Bolu Kartalkaya'da çıkan yangın; ölü sayısı 76’ya yükseldi

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Dünden beri o kadar büyük bir ağırlık hissediyorum ki. Artık bir şey izlemek de okumak da istemiyorum.
Hep aynı açıklamalar “olayın aydınlatılması için… cezalandırılmaları için…” hep aynı. Ve ben aslında bu tarz olaylarda şuna çok üzülüyor ve öfkeleniyorum da, acı yarıştırmak ve linç kültürü. Kartalkaya’da insanlar otelin yakınlarında kayak yapmaya devam etmişler ve şimdi bu vatandaşlara linç başladı. Toplumumuzda büyük bir yozlaşma var, kabul ediyorum. Benim elimden bir şey gelmemesine rağmen (belki de tam o yüzden) uyku düzenim bozuldu mesela insanlar nasıl devam edebilir? Diye düşünebilirim, düşünebilir insan, düşünebiliriz. ama olayların asıl sorumluları yerine vatandaşı suçlamak “inşallah aynı kaderi yaşarsınız” demek? İnsan kırk kez düşünür ya böyle şeyleri söylemek için. Birbirimize de çok düşmanız. Tepkiyi göstermekte de çok eksiğiz. Eleştiri ile linç birbirine karıştı iyice. Bu arada şeyi de kabul etmiyorum birkaç yorum okudum; işte insanlar belki de kredi çekip oraya geldiler vs. Değerler eğitimi tam da böyle bir şeydir işte. İnsanların yasına, üzüntüsüne saygı duyarsın. Ben hatırlıyorum Fethi Sekin şehit edildiğinde ben İzmir’de izindeydim. Bütün şehir bir hüzne boğuldu, ertesi gün herkesin yüzünde bir hüzün ve ağırlık; şehirde de bir sessizlik vardı. O zamandan bu zamana da bizim toplumuz çok değişti, evet. Neyse diyeceğim şu eleştiri haktır ama linç kültürü tehlikelidir. O insanlar, sadece eleştirilebilir, olayların müsebbibi, ihmalkarlıkların muhatabı onlarmış gibi kin kusamayız.
Çok çok üzgünüm gerçekten. Her şey için.

Bir ülke hakkında fikir verir ölüm sebepleri ve şekilleri.
Burası bir emirlik.
Neyi anlayamıyor içsellestiremiyor yada tartışıyorsunuz.

Ha bu arada kayak ne. Bir insan niye kayar ki zaten.

... fırsatçıları. nasıl bir millet olduk.

Geceliği 20 30 bin olan otelin de yangın merdiveni yok, alarm sistemi yok, ne güzel istanbul .. 3 gün sonra utulacak, sonra yine aynı türkiye. Talimatlara uygun olmayan bi ton iş yeri vardır şu ülkede.

Geceliği 20 30 bin olan otelin de yangın merdiveni yok, alarm sistemi yok, ne güzel istanbul .. 3 gün sonra utulacak, sonra yine aynı türkiye. Talimatlara uygun olmayan bi ton iş yeri vardır şu ülkede.
kurtarılan bir aile anlattı canlı yayında yangın merdiveni otelin ortasında içerisinde bulunuyormuş...

yanan otelin hemen yanında bi işletme daha var ve aynı kişiye ait olduğu idda ediliyor.

afad ekipleri ve gazateciler zaman zamam ısınmak ve dinlenmek in orayı kullandıklarını ve dün gece de kendilerinden konaklama ücreti talep edildiğini idda ettiler

korkunç gerçekten insanlığınızı üç kuruşa sattığınız oteldeki ihmal zincirin belli oluyor zaten
Yazıklar olsun….

kurtarılan bir aile anlattı canlı yayında yangın merdiveni otelin ortasında içerisinde bulunuyormuş...

Bir beyefendi anlattı, çarşafları birbirine bağlayarak 15 kadar kişi tahliye olmuşlar, çocuklar, kadınlar ve erkekler olarak bu sırayla. O fotoğraf var ya hani. Beyefendi de söyledi, merdiven ortada ve içerideymiş. Alarm çalmamış, fıskiye çalışmamış. Her şey çok korkunç.

Bir beyefendi anlattı, çarşafları birbirine bağlayarak 15 kadar kişi tahliye olmuşlar, çocuklar, kadınlar ve erkekler olarak bu sırayla. O fotoğraf var ya hani. Beyefendi de söyledi, merdiven ortada ve içerideymiş. Alarm çalmamış, fıskiye çalışmamış. Her şey çok korkunç.
evet tüyleri ürperiyor insanın. Öncelikle çocukları, hanımları, en son kendimiz(babalar) indik diyor :(

beni üzecek olaylarla karşılalmamak için tv izlemiyorum haber sitelerine girmiyorum yine de her yerde karşıma çıkıyo
darbe girişiminde fetöcüler
maden çökmesinde madenin sahibi
depremde müteahhitler
yangında itfaiye belediye suçlu
ülkede yaşanan olumsuz olayların hiçbirinden akp sorumlu değil
onlar püripak tertemiz
oy verenlerin de kötülüğün Allahtan kaderden iyiliğin akpden geldiğine inanması da müthiş bi durum
memlekette kimse bir şeyden zarar görmeden uzaklaşamıyo

Zenginim ama cahil gibi kafamı kolumu sakatlayacak işler yapmam. Her elit gibi golf oynarım.
Okulu bitireyim de 3-5 sene sonra ben de oynucam golf
İşlerimizi golf oynarken konuşuruz olur mu çok havalı ya

Yorumsuz:

Türkiye'de 23 yıldır suçunu kabul eden tek kişi var o da Türk değil!​

Bolu'da Kartalkaya'da meydana gelen yangında 76 vatandaşın hayatını kaybetmesinin ardından Türkiye'de kronikleşen bir sorun yeniden gündem oldu. 23 yıldır yaşanan toplumsal olaylarda istifa mekanizması askıya alınırken Bolu olayında da kimse istifa etmedi. Bolu'da yaşanan son olayın ardından akıllara; 10 yıl önce İzmit Körfez geçişi asma köprüsünde halatın kopmasından kendisini sorumlu tutan Japon mühendisin intiharı geldi.​

78 kişiye mezar olan Grand Kartal Otel davasında gerekçeli karar açıklandı:

• Otel yöneticileri, yangın olduğunu haber alan ilk kişiler olmalarına rağmen otelde kalan kişilere yangını haber vermedi.

• Otel yöneticileri, otelde kalanların tahliyelerine yönelik herhangi bir eylemde bulunmadı.

• Otel yöneticileri, yangını kimseye haber vermeyerek otelden çıktılar.

• Yangın söndürmeyle ilgili eksiklikler, hatalı merdiven ve asansör yapısı, gaz tahliye sistemi gibi unsurlar felaketin büyümesine neden oldu.

• Yangın eğitimi olmayan personeller ve yangın başlangıcında boşa harcanan kritik dakikalar, felaketin büyümesine neden oldu.

Camdan atladiklarini asla unutamıyorum

Geri