Bolu Kartalkaya'da çıkan yangın; ölü sayısı 76’ya yükseldi

🕒 Konu sahibi 6 saat önce aktifti
Geçen haftalarda CNN’in attığı başlıklardan biri;

Görüntüleri gördükçe yüreğim sızlıyor, yanarak ölmek dünyanın en acı veren ölümü.. Rabbim ölenlerin yakınlarına dayanma gücü versin, çok zor çok..

los angeles yangını için bunu yazan arkadaşım şu an boludaki yangının kader olduğuna inanıyo muhtemelen

1737477609806.png

Tatile gidecekseniz eğer gideceğiniz yerin yangın merdiveni var mı yada kolonları kesilmiş mi diye kontrol etmeniz gerekiyor. Çünkü bu tür şeyler hiçbir kamu görevlisinin umurunda değil. Utanç verici ama durum artık bu noktaya evrildi. Çok üzgünüm.

bi arkadaşım fen işlerinde çalışıyodu olur olmadık her şeye imza attırmaya çalışıyolardı arkadaş okumadığı hiçbir yazıya okuyup da uygunsuz gördüğü hiçbir yazıya imza atmıyodu belediyenin otoparkına sürgüne yolladılar

bu itfaiye onayında imzayı kim attıysa onun hayatını karartacaklar diğerleri yine hayatına devam edecek

net bir bilgiye ulaşamadım ama tripadvisordan anladığım kadarıyla otelin yapım yılı 1978 :emoji_thinking:

Of manyak mısın sen
M.ö yıllarda yaşamıyoruz
Yapılarda önlemler alınıyor ısı dayanımı olan ahşaplar da icat edildi… ordan bu yana deli deli konuşmayın ya
Ek olarak yangın geciktirici kimyasallar da mevcut ahşap yüzeylere uygulanabiliyor
Beton yapılardan bile daha uzun ayakta kalabiliyor
Bu yüzden iç mimarlarla çalışılması gerekiyor toplu konaklamalarda öyle sıradan tekstil malzemeleri kullanılmaz yangını dayanaklı özel kumaşlar kullanılır h yanmaz demiyorum ama yanmaya başlama süresi en uzun olan malzemeler kullanılmalı
İşi bilmez insanlara veya kafanıza göre iç mekanı yaparsanız sonuç bu işte

Turistik işletmelerin sıcak mutfaklarında davlumbazlardan başlayarak atık yağ deposuna kadar uzanan kanallar olur. Bu kanalların düzenli olarak yağ biriktirip biriktirmediğine bakılmaz, periyodik takipleri göz ardı edilirse, kontrol altına alınamayacak zehirlenme ve yangınların müsebbibi olabilirler.

Turistik işletmelerin sıcak mutfaklarında davlumbazlardan başlayarak atık yağ deposuna kadar uzanan kanallar olur. Bu kanalların düzenli olarak yağ biriktirip biriktirmediğine bakılmaz, periyodik takipleri göz ardı edilirse, kontrol altına alınamayacak zehirlenme ve yangınların müsebbibi olabilirler.
Evet

çok korkunç çok. az önce bazı videolara denk geldim de mahvoldum :( sövsek sövecek çok şey var da neye yarar şu an. allah hayatını kaybedenlerin yakınlarına sabır versin, yani şu tatlı tatillerini hayatının sonuna, kiminin kabusuna çevirenleri de bildiği gibi yapsın. çok yazık ya.

Önce ölen tüm insanlara Allah rahmet eylesin ve geride kalanlarının başı sağolsun, yaralılara da geçmiş olsun.

Diğer tüm olaylar aydınlatılıp sorumlulsrdan hesap sorulduğu gibi bu felaketin de gerçek nedeni ve varsa sorumluları adalet önünde hesap verecek. Bugüne kadar böyle oldu ve bugün de öyke olacak herkesin içi rahst olsun, sorumlular için cehennem başlamıştır. Devlet hepsini not eder.

İlk gördüğümde şaşırmıştım, hadi ben sen o neyse de orada yakınlarını kaybetmiş insanlar var ve bambaşka psikolojideler. Yangında hayatını kaybetmiş insanların naaşlarını “kızarmış piliç” reklamlı tıra koymak hangi aklın ürünüyse artık… Neyseki sosyal medyadaki tepkiler işe yarıyor bazen;

Bu nasıl bir sorumsuzluk insanların hassasiyetini bu denli gözardı etmek tamamen umursamamazlık bence

İlk gördüğümde şaşırmıştım, hadi ben sen o neyse de orada yakınlarını kaybetmiş insanlar var ve bambaşka psikolojideler. Yangında hayatını kaybetmiş insanların naaşlarını “kızarmış piliç” reklamlı tıra koymak hangi aklın ürünüyse artık… Neyseki sosyal medyadaki tepkiler işe yarıyor bazen;

uzun yollarda bozulabilecek yiyecek içecekleri soğutuculu araçlarla taşırlar
araçların üzerinde reklam olması da gayet normal
morglarda yer kalmayınca bu araçları getirelim diyen kişilerin ya da orada bulunan herhangi bir kişinin aklına gelse daha güzel olurdu tabi
sosyal medya tepkisinden sonraya kalması kötü olmuş

o telaşın içindeyken bu tür şeyleri düşünebilmek zor dışardan görmek daha kolay

“Sorumlu kim” tartışmaları bir yanda dönüyor. Cüneyt Özdemir gibi adamlara haddinden fazla prim verince böyle zamanlarda hükümete nasıl can simidi olmak için takla attığını görüyoruz. Zerre sevmem ama durmadan Tanju’ya sallıyor. İşin hukuki boyutuna dair bir avukat arkadaş paylaşmış. Buyrun sorumlu kişi;

IMG_1116.png

IMG_1117.png

“Sorumlu kim” tartışmaları bir yanda dönüyor. Cüneyt Özdemir gibi adamlara haddinden fazla prim verince böyle zamanlarda hükümete nasıl can simidi olmak için takla attığını görüyoruz. Zerre sevmem ama durmadan Tanju’ya sallıyor. İşin hukuki boyutuna dair bir avukat arkadaş paylaşmış. Buyrun sorumlu kişi;

Ekli dosyayı görüntüle 105028

Ekli dosyayı görüntüle 105029

Yarın mahkeme aracılığı ile otel ve yangın hakkında bir yayın yasağı konulur ve konu diğerleri gibi çözülmüş olur. Çok üzerine gidenlerde halkı kışkırtmaktan içeri atılır.
Alın size AKP + MHP usulü ileri demokrasi.

"Sorumlu kurum/kişi" Akp'nin halkı eylemek için uydurduğu bir tabirdir. Ülkede yaşanan her şeyin sorumlusu doğrudan veya dolaylı olarak iktidardır. Bak bu parti fark etmeksizin böyledir zira iktidar bütün denetim mekanizmasının başındadır. Bu olay özelinde belediye suçlu ise belediyeleri denetlemekle mükellef kurum da en az belediye kadar suçludur. Belediyeleri denetlemekle mükellef kurumun bağlı bulunduğu bakanlık da yine en az belediye kadar suçludur. Daha insanlar canlarının derdinde düşmüşken televizyona çıkıp "Suçlu Bolu Belediyesi" demek tamamen algı çalışmasıdır. İnsanların yanarak öldüğü bir olayda ilk akla gelenin suçlu ilanı olması da olayın bir diğer korkunç boyutu. Şu an kimse yitip giden insanları konuşmuyor, onların acısını yaşamıyor. Varsa yoksa suçlu tartışması dönüyor ki iktidarın da istediği tam olarak bu.

Bu hadise bütün boyutlarıyla tam bir Türkiye manzarası. Denetimsizlik, organizasyon eksikliği, kriz yönetimi ve diğer doğrudan veya dolaylı müdahalelerin tamamı tam bir Türkiye özeti. Yaşanan hadise kendi başına kahrediciyken canını yitiren insanların kızarmış tavuk reklamlı tırda sergilenmesi de bir o kadar kahredici. Bolu, İstanbul ve Ankara'nın tam ortasında. Kocaeli ve Sakarya gibi iki sanayi şehrinin de tam dibinde. Bu şehirlerin hiçbirinde kamuya ait seyyar morg, seyyar soğuk hava deposu yok mu? İstanbul Silivri'den dahi çıkacak araç maksimum 3-4 saatte olay yerinde olurdu. "X fabrikası yakın hemen oradan temin edelim" demek gerizekalılık değil, "Ulan bu araçta kızarmış tavuk reklamı var, farklı bir alternatif için hızla hareket edelim" diyememek gerizekalılıktır. İnsanların yanıp gitmesi bir acıysa aynı insanların kızarmış tavuk reklamlı tırda sergilenmesi bir diğer acı. Devlet bu denli vergi toplarken insanına böyle bir ölümü ve ölümden sonra böyle bir sergilenmeyi layık görüyorsa oturup neler yaşadığımızı bir kez daha derinlemesine düşünmemiz gerek ama işte buna izin vermemek için hemen alıştıkları cambaza bak oyununu devreye sokup suçlu kim? tartışması başlattılar. Suçlu biziz, biz.

Son düzenleme:
Geri