böbrek taşının düştüğünü nasıl anlarım ?

Konu sahibi son olarak 47 gün önce görüldü
4 5 gün once agri ve sanciyla hastaneye gittim,tahliller yapildi serum igne derken doktor idrar yollari enfeksiyonu oldugumu ve bobregimde tas oldugunu soyledi.
2 ilac verdi ve bol bol su icip yurumem gerektigini soyledi.
Bu konuda bilgisi olan varsa bana yardimci olabilir mi ozellikle pietà (:
Ne yapabilirim?
Nasil dustugunu anlarim?
Ozellikle iyi gelen birsey var mi?
Birde merdivenleri ziplayarak cikmanin buna bir faydasi olur mu :D

merdivenleri 2şer 2şer zıpla daha net çözüm :/

Kahveden uzak dur.. Doktorun bana ettiği ilk tavsiye.. Eğer geleneksel yöntemler istiyorsan önerebilirim ama yinede doktorun söylediklerini uygula bana kalırsa.. Avakado yaprağı ve kavun çekirdeğini kaynatıp aç karna içmek iyi gelir diye rivayetler var.. Bence yapman gereken bol hareket, bol su, kahveyi kes.. o geçer.. En azından bende işe yaradı

Kahveden uzak dur.. Doktorun bana ettiği ilk tavsiye.. Eğer geleneksel yöntemler istiyorsan önerebilirim ama yinede doktorun söylediklerini uygula bana kalırsa.. Avakado yaprağı ve kavun çekirdeğini kaynatıp aç karna içmek iyi gelir diye rivayetler var.. Bence yapman gereken bol hareket, bol su, kahveyi kes.. o geçer.. En azından bende işe yaradı

Suyu bol bol iciyorum yuruyus sporda var ama kahveyi fazlasiyla tuketiyorum(sekersiz).
Kahveyi biraksam ise yarar diyosunuz :dusun:
Deneyeyim :/ tesekkur ederimm..

Suyu bol bol iciyorum yuruyus sporda var ama kahveyi fazlasiyla tuketiyorum(sekersiz).
Kahveyi biraksam ise yarar diyosunuz :dusun:
Deneyeyim :/ tesekkur ederimm..

Doktorum dediğine göre kahve taşın kristalize olmasına, dolayısıyla parçalanmasının zorlaşmasına neden oluyor.. Ben sorunumu hallettikten sonra tekrar eskisi gibi kahveyi çok tüketmeye başladım.. Yani doktorun dediklerini referans alacaksanız kahveyi bırakın derim..

Doktorum dediğine göre kahve taşın kristalize olmasına, dolayısıyla parçalanmasının zorlaşmasına neden oluyor.. Ben sorunumu hallettikten sonra tekrar eskisi gibi kahveyi çok tüketmeye başladım.. Yani doktorun dediklerini referans alacaksanız kahveyi bırakın derim..

Anladim,
Peki kac gunde yada haftada dustu tasiniz?
Agri sanci durumu sizdede sık sık oluyor muydu?

ilk taşı günahsiz olaniniz atsin.

ilaçlarını iç. bol bol su içip yürü. faydasını göreceksin.

Anladim,
Peki kac gunde yada haftada dustu tasiniz?
Agri sanci durumu sizdede sık sık oluyor muydu?

Boyut olarak küçüktü bende ki taş.. bir kaç hafta çektim.. 5-10 saniyelik sancılar halinde oluyordu ağrı.. ve ayakta duramıyordum o kadar şiddetliydi.. Bir kaç haftadan sonra geçti.. bir ağrıkesici yetti.. iyileştikten 1 ay sonra tekrarladı.. Ama o sancılar röntgen sonuçlarına göre taştan değil taşın böbrekten atılırken kanallarda hasar bırakmasından kaynaklıydı.. Yaklaşık 10 aydır da problem çekmiyorum.. Bu durumun 2-3 seneye bir tekrarlanacağını söyledi doktor böbrek bir kere taş ürettimi bunun çaresi yok tekrarlıyor.. Ancak bu taş değil kum dökme olarakta tekrarlayabiliyor kendini.. Dediğim gibi bol su.. bol hareket ve az kahve.. Operasyona gerek kalacağını sanmıyorum.. Çünkü çevremde bu durumdan çeşitli zamanlarda muzdarip olmuş çok kişi bunu ilaç ve su ile atlattı.. Geçmiş olsun

Boyut olarak küçüktü bende ki taş.. bir kaç hafta çektim.. 5-10 saniyelik sancılar halinde oluyordu ağrı.. ve ayakta duramıyordum o kadar şiddetliydi.. Bir kaç haftadan sonra geçti.. bir ağrıkesici yetti.. iyileştikten 1 ay sonra tekrarladı.. Ama o sancılar röntgen sonuçlarına göre taştan değil taşın böbrekten atılırken kanallarda hasar bırakmasından kaynaklıydı.. Yaklaşık 10 aydır da problem çekmiyorum.. Bu durumun 2-3 seneye bir tekrarlanacağını söyledi doktor böbrek bir kere taş ürettimi bunun çaresi yok tekrarlıyor.. Ancak bu taş değil kum dökme olarakta tekrarlayabiliyor kendini.. Dediğim gibi bol su.. bol hareket ve az kahve.. Operasyona gerek kalacağını sanmıyorum.. Çünkü çevremde bu durumdan çeşitli zamanlarda muzdarip olmuş çok kişi bunu ilaç ve su ile atlattı.. Geçmiş olsun

Umarim bendeki tasta bir an once duser,doktor operasyondan bahsetmisti fakat gerek olmayacagini o da soyledi ama ben tereddut etmistim..masaya yatmaya gerek kalmayacagia sevindim
Cok tesekkur ederim bilgilendiriginiz icin
Bol su ve ilaclara devam
Kahveyi ise tuketmemeye calisicam

Söylenmesi gerekenleri söylemiş herkesler. Geçmiş olsun irem. Bol sıvı tüket, atak dönemlerinde buscopan iyi gelmezse acile git. Aldolan bile yapıldığı oluyor.
Climax abi de konuda, ondan daha iyi tavsiyeler çıkıyo genelde.

Söylenmesi gerekenleri söylemiş herkesler. Geçmiş olsun irem. Bol sıvı tüket, atak dönemlerinde buscopan iyi gelmezse acile git. Aldolan bile yapıldığı oluyor.
Climax abi de konuda, ondan daha iyi tavsiyeler çıkıyo genelde.
Tesekkur ederim abla,
Buscopan agrimi geciriyo,bol sivi tuketiyorum suyu cok fazla iciyorum hemde
Tavsiyelerini bekliorum climax abinin o halde

İdrar yolu enfeksiyonunu da hafife alma derim, tekrarlarsa çok meşakkatli bir hastalık. Çocukluğumun 4'de 3'ü hastanelerde geçmiştir. Böbrek rahatsızlığı çok zor iş, tavsiyeleri dikkatli bir şekilde uygularsan kısa sürede geçeceğini düşünüyorum, geçmiş olsun. ^^

İdrar yolu enfeksiyonunu da hafife alma derim, tekrarlarsa çok meşakkatli bir hastalık. Çocukluğumun 4'de 3'ü hastanelerde geçmiştir. Böbrek rahatsızlığı çok zor iş, tavsiyeleri dikkatli bir şekilde uygularsan kısa sürede geçeceğini düşünüyorum, geçmiş olsun. ^^

Dikkate alacagim tabikide,enfeksiyon icinde bi ilac kullaniyorum
Cok tesekkur ederimm

Defalarca sefer böbrek taşı düşüren biri olarak söyleyebilirim ki, o taş düşerken eben ağlayacaktır. O zaman düştüğünü anlarsın. Ayrıca bira iyi gelir. Yolları bozuk(köy yolu mesela) bir yerde traktörün römorkunda yolculuk yap. Kanalda kalan ne varsa düşecektir. Kendi başına evde yapacağın zıplamalarla taşı yerinden oynatıp sancılar çekebilirsin. Başıma geldi de :D Bol bol su içmen lazım.

bobrek tasi dusmek uzreyse bol su ic ve zipla olmadi git bir tasli yere bin arabaya seni bir guzel ziplatacak :)
ama genel olarak bobrek tasi icin en iyi maydonoz ve limon karisimidir Butterfly
bide bobrek tasi dusme uzreyse doktorlar firsat bulup bazilari amelyat derler sakin gitme benim dediklerimi yap

Geri