Oyun Bize Bir Şey Hatırlat

Forum oyun
Konu sahibi son olarak 62 gün önce görüldü
Dün üçüncü cemre toprağa düşmüştü. Düşecek toprak bulabildiyse tabi. Bir inşaatın tepesinde kalmamıştır umarım.

Benim en sevdiğim konulardan birisi bu onu hatırlatarak : )
Parayı Lidyalılar buldu sanarız resmi kayıtlar öyle der de Mezopotamya’da çok daha önce para kullanılmış. Ur, uruk özellikle bu şehir devletlerine bulgular çıkmış. Bence Asurlar da kullandı belki Anadolu’ya onlar taşıdı. Yazıyı getirdikleri gibi.

Amerikalıların bazı kesim geleneklerine sanıldığından daha çok bağlılar. Bazı eyaletlerinde erkekler koltuk altı kıllarını uzatıyor bu durum eşcinsellik eğilimi uyandırmamak içinmiş : )

İskandinav ülkeleri denilince ilk akla gelen Vikingler,Norveç’deki üstü çim evler gelir. O masalsı toprak evler... Büyüleyici.. Sonra kuzey ışıkları...

Bir de intihar olayları ama o yalan. Depresyon ve intihar istatistiklerinde oran yüksek değil. Kandırılmışız yıllarca

Japon’lar dünyanın en işkolik uluslarından birisi hatta o kadar ki bazen eve gitmek zaman kaybı olduğu için bunun gibi kapsül oteller yapmışlar.

1 kişilik odalar sadece yatak ve havlu sabun vs şeyler var üstünü çıkartıp yatsın diye. Tuvalet ortak kullanım duşlar da başka bölümde. Fiyatları da çok uygun

Ekli dosyalar

• 5B2D0DBA-E2DA-4A21-B988-78D6305BE173.jpeg
    5B2D0DBA-E2DA-4A21-B988-78D6305BE173.jpeg
    71.9 KB · Görüntüleme: 2
Ben bu konuya üç kez girdim Noah sayesinde yine anlmadım napılıyor konuda ./

Vikingler kahverengi giyer gibi sanılıyor koyu renk giyer gibi ama öyle değil

Aslında çok renkliler.

Her rengin bir yapılış öyküsü var yazmaya sabrım yok sadece mavi rengi yazacam

Viking erkeği çok içiyor eeee içince de işiyor. Mavi renk için 4 hafta işedikleri yere biriken sidikteki amonyak iplikte o rengi oluşturuyor : )

Dört oldu Noah , sen beni çıldırtmak mı istiosun .P

Dört oldu Noah , sen beni çıldırtmak mı istiosun .P
Cengiz Han’ın torunlarından Altınordu devletiyle ilgili çok ilginç bir bilgi paylaşacaktım ama basit ağızda dağılan bi kurabiye tarifi verirsen bu fikri erteleyebilirim : )

Sırf seni sevdiğim için ha : )

Cengiz Han’ın torunlarından Altınordu devletiyle ilgili çok ilginç bir bilgi paylaşacaktım ama basit ağızda dağılan bi kurabiye tarifiyle bu fikri erteleyebilirim : )

Sırf seni sevdiğim için ha : )

Çok tatlısın teşekkür ederim ( almi de seviyordu beni kızmaz bence bana tatlı dedim diye .P)
Un kurabiyesi sever misin ?

Çok tatlısın teşekkür ederim ( almi de seviyordu beni kızmaz bence bana tatlı dedim diye .P)
Un kurabiyesi sever misin ?

Yoooğ kızmaz : )

Pastane usulü un kurabiyesi en sevdiğim. Ağızda dağılan...

Nevruzda eve 7 çeşit meyve alınır, altın götürülür. Haneye bereket getireceğine inanılır.

Nevruzda eve 7 çeşit meyve alınır, altın götürülür. Haneye bereket getireceğine inanılır.

Vera’ya söz verdim ama Nevroz’u görünce de tutamadım. Küskünlerin barıştığı, küskünlüğün bittiği bu bereket gününde 21 mart itibariyle kuzey yarım kürede günler uzamaya başlar ve bu günün bereket getirmesinin bir öyküsü sen yemek deyince aklıma geldi. Yazayım

Bir kadının 2 çocuğu varmış çok fakir kadın çocuklar aç yatarmış. 20 mart gecesi kadın çocukların ağlamasına dayanamayıp tencereye küçük taşlar bi de buğday koyup pişirmiş. Çocuklar anneye sormuş anne ne yapıyorsun?? Yemek yapıyorum demiş anne..

Tencerenin taşlar su kaynadıkça tık tık sesine yavrular uyuyakalmış.

Sabah 21 marta anne bi uyanıyor tencereden buğdaylar filizlenip yemek bereket dışına taşmış....

Hala Orta Asya’da bu yemek yapılırmış. Çok zahmetli buğdayla yapılan bi yemek şuan adını unuttum hatırlayınca yazarım onu da.

Buğdayla yapılan benim kafamda keşkek bir yemek Nevruz’a özel bi yemek.

Vera’ya söz verdim ama Nevroz’u görünce de tutamadım. Küskünlerin barıştığı, küskünlüğün bittiği bu bereket gününde 21 mart itibariyle kuzey yarım kürede günler uzamaya başlar ve bu günün bereket getirmesinin bir öyküsü sen yemek deyince aklıma geldi. Yazayım

Bir kadının 2 çocuğu varmış çok fakir kadın çocuklar aç yatarmış. 20 mart gecesi kadın çocukların ağlamasına dayanamayıp tencereye küçük taşlar bi de buğday koyup pişirmiş. Çocuklar anneye sormuş anne ne yapıyorsun?? Yemek yapıyorum demiş anne..

Tencerenin taşlar su kaynadıkça tık tık sesine yavrular uyuyakalmış.

Sabah 21 marta anne bi uyanıyor tencereden buğdaylar filizlenip yemek bereket dışına taşmış....

Hala Orta Asya’da bu yemek yapılırmış. Çok zahmetli buğdayla yapılan bi yemek şuan adını unuttum hatırlayınca yazarım onu da.

Buğdayla yapılan benim kafamda keşkek bir yemek Nevruz’a özel bi yemek.

Vera'ya verdiğin sözü anlamadım.

Salvador Dalí aslında hep aşçı olmanın hayallerini kurmuş ama onu hayat resimle kaderini çizmiş.

Yemek yapmak bir tutku olduğu gibi yemek yemeyi de seven iyi bir gurmeymiş.
Bir gün çok iyi bir restaurantta gidip en pahalı yemek içecekleri ısmarlamış.. Tadını çıkarta keyfini ala ala yemiş taaa ki hesap gelince enteresan bir durum olmuş.

Adisyona kara kalem bir resim çizmiş. Bir süre sonra şef garson yanına gelmiş ve bizim yemeklerimiz evet çok güzel ama senin çizdiğin resim karşısında biz sönük kalırız demiş...
Hesabı almamış ve Dali’nin hayatında ünlü restaurantlarda hiç para ödemeden yemek yeme serüveni böyle başlamış.

Ama bu yemek yapma tutkusu öyle büyük ki ondandır çizdiği sürreal çizimlerde kafasında hamburger olan insan gövdelerine rastlanır : )

Geri