bekliyor, af gelir diye borcunu ödemiyor,......
Türkiye aflar ülkesi, saymakla bitmez.

Geri