Bolu Kartalkaya'da çıkan yangın; ölü sayısı 76’ya yükseldi

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Restoranda çıkmış ve otel de ahşap olunca çok hızlı yayılmış maalesef.

Korkunç. Saatlerdir kontrol altına alınamıyor.: ((

Güncel rakam 56 olmuş ve hala ulaşılamayan çok fazla insan varmış.. Çok büyük bi felaket. Allah rahmet eylesin..

Otel ahşap olunca tabi ki hızlı yayılır. Restorandan çıkıyor hep nedense...

GECELİK ÜCRETİ DİKKAT ÇEKTİ

Grand Kartal Otel'in gecelik ücreti de sosyal medyada gündem oldu. Türkiye'nin en çok kullanılan otel ve konaklama ücretlerinin bakıldığı sitede yapılan aramada; büyük bir facianın yaşandığı Grand Kartal Otel'in gecelik ücretinin 34 bin TL'den başladığı görüldü.

Çok acı bir olay.
Hayatını kaybeden insanlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.
İhmail varsa sorumluları cezalandırılmalı.

Yine tesadüfen yaşadığımızı gösteren bir olay daha, ahşap yapı olan bir binada gerekli önlemlerin alınmaması sonucu insanlar öldü.
Yangın merdivenleri, yangın söndürme tüpleri, yangın dedektörü vs gibi eksiklerin olduğu bariz, çok üzücü bir durum. Muhtemelen ölen sayısı artacak, başımız sağolsun.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan:

• Yangın merdiveni var mı, yangın sensörü var mı bilmiyoruz. Ruhsatı biz vermedik.

• Burası belediye sınırı dışında. Burası turizm özel alanı, ruhsatı Turizm Bakanlığı vermiş.

Görüştüğüm Yetkililer:

• Bir tesis açılırken işletmeci valiliğe başvuruyor. Valilikte yangın konusunda yetkili olan itfaiye birimine yönlendiriyor.

• Büyükşehirlerde itfaiye daire Başkanlığı normal illerde itfaiye Müdürlüğü.

• Ardından o belgenin gelmesi ile birlikte Valilik tarafından işyeri açma ruhsatı veriliyor. Bu ruhsatta beraber bakanlığa başvuruluyor.

• Tüm belgelerin tamam olduğu görüldükten sonra bakanlık tarafından Turizm İşletme Belgesi veriyor.

• Bakanlığın yaptığı denetimlerde bu sistemlerin çalışıp çalışmadığına yönelik bir kontrol yapma etkisi yok. Yalnızca o sistemlerin olup olmadığına dair belgeler kontrol edilebiliyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı yalnızca, yangın merdiveni ve dedektörler var mı ona bakıyor.

• Bu otelde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2021 ve 2024 yıllarında denetim yapılmış ve o denetimlerden herhangi bir aksaklık çıkmamış ancak itfaiyenin en son ne zaman otelde denetim yaptığı bilgisi yok.

• Eldeki son bilgilere göre itfaiye burada en son 2007 yılında bir kontrol gerçekleştirmiş. Ardından da bir daha otelde denetim olmamış.

Her iki tarafın da açıklamasını sizlere paylaşıyorum, hangisi ikna edici siz karar verirsiniz ancak iki taraf da sorumluluğu birbirine atıyor.

iki yangın merdiveni varmış, daha önce yapılan kontrollerde de hiçbir olumsuz rapor ulaşmamış. o zaman, bu insanlar kaçarken birbirlerini ezerek mi öldüler? merdiven var ama aktif mi değildir, nedir? otel çalışanları bile kendilerini kurtarmak için çarşaf sarkıtmışlar. ne diyeceğiz şimdi? bütün önlemler alınmış, her şey kurallara uygun ama kaderden kaçılmaz mı? yazık vallahi.

yayın yasağı kararı aldılar. bu ülkede bir şeyler hiç değişmiyor. önce yayın yasağı, sonrasında üzüntü mesajları, sorumlular hesap verecek söylemleri.. ölen öldüğüyle kalacak. bir sonrakinde aynı döngü devam edecek.

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, yangına ilişkin “yetki alanımızda değil” diyen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a:

Otelin düzenli kontrolleri ve yeterliliklerinin itfaiye tarafından yapılması gerekiyor.

Yeterlilikle ilgili bugüne kadar itfaiye tarafından tarafımıza bildirilmiş olumsuz bir durum bulunmamıştır.

İktidar ve muhalefet bu vahim durum üzerinden kirli siyasetlerini sürdürüp suçu birlerine atacaklar elbette
Herhangi birinin elini taşın altına koyup sorumluğu üstlenmesini beklemek bizim hatamız
Evet ortada büyük bir ihmal var ama sorumlu yok
Olan giden canlara oldu malesef :(

Son düzenleme:
Bina Ahşap olduktan sonra yangın merdiveni de o Ahşap yapı üzerinde, yanar gider. Söndürme tertibatı da bir işe yaramaz. İtfaiye her an hazır olsa bile bu derece büyük bir binaya neresinden müdahale edecek. Sorunun kaynağı kullanılan yapı malzemesi. California'daki evler gibi. Orada da müdahale yetersiz kaldı. Çünkü binalar Çıra'dan.

Son düzenleme:
Ne korkunç bir ölüm! Yanarak can vermek..ailelerine derin sabırlar dilerim ağır bir durum çaresizlik..

-Suçu birbirine atan kurumlar
-Bir gece için dünya kadar para talep edip hiçbir güvenlik önlemi almayan otel sahipleri
-İtfaiye ( hiç kızmayın, devletin her kurumu yandaşlarla, iş bilmezlerle dolduruldu. )

66 insan. Yeri geliyor bir savaş oluyor 66 insan ölmüyor. Değişen bişey olacak mı peki? Elbette olmayacak

Bina Ahşap olduktan sonra yangın merdiveni de o Ahşap yapı üzerinde, yanar gider. Söndürme tertibatı da bir işe yaramaz. İtfaiye her an hazır olsa bile bu derece büyük bir binaya neresinden müdahale edecek. Sorunun kaynağı kullanılan yapı malzemesi. California'daki evler gibi. Orada da müdahale yetersiz kaldı. Çünkü binalar Çıra'dan.
Of manyak mısın sen
M.ö yıllarda yaşamıyoruz
Yapılarda önlemler alınıyor ısı dayanımı olan ahşaplar da icat edildi… ordan bu yana deli deli konuşmayın ya
Ek olarak yangın geciktirici kimyasallar da mevcut ahşap yüzeylere uygulanabiliyor
Beton yapılardan bile daha uzun ayakta kalabiliyor
Bu yüzden iç mimarlarla çalışılması gerekiyor toplu konaklamalarda öyle sıradan tekstil malzemeleri kullanılmaz yangını dayanaklı özel kumaşlar kullanılır h yanmaz demiyorum ama yanmaya başlama süresi en uzun olan malzemeler kullanılmalı
İşi bilmez insanlara veya kafanıza göre iç mekanı yaparsanız sonuç bu işte

Of manyak mısın sen
M.ö yıllarda yaşamıyoruz
Yapılarda önlemler alınıyor ısı dayanımı olan ahşaplar da icat edildi… ordan bu yana deli deli konuşmayın ya
Ek olarak yangın geciktirici kimyasallar da mevcut ahşap yüzeylere uygulanabiliyor
Beton yapılardan bile daha uzun ayakta kalabiliyor
Bu yüzden iç mimarlarla çalışılması gerekiyor toplu konaklamalarda öyle sıradan tekstil malzemeleri kullanılmaz yangını dayanaklı özel kumaşlar kullanılır h yanmaz demiyorum ama yanmaya başlama süresi en uzun olan malzemeler kullanılmalı
İşi bilmez insanlara veya kafanıza göre iç mekanı yaparsanız sonuç bu işte
Yapı ahşap diye yandın merdiveni de mi ahşap olmak zorunda? Benim bildiğim demirden oluyor yangın merdiveni. Yapıdan bağımsız temeli de oluyor. Yamuluyorsam düzelt

Yapı ahşap diye yandın merdiveni de mi ahşap olmak zorunda? Benim bildiğim demirden oluyor yangın merdiveni. Yapıdan bağımsız temeli de oluyor. Yamuluyorsam düzelt
Doru
Aman işte saçmalık söylenilene göre yangın merdiveni de yokmuş
Zamanın da nasıl ruhsat alındıysa artık ????? Şaşırtıcı gerçekten

Geri